..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam kýsa, sanat uzun, fýrsat aceleci, deney aldatýcýdýr. -Hippokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sevgi ve Aþk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bir Daha
Tuncay DEMÝR
Þiir > Klasik

Bir Daha sevdiðim ay ýþýðým teninin enginliðine býrakmýþým kendimi hasretinle çalkanmýþým kýrýlmýþým poyraz yemiþ koyaklarýnda yitirmiþim benliðimi falezlerinde yakamozlarýnda yorulmuþum mehtaplý akþam pýrýltýlarýnda paslý küreklerimle yarmýþým bakir dalgalarýný hýrçýn gecelerinde kudurmuþum nefesinle savrulmuþum derya deniz kavrulmuþum pupa yelken imbatlarýnla ýlýk meltemlerin esintisinde bulmuþum redif kokulu saçla

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk
141 
 Dalýp Gitmelerimi de Alýp Gidiyorum  (Attila Ünsal)

bi kaç kelam geride býraktýðým
142 
 Topla Cümlelerini Dudaklarýmdan  (Ýsmail Sarýgene)

Topla cümlelerini dudaklarýmdan..Bana vaat edilmemiþ yarýnlarýmý da yanýna al…Bir de benimle yaþadýðýn mutluluklarý. Bir de sana yazdýklarýmý.Kötü bir gününde gözyaþlarýný kurulamak için kuru bir peçete niyetine kullanýrsýn senli satýrlarýmý…Unutmadan bir teþekkür borçluyum sana; kýsa bir süreliðine de olsa yarýmlýðýmý, yalnýzlýðýmý unutturduðun için…Ve de yaþattýðýn tüm mutluluklarýn için….Teþekkürler sevgilim….Giderken sakýn ardýna bakma…Gözlerin piþmanlýklarýnda, günahlarýnda kalmasýn…Sana paylaþtýrýlmýþ her acýna ben yüreðimi kefil gösterdim..Sen yüzünü aydýnlýða çevir sadece..Ýnan bana bensiz hayatta seni hep mutluluklar bekliyor olacak...Çünkü sensiz bir yerde yaþarken bile her nefesimde bin dua saklý olacak sana… Artýk mutluluða kanatlanma zamanýn geldi sevgili… Bensiz olsan da; Her güneþ, gözlerine doðmaya, Her rüzgar, saçlarýnda dolaþmaya gelecek… Hadi git…. Varlýðýmda acý çekmektense, Yokluðumda mutlu ol…. Çünkü; mutluluklar en çok sana yakýþýyor sevgili… “Topla cümlelerini dudaklarýmdan… Her þey bitti artýk… Maviler kadar özgürsün artýk… Dilediðince uçabilirsin…. Yollarýn hep Cennete çýksýn sevgili….” Bensiz hayatýnda mutluluklar dilerim… Hoþcakal hüznüm/ hoþcakal yüreðimi adadýðým ömrüm…..
143 
 Ýçimde Kelebekler Uçuþuyor...  (EBRU KÜKÜRT)

Bir hüznün kýyýsýndan geçiyorum sessizce,tüm ýþýklar kapanmýþ birer birer...
144 
 Aþk ve Ölüm  (mehmet avcý)

aþk yaþatansa yaþayanlar neden ölürler
145 
 Sýzý...  (Dilek Þengel)

tüm cümleler yarým..
146 
 Þah Damarýndaki Üç Beþ Sarý Saç Teli  (FUNDA BÝLGÝLÝ)

Yastýðýnda izi olmayacak baþýmýn, dudaklarý dudaklarýma aç çocuk; senin ruhun duymadan yüreðine yaslandým ben. Dikkatle dinlersen duyacaksýn o üç beþ sarý saç telinin þahdamarýna yaptýðý basýncý... Sen dokunamamanýn hýrsýnda boðulurken bu gece, gecenin en ücra yerinde; ben seviþeceðim benimle senin yerine. Ten tene deðmese de bu gece, yürek eriyecek tenin ateþinden daha tutkulu bir alemde.
147 
 Hep Ayný Erkeði Sevmek Ýsterdim  (BÝNNUR EDÝSAN)

Bir ömür boyu hiç býkmadan, coþkuyla, tutkuyla ve saygýyla…
148 
 Kime Fazlasýn / Kime Eksik  (Ýsmail Sarýgene)

