..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Yûþa Irmak
Yûþa Irmak - yusairmak
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Onun Ahlaký Benim Ahlakým (Yûþa Irmak) 7 Mayýs 2023 Yaþam 

Belki de bizlere bahar diye dayatýlan tüm sistemler bir aldatmacadýr. Geçmiþ zamanlardaki o sýcak iliþkiler, aile, komþuluk, sokak, mahalle, akrabalýk velhasýl toplumda eþitliði gerçekleþtiren o dayanýþma ruhunun bugün nereye gittiðini hepimiz aramýyor muyuz? “Onunla þunca yýllýk hukukumuz var!” sözünü nedense artýk duyamaz olduk!

  Edebiyat Düþüncesi Üzerine… (Yûþa Irmak) 7 Mayýs 2023 Entelektüel 

Sanatýn ortaçað boyunca rahmani ve içsel gayeleri önemsemiþ olmasý bizi, bugünkü edebiyatýn bir eksen kaymasý yaþayýp yaþamadýðý sorusuyla karþý karþýya getirir.

  Nasýl Bir Ýnsansýnýz? (Yûþa Irmak) 7 Mayýs 2023 Toplum 

Ahlaki bunalýmlarýn baskýsý vicdanýnýza dokunmuyor mu? Dokunmuyor mu? Halkýn sosyal baðlarýnýn çözülüþünü görürken bir eziklik hissediyor musunuz? Hissetmiyor musunuz?

  Arzu Yeterli Deðil (Yûþa Irmak) 19 Mayýs 2023 Tarihsel Olaylar 

Hümanizm insaný deðiþik farklýlýklarýn üzerine çýkarmak, dini ve milliyeti ne olursa olsun insanca muamele edilmesi gerektiði fikrine dayanýyordu. Batý’da mezhep kavgalarý, Hýristiyan milletlerin birbirlerini boðazlamalarý kýzýþýnca, hümanizm fikri de revaç buldu; bu düþünce sistemi de laik devletin doðuþuna zemin hazýrladý.

  Baþörtülü Cadýlar (Yûþa Irmak) 19 Mayýs 2023 Türkiye 

Arthur Miller “Cadý Kazaný”ný yazdýðýnda Amerika McCarthy dönemini yaþýyor ve komünistler girdikleri inlerde bir bir avlanýyordu. Daha bir yüz yýl bile geçmeden yeni bir cadý avý baþladý ve hepimiz bu avýn Müslümanlara yapýldýðýný yakinen biliyoruz!

  Kýlýçdaroðlu Tayyip Erdoðan’ýn ‘muhalif’i mi, Yoksa, ‘mefhum - U Muhalif’i mi? (Yûþa Irmak) 23 Mayýs 2023 Politika 

Türkiye Baþkanlýk seçiminin ilk turu Cumhur Ýttifaký’nýn zaferiyle bitti. Ýkinci turda belli ki halk tercihini yine Erdoðan’dan yana yapacak. Ayýn 28’inde gerçekleþecek ikinci tur seçimlerine az bir zaman kala %5,4 oy alan Sinan Oðan’da Cumhur Ýttifakýna destek vereceðini açýkladý. On altýlý masa da yanýna Ümit Özdað’ý aldý. Bu katýlýmýndan sonra, Özdað’ýn, Kýlýçdaroðlu için söylediði sözler sosyal medyada alay konusu oldu… Evet, “On altýlý masa”cýlarla “Cumhur Ýttifaký” arasýndaki seçim yarýþý tam gaz devam ediyor.

  Ýnsanlara Bakmaya Alýþtým (Yûþa Irmak) 5 Haziran 2023 Yaþam 

Ne kadar aný, ne kadar ayrýntý varsa büyüyor, hayali baþka bir þey yaratýyor sanki. Ýçimde kendisiyle baþbaþa kalmýþ tuhaf tuhaf karakterler.. Ya da kentin tamamý ruh saðlýðý hastanesi, boyutlarýný ancak deli edenlerin bildiði…

  Yaz Ýzlenimleri (Yûþa Irmak) 5 Haziran 2023 Yaþam 

Yaz, Necatigil’in “Kýr Þarkýsý” þiirinin sonundaki dizeleriyle söyleyecek olursam; “sakin, dinlenmiþ, rahat” bir þekilde bitecek benim için. Ya da tam tersi olacak..

  Dikkat Bu Bir Siyasi Yazýdýr! (Yûþa Irmak) 7 Haziran 2023 Türkiye 

Neden siyasetçilerin, güreþmeye hazýr bir boða gibi davrandýklarýný, kýlýçlarýyla hasýmlarýný doðramak için bir gladyatör gibi davrandýklarýný düþünme fýrsatým oldu..

