..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir dünya yurttaþýyým. -Sokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sevgi ve Aþk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk
121 
 Adressiz Mektuplar - 3 -  (Arzu Karadoðan)

SEN BENÝM GÖNLÜME SIÐAN ÖMRÜME SIÐMAYANSIN
122 
 Ýtiraf  (Dilek Þengel)

Hani bilmiyorsun ya sen nasýl sevildiğini. Bilme !
123 
 Yüreðimi Korkak Büyütmedim  (osman demircan)

Yine sana sesleniyorum yar! Ýznin olursa yüreðine ihtiyacým var. Býrak gözlerin gözlerimde kalsýn; Yüreðimin yüreðine söyleyecekleri var. Sana seni anlatacaðým için midir bilmem; ama ilk defa cümlelerimde bir telaþ var. Nefes nefese hecelerim... Sevdan uðruna bir araya gelmek için savaþýyor harflerim. Belki de bundan sonra hep kifayetsiz kalacak þiirlerim; seni hak ettiðin gibi anlatamayacaklarý için. Biliyorum boynu bükük olacak bundan sonra cümlelerimin. Ýznin olursa yüreðine ihtiyacým var.
124 
 Benim Hiç Denizim Olmamýþtý Gözlerine Yaslandýðým  (Ýsmail Sarýgene)

“ Üzgünüm, seni büyütecek bir denizim yok yürek topraðýnda.. Sýksan tenimdeki ter bulutlarýný, Tek bir umut bulamazsýn sana dair.. Unutma, ayaklarýný bastýðýn yer kara iklimi.. ……………… Beni yaþayýp acýyý yaþamaktansa, Gözlerimin yabancýlýðýndan olsun kefenin… Sancaðýn düþse de saçlarýma, Kalkmayý bil küçük çocuk.. Çünkü ben unutulmuþ bir mezar bekçisiyim.. ………….. Keþke sana kucak dolusu denizim olsa da yürek coðrafyamda.. Ama ben çoktan kýrdým dallarýmý.. Git hadi küçük çocuk… Yüzüne vurulan onca kapý olsa da.. Büyü be cocuk… Büyü.. Ölme bende… Bak göreceksin.. Bensiz de yaþamayý öðreneceksin.. Çünki sen …………..
125 
 Mevlana'ya Mektup 3  (Þebnem Piþkin)

Yollardayým... Yollar ki sana doðru olunca güzel, senden uzaða olunca elem... Yollardayým, Sen'den uzakta aþkýnla hasta ama aþk sayesinde sýhhatteyim. Yollardayým, yine yollarda...
126 
 Yabancýlýðýn Yüreðimi Kanatan Bir Öyküdür  (PELÝN KARCI)

Þimdi yabancýlýðýn yüreðimi kanatan bir öyküdür. Ve bu öykünün içinde senden sonra yaþanan her güne yazýlmýþ piþmanlýklar, gözyaþlarý, hatalar, aþk sanýlan duygular, en çok da yalanlar gizlidir.
127 
 Kahpe Kadýn Mona Lisa…  (Orhan TURAN)

“Vakit Tamam” dedi, terk etti ve gitti. O incecik veda havasýndan ardýma býraktý, “soykýrým acýmasýzlýðýnda” her yanýmý… Kahpe kadýn Mona Lisa… Gülüyor musun söyle, Aðlýyor musun yoksa!
128 
 "Sevme Sanatý"  (Osman AKTAÞ)

Sevmek bir merhamet deðil, bir sanattýr ve bunun bir karþýlýðý yoktur. Herkes hissettiði kadarýný görür, hissettiði kadarýný yaþar. Kimine göre bir erdem olur, kimine göre salaklýk...
129 
 Düþtük / Kýrýldýk / Daðýldýk  (Ýsmail Sarýgene)

Düþtük / Kýrýldýk / Daðýldýk / Oysa biz hep bir’dik.. Þimdilerde evden iþe giderken tertemiz bir yalnýzlýðýný giyiniyorum üzerime. Ýki oda bir salona sýðdýrdýðým bir umut gökyüzünün altýnda nüfussuzluðuma isyan ediyorum. Kirpiklerimden birikmiþ bulutlara sýrlarýmý verdikçe eriyor içimdekiler. Yavaþ yavaþ bükülüyorum cocukluðuma. Yeni bir umut yolculuðuna hazýr olmayan bu yüreðe yine kefen örmekte ellerim. Oysa ben sadece susmayý bilirim. Yapabildiðim en iyi þeyin gitmek olduðunun farkýnda olsam da kendi içimden kovulmak öyle aðýr ki..Kanatlarým kýrýk / düþlerim ise düþtü kollarýmdan.
130 
 Delikanlýyý Bozan Yazýlar  (Seyfullah ÇALIÞKAN)

Çocuktum, annem beni deli gibi severdi. Rüzgârdan saçýmýn daðýlmasýna, dudaklarýmda yediklerimden izler kalmasýna bile izin vermezdi. Hemen kucaðýna alýp siliverirdi. Babamýn cüzdaný demet demek para doluydu. Ben istesem dünyadaki bütün balonlarý, bütün oyuncaklarý, bütün bisikletleri hatta koca köyü bile satýn alabilirdi. Çocuktum, yaðmur benim için yaðar, çimenler benim için büyür, kýrlangýçlar ve leylekler benim için her bahar buraya dönerdi. Eriklerin en kocamaný, þeftalilerin en sulusu, kavunun en tatlýsý da benim içindi. Sabahlarý güneþ ben uyanayým diye açardý. Ve Akþam en güzel rüyalarý bana getirmek için çökerdi.
131 
 Ben Sana "" Hayat "" Dedim  (Ýsmail Sarýgene)