Hangi cümlenin sonunda kýrýldý düþlerin..Hangi mahrem ellerin zorlamasýyla alýndý içindeki kanamalý çocuk ? Susma diyorum sana susma. Becerebildiðin tek þey, boynunu büküp suskunluðun secdesine baþýný koymak mýdýr ? Unutmak dururken masada, yüreðine recm emrini vermek neyin nesi ? Tükür kil tutmaz topraðýn yüzüne. Kaldýr cesedini ortalýk yerden. Sesinin kýsýldýðý yerden konuþ, duyulmasa da haykýr eksikliðini. Susturulsa da sen fazlalýðýný býrak tabutuna. Söylesene “ sen kime fazlasýn / kime eksik..”
149 
 Gidiyorum Sevgilim  (mehmet avcý)

Gidiyorum,lakin sen benim zarfýmýn içindeki en deðerli,okumakla bitiremediðim mektubum olarak kalacaksýn.
150 
 Söz - Anlam  (Faik Murat Müftüler)

Söz ne kadar kýsaysa anlam o kadar derindir.
151 
 Bilemedin Sevgili!  (ebru)

Hiç olmadýðýn kadar yoktun hayatýmda ve belki yaþadýðým bir hayat bile yoktu.
152 
 Ey Düþ'üne Düþtüðüm  (Ýsmail Sarýgene)

Hangi þehrin sorularýna cevap aramaktasýn þu saatlerde ? Hangi düþ'ün ortasýna düþtü adýna münhasýr yedi harfin ? Kalk ve doðrul.Kör bir sabahýn buðulu camýna yazýlýp sana sorulan sorunun cevabýný hatýrla. Diril kuyularýndan..Þiirlerine býrak saçlarýný, cevabýna sal sorularý..Azýnlýk düþen kefenini yýrt, at üzerinden. Çalýþtýðýn yerlerden çýkmasa da hayat defterin, sen inandýðýn kadar sevecek ve sevileceksin..Örtme peçeni, yumma gözlerini..Daðýt saçlarýný, ne de toplayaný ben olacaðým..Doðrul þüphelerden, vesvese dehlizlerinden..Sokul imlasýz cümlelerime..Sesinin týnýsý býrak kapýmýn kulak ardýna..Tut ellerimden, sev beni en güzel yerimden. Uðraþma alfabeyle,süslü olmasýn boþver.. En sade haliyle öpüver kirpiklerimi / dirilsin içimdeki yedi harf, bir kelimeden ibaret ismin..
153 
 Ey Kalbim!  (Ýsmail Sarýgene)

Ey dudaklarýmdan dökülen en büyük dua.. Kuyularda Yusuf’a mý özendin yoksa ? Kahraman mý olmak istersin baþ yapýtlara ? Yoksa ardýndan sayfa sayfa “ yazarýmýzý kaybettik“ yorumlarý mý ? Susmasana ey dudaklarýmdan dökülen en büyük dua. Yetmiyor mu yüreðimdeki yerin ?. Yetmiyor mu sana biçtiðim onca sýfat ? Sen ki hayatsýn bende..Sen ki yüreðimin birinci sayfasýndasýn.. Eþlik ettiðimiz þarkýlar yarým kalmasýn. Beraberce el açtýðýmýz dualar boþ dönmesin. Dön diyorum gittiðin yerden. Çentik atacaðýn baþka duvar kalmadý odanda. Hem bilmez misin benim ellerim umut kokar, gözlerim ise hayat. Morg sessizliðini yaþatma bana. Ýmlasýz býrakma hayatýn bir ucunda. Seninle yeþerttiðim sabýr filizimi neþtere vurdurtma. Dön ey kalbim…Gittiðin yol, uzandýðýn el bana deðil bilesin. Dizme boðazýma gözyaþlarýmýn sessizliðini. Baþ aþaðýya eðdirme ellerinle doðrultuðun bu yüreði. Giydirme beni annenin kendi için aldýðý beyaz kefenlerin içine. Gitme ey kalbim gitme. Uzat ellerini bana. Verme yüreðini ey hayat..Sýðýn gögüs kafesi sýcaklýðýma..Gitme diyorum sana. Gitme…Amin diye biten dualarýmý, tüm haklarým“ helal olsun “ matemine çevirme..
154 
 Ýmamesi Olmayan Tesbih Gibiyim  (mehmet avcý)

kendimle kavgadayým
155 
 Bahar Vakti  (HASAN OKAY TUNCAY)