  Bir Çatýþma Zemini Olarak Kültür (Yûþa Irmak) 14 Haziran 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Marx “Sanat paradýr” der. Osmanlý Devleti bunu “sanat saltanattýr” biçiminde algýlayýp sanat ile parayý; sanatçý ile sermayedarý buluþturarak bir politika izlemiþti.

  Ankara’ya Övgü (Yûþa Irmak) 23 Haziran 2023 Türkiye 

Denizi olmayan bir kenti sevebilir miyim? Bu soruyu geçen sene sormuþ olsaydýlar hiç tereddüt etmeden “sevmem” derdim. Bugün bir arkadaþým sorunca pekâlâ “sevilir” dedim. 1997 yýlýndan beri Ýstanbul’da yaþýyorum. Az da olsa Ýstanbullu sayýlýrým. Bu kenti neden seviyorum? Elbette sýrf denizi olduðu için deðil, medeniyetlerin baþkenti olduðu için seviyorum.

  Batýlý Þiiri Bize Nasýl Sevdirdiler? (Yûþa Irmak) 23 Haziran 2023 Yapýtlar 

... Þeyh Galib’in çýtasýna erebilen þairin çýkmayýþý bir yana, Nedim gibi söyleyebilen adamlar da yok olmuþtu.

  Mutluluk (Yûþa Irmak) 18 Temmuz 2023 Sevgi ve Aþk 

Bunca yýl.. ne olmuþtu, nerede kalmýþtýk? Þimdi su içtikten sonra nefes nefese kalan bir adam gibiyim. Üzerimde taþýdýðým bu yavaþlýk; halsizlik, uyuþukluk yüzünden bir gün aniden organlarýmýn tümü çalýþmayý býrakacak görenlerde beni canlý sanacaklar diye endiþe ediyorum..

  Çekyataltý Romanlar (Yûþa Irmak) 18 Temmuz 2023 Anýlar 

Nurullah Ataç’ýn zamana meydan okumuþluðunu kim yadsýyabilir? Ataç’ýn eserlerini okuduðunuzda onunla için için tartýþýr, dil konusundaki görüþlerinden irkilirsiniz!

  Çekyataltý Romanlar II (Yûþa Irmak) 27 Temmuz 2023 Anýlar 

Yakup Kadri Karaosmanoðlu’nun “Hep O Þarký”sýný okudukça, “Roman” diyordum kendi kendime, “silinip gitmiþ, herkesin artýk unutmuþ olduðu acýlarý anlatmalý…” Niye peki? Vallahi hiç bilmiyordum niyesini, nedenini, nasýlýný… Baþkalarýnýn fark etmediði, hissedemediði acýlarý yüzlerine çarpmak hoþuma gidiyordu belki de kim bilir…

  Sinema Kültürel Meselemiz Haline Ne Zaman Gelecek? (Yûþa Irmak) 2 Aðustos 2023 Sinema ve Televizyon 

Ülkemizin kabuk deðiþtirerek geliþmeye çalýþtýðý bir dönemdeyiz. Çok sancýlý, sýkýntýlý bir döneme girdik girmesine ama hepimizin de üzerine düþeni yapmaktan sorumlu olduðunu hatýrlatmak gerek.

  "Babil’de Ölüm, Ýstanbul’da Aþk" (Yûþa Irmak) 18 Aðustos 2023 Yazarlar ve Þairler 

Þu bir gerçek ki ilim adamlýðý ve sanatkârlýk ayný insanda çok zor bulunan iki vasýftýr.

  Zamaný Tende Durdurmak, Ruhu Cumada Diriltmek (Yûþa Irmak) 18 Aðustos 2023 Yaþam 

Þehir ve hýz! Birbirine ruh ve ten gibi baðlý. Yavaþlýðýn keþfi bu þehirde belki de yüzyýllar alacak sanýrým.

  Kendini Çimdiklemek! (Yûþa Irmak) 25 Aðustos 2023 Yaþam 

Bazen derin düþüncelere daldýðýmda göðsümün ortasýna garip bir sancý çöker. Bu öyle kötümser bir sancý deðil, tersine rahatlýk veren bir sancýdýr..

  Duanýn Gizemli Yolculuðu (Yûþa Irmak) 27 Aðustos 2023 Din 

Herkes gibi benim de uzakta, çok uzaklarda sevdiðim, deðer verdiðim insanlar var. Ne zaman onlar için dua etsem gözümün önünden yaþadýklarýmýz film þeridi gibi geçer ve onlar için dua ederek tüm özlemimi, hasretimi gidermeye çalýþýrým…

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yûþa Irmak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 13:27:59