..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ama gene de dünya dönüyor! -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sevgi ve Aþk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk
41 
 Anlatýyor Gibiydim  (BÝNNUR EDÝSAN)

Deðerini yitiren her þey adýna...
42 
 Temel (Siz Ýç) Güdü  (Osman AKTAÞ)

Biz bülbülü hep gül dalýna yakýþtýrýr, ötüþünü de göksel sözlere benzetiriz. Ruhumuzu okþar bu birliktelik. Bülbülün ötüþü ile gülün kokusundaki o mistik ahenk, sanki sevgililerin sarýlmasýndan duyulan haz olur doldurur içimizi.
43 
 Benim için yapar mýsýn..?  (pelin onay)

..þimdi, þimdi yaþadýðýn yerde kal ve sakýn konuþma. Ceplerinde biriktirdiðin bozukluk seviþmelerden biri deðilim ben..
44 
 ‘ Ya seferdir ya tahammül anla aþkýn çaresi"  (Selim OÐUZ)

...............
45 
 Kendimle Empati Kurmak  (Osman AKTAÞ)

Düþünüyorum da, boþa telaþlanmýþ, boþa yanmýþ, boþa çaba sarf etmiþim yýllar yýlý. Hep ayný noktadayým. Kazancým sadece daha fazla keder edinmek olmuþ.
46 
 Sarý Gelin  (Osman AKTAÞ)

Sarý gelin ne Erzurum çarþý pazar geziyor, ne elinde divit kalem dertlere derman yazýyor. Âþýklara dert yazýyor Sarý Gelin.
47 
 Hangi Kýþýn Karýný Haziran'a Sakladýn?  (FUNDA BÝLGÝLÝ)

Hangi kýþýn karýný, Haziran’a sakladýn? Hangi beyazlýkla yüreðini akladýn? Ben veremezken seninle yaþananlarýn hesabýný kendime, sen kendini kendi gözünde nasýl baðýþladýn? Zamanýn sihirli silgisini hangi elinle yokladýn? Sahi hep parmaklarýmýn arasýndaydý parmaklarýn... Hangi vakit becerdin de iki ayrý yüzü, iki yüzlülüðü avuçladýn?
48 
 Canan  (Seyfullah ÇALIÞKAN)

Sonra ansýzýn bütün saatlerin zembereði boþandý. Akþam freni boþalmýþ eski bir kamyon gibi çýkýp geldi. Evden beklerler, geç kalmayayým, dedi. Onu duraða götürdüm. Otobüsü hiç gelmesin diye dua ediyordum. Aksine çabucak geldi. Ýyi akþamlar, yarýn görüþürüz, diyebildim. Kalabalýk otobüsün içinde bir ara yaðmurluðunu görür gibi oldum. Sonra uzak bir karartý olup gözlerimden yitiverdi.
49 
 Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum  (Ýsmail Sarýgene)

Seni beklerken nice deli nehirler doðurdum ben...Sensiz nice sabahlarý katlettim ben...Sen sandýðým yýllar devrildi üzerime...Yanýldým...Kanatýldým....Seni beklerken....Nice kelimeleri susturdum ben...Büyüdüm seni beklerken...Irmaklardan süzdüm geçmisimi...Sonra vurdum alnýmdan tüm sözcüklerimi....Uykusuzluðumu uyandýrdým kaç kez.. Kaç kez sen sandým “mimsiz karanlýðý...Senin gülüþlerin diye kaç kez karlarýn üzerine serdim ateþimi..Üþüdüm...Üþüdüm...Kaç kez sorgulandým Filistin sorgularýnda... Seni beklerken binlerce Yusuf'u kurtardým Züleyha'sýndan..Binlerce Leyla'yý Mecnun'suz akan ýslak vaveylâlarýndan...Sana kavuþmak için bin dua ekledim Esmâ vakti aydýnlýða...Sana uzanmak için binlerce gömleði yýrttým sonra da delice fýrlattým Firavun gözlü karanlýða...Üstüme atýldý Yusuf'un kanlý gömleði...Kaç kez zan altýnda býrakýldý yetimliðim...Yüzümden yüzümü söktüm...Hiçliðim giydirildi üzerime..
50 
 Geri Dönmemek Üzere Gitmek  (Yûþa Irmak)

Bahtsýzdýr bazý insanlar… Nereye dokunsa hüzün bulaþýr… Çocukluðumdan beri ben de bahtsýzým. Neye sevgi duymuþ, neye gönül vermiþsem hüzün bulaþýr… Sanýrým ruhumu elinde tutan beni böyle seviyor, belki de yalvarmam hoþuna gidiyordur. Oysa benim O’na yalvarmam O’nda neyi fazlalaþtýrýr ya da neyi eksiltir? Her ne ise, girmek istemiyorum böyle þeylerin derunine…
51 
 Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!  (ismail sarýgene)

Ben seni unutmak için sevmedim. Þimdi sessizce yaþamalýyým seni. Son kelimelerini suskunluðuna ilmekleyip " gitmeliyim, mecburum" diyorsun. Ne diyebilirim ki haklýsýn. Yokluðunda da severim seni. Sana söz sevdiðim; seni sensizlikte bile seveceðim.. Bir dakika önce yürüdüðüm yollarda senin ayak izininde karþýlaþma ihtimalinde sevdim seni. Unutmadan sana bir teþekkür borçluyum; bana " aþký ve sevdayý "öðretip yamalý kalbime bir yudum sevgini verdiðin için.
52 
 Ah Mine'l Aþk ve Þikayetname  (Þebnem Piþkin)