Zamanýn cenderesinde bir anlýk bahar vakti. O an, aþýk olunan an.
156 
 Sen Kadar Yaþadýk / Biz Kadar Öldük  (Ýsmail Sarýgene)

Sen..Ben..Bir de biz…Biz ki bu sevdaya baþlamadan sonumuzu çizen iki kahramandýk sýrtlarý hiçbir zaman birbirine dayanmayacak..Biz ki tek umudun peþine takýlýp ölümü birbirimizin dudaklarýndan içen iki kurþunduk girse de yüreðimizin en derine…Kanasa da gövdemiz gözlerimiz hiç acýmayacak...Ýki yoksulduk biz gözlerimizde sevdamýzýn varlýðýyla zenginleþen..Tek bir yolduk avuç içlerimizden düþüp uçurum kenarlarýnda ilerleyen..Rüzgara denk gelen zamanlarý gözyaþlarýmýzda eleyip mavi bir bilyenin peþinde koþan tek bir cümleydik..Yüklemi ben öznesi sen olan…Ve biz birbirimizi hiç sevmedik…Sadece dua dua yaþadýk birbirimizi…Cümle cümle büyüdük birbirimizde..En sonunda ben kadar yürüdük sen kadar yaþadýk ve biz kadar öldük ….
157 
 Bir Avuç Güneþle Gelsen Karanlýklarýma  (ismail sarýgene)

Eðer gelmeyeceksen sevgili ; býrak tövbeleri yarým kalmýþ günahlarýný ser bedenime. Sevgiyi haketmeyen kalbim bari bir iþe yarayýp küllerimden yalnýzlýk gülleri yeþersin yalnýzlýðýn gölgelerinde. Bir yudum sevginle düþlerime gelmeyeceksen; býrak ta sensizliðin içinde avuç içlerinden kanatlanayým sonsuzluðun satýrlarýna. Bir avuç güneþinle karanlýklarýmý ezmeyeceksen; býrak dilinde ýslanacak son dua, gözbebeklerinde akan son damla olup topraða ben sarýlayým.
158 
 Ýsmini unuttuðum bir zamandý  (Birkan ASKAN)

Beni anladýðýný sandýðým bir hayat varmýþ.. Benim onu anlamaktan býkmadýðým bir hayat içinde.. Kendi kendine../Binlerce hayattan sadece bir tane.. Ne kadar uzaklaþýyorum kendimden..
159 
 Gülen Gözlerimi Geri Verebilir misin?  (ebru)

“Seviyorum” yazýyordum; yetmiyordu... “Özlüyorum” yazýyordum; dolmuyordu... Tüm imla kýlavuzlarýný çöpe atýp; “bdkjadjýdaDHÞWD” yazýyordum; anlamýyordun...
160 
 Çilingiri Yok Aþkýn  (FUNDA BÝLGÝLÝ)

Aslýnda seni özgür býraktýðýmda, benim de kanatlarým açýlmalý yeni bir aþka. Açýlabilmeli. Ama öylesine kilitlemiþim ki seninle kendimi, anahtarsýz kaldým apansýz. Çilingiri yok aþkýn. Tek kapý, tek kilit, tek anahtar. Þafaða kadar uzasa arayýþlarým, gün yine de aþka kilitli baþlar, ayýrdýndayým…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 
62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 
93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Sevgili
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Mutluluk
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Tesirsiz Sözler 7
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Sevgili Hayat
Aysel AKSÜMER
Deneme > Sevgi ve Aþk
Bakýþlardaki Cesaret
Ahmet Zeytinci
Deneme > Sevgi ve Aþk
Tesirsiz Sözler 6
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Tesirsiz Sözler 5
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Sevgililer Günü
Aysel AKSÜMER
Deneme > Sevgi ve Aþk
Sarý Gelin
Osman AKTAÞ
Deneme > Sevgi ve Aþk
Onun Sonbaharý
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Temel (Siz Ýç) Güdü
Osman AKTAÞ
Deneme > Sevgi ve Aþk
Aþkýn Tarifi
Osman AKTAÞ
Deneme > Sevgi ve Aþk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.