..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Pastorel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Pastorel
 Yaralý Martý  (ERDEN ERKÝN)

Martý kurtulmuþtu ve benim de nadir bulunan beyaz bir martým olmuþtu; adýný "YARALI MARTI" koymuþtum. ERDEN ERKÝN...
 "Güve"  (Ekrem Naif Tek)

Bütün bunlarý suyun üzerinde suyu çok da incitmeden, suya bir iðne gibi batmadan düþünen güve ayný zamanda korkudan olsa gerek titriyordu. Bu acýmasýz ve katil dolu dereye yaptýðý tek etki ince, küçük ve dairesel titreþimleriydi.
 Bir Avuç Rüzgâr  (Pýnar Þafak)

Denizle elele verdi, kayýklardan pek çoðunun iplerini kopardý, onlarý, isteseler de istemeseler de, engin sularda özgürce sürüklenecekleri bitmeyecek bir geziye çýkardý.
 Kül  (Esin Yardýmlý)

‘Her yere, bir yere ya da hiçbir yere gitmek isterim.’ dedi Sigara Külü gülümseyerek. ‘Sana hangisi uygunsa..’
 Þeftali Çiçekleri  (Pýnar Þafak)

Üzerine bir yýldýrým düþmesi tehlikesi vardý elbette. Ne kadar yükseklere çýkarýrsa kafasýný bu olasýlýk da o ölçüde artýyordu. Sonuçta yýldýrýmýn da bir yerlere düþmesi gerek, öyle deðil mi? Buna karþý kimsenin elinden bir þey gelmez, aðacýn bile.
 Bahar, Ýstanbula Hep Geç Gelir!  (Gürcan Erbaþ)

Komþu bahçede dut toplayan kýzlarý görünce çok þaþýrdým. Hani bahar, geç gelirdi Ýstanbula! Ama Doða, bilir iþini..ne bir dakika erken gelir, ne bir dakika geç kalýr !!!
 Karanlýk Perdenin Püskülleri  (seyfullah ÇALIÞKAN)

- Nereye lan dingiller. - Eve gidiyoruz oðlum. Sabaha kadar kahvede mi pinekleyeceðiz. - Yeme beni þimdi, bi kalem geç bunlarý... - Sana yalýn borcum mu var? - Tamam, uzun etmeyin, gidin. Kendinize mukayyet olun ama… - Bak aha buraya yazýyom. Bir çapanoðlu çýkcak bu iþten. O zaman gelip bana aðlamayýn tamam mý? - Amma uzun ettin be Kemal abi.
 Sevginin Anahtarý  (Simten K. Ataç)

Beklentileri azaltýlmýþ bir hayat içerisinde tatmin olmak daha kolay olmaz mý?
 Toroslarda Bað Bozumu  (Abdurrahman Boyacý)

Bir Geziden arta kalan
10 
 Kýþ ve Gül  (Osman Ýlter)

Doða aslýnda tanýdýk deðil mi ?Kendi hayatýmýz bize doða kadar uzak belki
11 
 Sonbaharda Gölcük  (Münevver Saral)

Bir göl ! Bir göl ki, masmavi... Sanki insan eliyle yapýlmýþ misali; yemyeþil çam ormanýnýn tam da ortasýna býrakýlmýþ bir avuç mavi su gibi... Ellerimin arasýna alýyorum gölü; sýðmýyor, taþýyor avuçlarýmdan... Devlerin gözyaþlarý mavi mi olur ? Bilmiyorum ama; ayaðýyla açtýðý çukura, avuçlarýnda biriktirdiði gözyaþlarýný usulca býrakan koca bir dev geliyor gözlerimin önüne. Sonra... Sonra o koca dev, þaþkýn bakýþlarýma aldýrýþ etmeden; aniden çýkýp geldiði, o koca zamanlarýn içinde kaybolup gidiyor yine.
12 
 Yaðmur  (Ünver PAZARLI)

Endüstri toplumlarý yaðmuru sevmez.Bu hastalýk bizim topluma da sirayet etti.Ancak bizler hayatýmýzýn en önemli varlýk kaynaklarýndan bu varlýða hem þükran duyduðumuz ve hem de ihtiyacýmýz olduðundan,ona asla sýrt çeviremeyiz.Ancak genç nesil üzerinde bir istatistik yaparsanýz hayal kýrýklýðýna uðrarsýnýz.
13 
 Bir Masal, Þu Uzungöl!  (Münevver Saral)