Ah, Mine'l Aþk! .... Aþk'ýn elinden... Ah, Aþk hep senin yüzünden!
53 
 Günlere Yerleþen Solgunluk  (Yûþa Irmak)

Düþünüyorum da acaba seninle konuþmamýn özel bir zamaný olsa ve senin günlük vakit anlayýþýna, duyguna nasýl dahil olup karýþabilirim? Seni yalnýz kafamda yaþatmýyorum.
54 
 Alman Edebiyatýnda Sevgi, Hoþgörü ve Ýnsan Haklarý  (Ali Osman Öztürk)

Alman edebiayatýnda sevgi, hoþgörü ve insan haklarý üzerine bir deneme.
55 
 Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun  (osman demircan)

Gideceðim buralardan beni otobüs duraklarýnda arama. Ne tabutta olacaðým ne de gözyaþýnda. Ayaklarým öyle sessiz hareket edecek ki bastýðým yerde ayak izimi bulamayacaksýn. Uçurumun baþýnda Allah'ým canýmý al diye yalvarýlmaz. Direkt kendini atarsýn boþluða duaya gerek kalmaz. Ama ben ölmeyeceðim ve yüksekte bir kar gibi birikeceðim. Çýð gibi düþeceðim derin uçurumlara. Kaným sopsoðuk akacak kar sularý gibi. Sonra baþýmý kaldýracaðým kardelenler gibi.
56 
 Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait  (Ýsmail Sarýgene)

Kendimden vazgeçeli yýllar oldu. Sana anlattýðým hüzün buzdaðlarýný eriteli de çok seneler oldu.. Seni hiçbir zaman “ ötekiler “ kýsmýna koymadým. Seni bende hiçbir zaman “ sen “ kadar yabancý görmedim. Sana hiçbir zaman “ sen “ demedim. Sen bendin, ben de sen..Seni bu kadar ben yapmýþken sitem etme bana “ ölümü “ bu kadar anýyorsun diye. Farkýnda deðil misin be can, ölüme karþý tek sýðýnaðým sensin. Tek duamsýn dilsizliðin hükümran olduðu alfabede. Tek anlamýmsýn bensizliðin beþ para etmediði yalnýzlýk mabedinde. Bilmez misin be can, bende benin kalmadýðýný.. Yýllar önce kendimi tüm kütüklerden zayi düþürüp bensiz yaþadýðýmý bilmez misin ey yar. Sonra sen geldin bensizliðin tecritli sofralarýna. Bensizliðin kuraklýðýna umut öznelerini serdin. Elif bereketini býraktýn öznesizliðin kuraklýðýna. Hiçliðimin duraklarýna bir anlam katan , hüviyetsizliðimi yüreðinle vücut bulan sensin. Bu kadar bütünlenmiþken sana, ölümü nasýl öpebilirim ki dudaklarýmla. Ve þimdi ben kendimden vazgeçtim sadece sana “ ben kadar yakýn olabilmek için. Ve þimdi sen oldum bende sadece kendime “ sen “ kadar yabancý durabilmek için..Anla olur bende “ ben “ diye biri yok. Ben sadece “ sen’im “. Senden önceki tüm sicillerimi sildim ben sadece sana aitim..
57 
 Zaman, Yýldönümleri ve Biz  (Alp Þahin)

Aþkta; daha iyisini beklemekten ziyade, kime ait olduðunu hissetmek önemli. Birine ait olmak için de ona karþý güçsüz ve muhtaç olduðunu kendine itiraf etmelisin. En azýndan ben ve benim gibi hayat görüþü olanlar için geçerli diyebilirim.
58 
 Bir Ýþgalin Eþkâli  (Osman AKTAÞ)

Ýzmir kurtuldu iþgalden. Bütün Ýzmir ve Ýzmirlilere kutlu olsun. Benim iþgalim sürüyor hâlâ. Beni iþgal eden komutan ne güzel komutan…
59 
 Aþký Anlatmak Haksýzlýktýr  (seyfullah ÇALIÞKAN)

"Bana sevdaný anlat, aþkýný anlat" demek haksýzlýktýr. Öksüz çocuklara annesini sormak kadar acýmasýzca... Zemherinin en acýmasýz ayazýna uyandýrmaktýr sabahý. Kuþlarý dallara baðlamak, saatleri baharlara kurmak... Israr etmeyin, anlatamam...
60 
 Rehberinde Deðil Kalbinde Yer Ver  (Yûþa Irmak)

“Ýnsanýn hayatý, insanýn hayalidir” diyor André Gide. Öyle mi gerçekten? Bu ifade aslýnda bir bakýma doðru. Ya da bu ifadeye “doðru” diyebilmek için birçok sebep olmalý.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 
62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 
93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Sevgili
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Mutluluk
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Tesirsiz Sözler 7
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Sevgili Hayat
Aysel AKSÜMER
Deneme > Sevgi ve Aþk
Bakýþlardaki Cesaret
Ahmet Zeytinci
Deneme > Sevgi ve Aþk
Tesirsiz Sözler 6
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Tesirsiz Sözler 5
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Sevgililer Günü
Aysel AKSÜMER
Deneme > Sevgi ve Aþk
Sarý Gelin
Osman AKTAÞ
Deneme > Sevgi ve Aþk
Onun Sonbaharý
Yûþa Irmak
Deneme > Sevgi ve Aþk
Temel (Siz Ýç) Güdü
Osman AKTAÞ
Deneme > Sevgi ve Aþk
Aþkýn Tarifi
Osman AKTAÞ
Deneme > Sevgi ve Aþk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.