Þimdi býrak içindeki yavan sorgularý/ savaþlarý. Yetmedi mi kendini asmalarýn ? Yetmedi mi kendini yerden yere vurmalarýn ? Çok fazla þey istemiyorum senden. Adýmýn kapladýðý yer kadar mutluluklarý kendine baðýþla ne olur. Ýki dudaðýnýn boþluðuna birkaç umut cümlesini býrak. Hadi adýndan ötesini hiçlik bildiðim duraklarda ölmeme izin verme. Ýliþtir beni aynalarýndaki gülümseyen yanýna. Bir uçurum boþluðu yüreðin. Sendelesen de düþme sakýn. Düþ-me..Düþersen de sol yanýma düþür sol yanýný..Bir ölüm sessizliði hüznün. Üþüsen de ölme sakýn. Öl-me. Öleceksen de beni de götür yanýnda. Tek kiþilik mezara sýðar deðil mi yüreðimiz ?
132 
 Aþk da Bir Feraset Olmalý  (Osman AKTAÞ)

Bugün bir arkadaþýmla dertleþtik de, içindeki kaný kustu bir nebze. Ben de çok etkilendim. Paylaþýp paylaþmamakta bir an kararsýz kaldým, ama sanýrým mutluluklar kadar, mutsuzluklar da paylaþýlmalý.
133 
 Sevgi Üzerine Bir Kaç Cümle - 12 -  (Ahmet Zeytinci)

Yakýn zamanda takip ettiniz basýndan da, bir profesör bir doçentin hayatýna son verdi. Bunlar göz önünde olan ve topluma örnek olmasý gereken insanlar iken hele de yaptýklarýna bir bakýn. Paylaþamadýklarý bir kadýn mý ya da maddiyat mý, para mý pul mu? Sanmýyorum aslýnda bunlarýn hiç biri deðil, dizginleyemedikleri egolarý, tatmin edilemeyen duygularý ve kendilerini aþýrý sevmeleri.
134 
 Yýldýzlar Savrulurken  (BÝNNUR EDÝSAN)

Sabaha karþý yazmaya alýþmýþým, ilk kez bu akþam erken dökülüyor satýrlar…
135 
 Mucize  (SENEM BUTTAN)

Imkansiz diye bir þey yok hayatýn kendisi bir mucize zaten....
136 
 Eksik Sevdalarýn Sabýkalýsý  (FUNDA BÝLGÝLÝ)

Aynadaki buharda esrik izler býrakan bedenim kadar silikti düne kadar yaþam gözümde. Bir banyo küvetinde aþk girdi içime, aktý dudaklarýmýn kenarýndan yedi tepe kývamýnda… Öpen dudaklarýn mýydý Ege’yi? Ah kirpiklerinde alev saklayan adam, tülünü yýrttýn soluksuzluðumun. Kabuðumda en derinlerde sakladýðým istiridyem inci beyazý oldu artýk sana. Üst perdeden bir ses sesleniyor. Duyuyor musun? “Beni yoldan çýkarsana”!
137 
 Hesapsýz Aþklarýn Kadýný  (Funda BÝLGÝLÝ)

Suyun tadý su gibi deðilse, þeker erimiyorsa artýk dilinde, acý bir tat yapýþýp kalmýþsa düþlerinin en sýnýrsýz çizgisine, kendini zincirliyorsan yalan öðretilerle; ihanet etmek bu apaçýk hem aþka hem kendine. Denklemler yok aþkýn matematiðinde. Hatta aþk ve matematik kavgalý kavramlar.
138 
 Gönderilmemiþ Mektuplar  (Yeþim Þahin)

Seni özlüyorum, özlüyorum. Sana göre çocukluk bunlar. Ben bu duygularý yaþamak istiyorum. Sen bana bakma. Ne de olsa ben delinin en delisiyim. Ve senin delin olmak beni daha da delirtiyor.
139 
 Tek Tuþ  (ALÝ)

Adým adým yürünen notalarda kan damlalarý var gibi. Sadakatin küskünlüðünde koca bir cinayet lekesi. Anmaya deðmeyen anýlara kaldýrýlan kadehleri vuran keskin bir niþanci, niþanlarý gögsünü kabartan. Hikayelerime yatsý düþler ekleyen sen, dost adý altýnda çehre çeper açsýn sohbetlerime. 100küsür ekraným sana bu gece, þirfesiz radyo yayýnýyým mahallene, blok harflerle anýtsal bir yazýyým.
140 
 Sana Yeniden Aþýk Oluyorum... Her Gün Olduðu Gibi...  (ugur lalek)

Yokluðun ne acikii kalbimi yýpratýyor ve adeta benliðim itiraz ediyor...."ben bende deðilim seni yaþýyor bedenim"....

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 
62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 
93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Sevgili
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Mutluluk
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Tesirsiz Sözler 7
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Sevgili Hayat
Aysel AKSÜMER
Deneme > Sevgi ve Aþk
Bakýþlardaki Cesaret
Ahmet Zeytinci
Deneme > Sevgi ve Aþk
Tesirsiz Sözler 6
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Tesirsiz Sözler 5
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Sevgililer Günü
Aysel AKSÜMER
Deneme > Sevgi ve Aþk
Sarý Gelin
Osman AKTAÞ
Deneme > Sevgi ve Aþk
Onun Sonbaharý
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Temel (Siz Ýç) Güdü
Osman AKTAÞ
Deneme > Sevgi ve Aþk
Aþkýn Tarifi
Osman AKTAÞ
Deneme > Sevgi ve Aþk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.