Neyi þans sayarsýnýz bilmem; yaðmuru mu yoksa parlak bir güneþi mi ? Bana sorarsanýz ; ikisinede þans derim.Diyelimki tercihiniz parlak bir güneþ.Ve güneþ, koca çam ormanlarýnýn tepesinden sarý ýþýklarýyla göz kýrpýyor size. Güneþin cazibesine kanýp sizde ona bakýyorsunuz. Utancýnýzdan pembe pembe oluyorda yanaklarýnýz, gözlerinizi göle çeviriyorsunuz .Bu kamaþmanýn etkisiyle mi bilmem, az önceki yeþil göl birden maviye dönüþüyor. Yeþille mavi arasýnda bocalýyorsunuz bir an. Göl yeþil miydi yoksa mavi mi ? karasýzlýðýnda bir süre oyalanýp , neden sonra anlýyorsunuzki; bu mavi renk, güneþin göle bir hediyesi. Mavi göl, mavi gök, sarý ve parlak bir güneþ, ve gölü çevreleyen yemyeþil bir orman! Burasý cennet olmalý ! Yo, hayýr ; olmalý deðil, cennetin ta kendisi! Siz ve cennet , gerçek ve düþ...
14 
 Kedi...  (serhat merdivenci)

Kirpiklerinden týrmanan bir su damlasý süzülüyor aþaðýya, içinde salýnan bir dünya, dünyadan evrene savrulan kuþ sürüleri yayýlýyor içime. Yine bir þey söyleyemiyor, Yine susuyorum…
15 
 Uzun Bir Sorudan - Lirik Bir Öyküye  (Ayþe Keskin)

Þimdi bu sonsuz bahçenin içine birlikte girelim ,görelim neler yaþanýlabilir.
16 
 Yeniden Bir Küçük Yaprak  (Duru Karal)

Benjamin’nin yüzündeki o umutlu gülümseme henüz sönmemiþti ki rüzgar yeniden kavradý; silkeledi. Bastýðý yerin ayaklarý altýndan savrulmasýyla iyice yapýþtý bulunduðu dar, sýska dalýn ucuna. Kök sapýndan eðildi, saða sola sarktý uçuþan baþýný telaþl
17 
 Yeniden Hayat  (quaresma_erkan@hotmail.com)

Hayatýn içinde buldu kendini. Fokurdayan þelalenin içinde.
18 
 Zaman Ýçinde Bir Çamlýca!  (Münevver Saral)

Çiçekler karþýladý bizi tepede. Yol kanarlarýna, aðaçlarý çevreleyen tarhlara dikili; rengarenk, hoþ kokulu çiçekler... Ve aðaçlar karþýladý; o, çok yukarlardaki dallarýyla güneþe kafa tutan aðaçlar... Yaþamak için, o muhtaç olduklarý güneþe, gölgelerine sýðýnanlar adýna kafa tutan aðaçlarýn altýndaki küçük iskemlilere oturduk, bir nefes soluklanmak için. Rüzgarýn eteðinde kokularýyla uçuþan çiçek yapraklarýnýn, insan seslerine ara ara eþlik eden kuþ cývýltýlarýnýn eþliðinde... iskemlinin altýna yan gelip yatmýþ býyýklarýný yalayan kedinin, kediye rahat vermek istemeyen yaramaz çocuklarýn, aþaðýdan yukarýya ve yukarýdan aþaðýya doðru akýp giden insanlarýn seyrinde... Yarý güneþ, yarý gölgede; kýsa bir müddet dinlendik böyle. Sonra yerimizden kalkýp, adým adým tepeyi dolaþtýk. Ailelere rastladýk, akrabalara, arkadaþ gruplarýna, yaþlýlara, gençlere, yalnýz bir baþýna gelenlere...
19 
 Test 23456788  (Test 23456788)

Test 23456788 Test 23456788 Test 23456788 Test 23456788
20 
 Kibrit Kutulu Adam  (Mualla Öztürk)

Herta Müller'den bir köy hikayesi.




son eklenenler
"Güve"
Ekrem Naif Tek
Öykü > Pastorel
Test 23456788
Test 23456788
Öykü > Pastorel
Yaðmur
Ünver PAZARLI
Öykü > Pastorel
Küresel Kabus
Fadime Özkaya
Öykü > Pastorel
Keþke
Hasan
Öykü > Pastorel
Ben Havva'yým Sen Kaval
sargon
Öykü > Pastorel
Kedi...
serhat merdivenci
Öykü > Pastorel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.