..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Varoluþçuluk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

ATLAR ve ÝNSANLAR (seviþenler için) Köye yaz gelmiþti, yaz ayýnýn cidden hissedilmeye baþlandýðý ilk gündü. Ertesi gün hava bozacak endiþesi yoktu insanlarda. Gökyüzü apaçýktý. Güneþ parlaktý gün boyu. Dikkatini verirsen; dans ederek, birbirine takýlarak otlarýn, aðaçlarýn çiçeklerin arasýndan uçan mutlu kelebekleri görürdün. Bir evin önünde güneþin kýzdýrdýðý betona uzanmýþ bir kedi sýrt tüylerini yalýyor hararetle. Köyün deresinden geçen

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Varoluþçuluk
 Naturel  (YILDIZ AKA )

...O evreni yaratan tanrý gibi yalnýz ve sancýlý, saða sola ateþler býrakmýþ; o ateþler güneþlere dönüþmüþ, soðumuþ taþa, kayaya buza dönüþmüþ ama yok. O yarattýðý mavi gezegene ilk düþen yaðmur damlasý gibi; ardýndan yýllarca suya dönüþmüþ fýrtýnalarla kayalarý dövmüþ, kayayý balçýða çevirmiþ yine de yokluðunu var edememiþ, dönüþtüðü balçýðýn içinden çýkan ilk kurtçuk gibi kývrýla kývrýla var olmaya çalýþýyor yine de yok gibi. Herkesin adýný ezbere bildiði Havva da o! ve yine de yok. O taa ilk andan beri var olmuþ; her þeye, herkese dokunup, dönüþmüþ, her þeyin ve herkesin acýsýna, gözyaþýna, kahkahasýna dolana dolana büyümüþ bir hayalet gibi. Sadece o böyle yazabilmek için yok olmayý seçebilir.”
 Difenbahya  (Ekrem Naif Tek)

Rüyanda zilyon tane porselen saksý, düþtüðünde baþýnýn etrafýnda þarkýlar söyleyip arp çalan küçük mavi melekler gibi. Yerçekimi halt yesin, uçuþuyorlar.
 Anlaþýlmayan  (Nicolai Copuþçiu)

Bir kabulleniþ. Her zaman Yanlýþ anlaþýlmýþ olan Bir olgu bu yazý ile beraberinde biraz daha karamsar bir hal alýyor. Konu için'de geçen Kara Gölge ismi, Ölüm meleðine hitaben yazýlmýþtýr. (Not) bir proje kapsamýnda yazýlmýþtýr. Proje: Kamu Lobu
 Gözlerim Sevdiðinde O Aðlýyordu  (selim çok)

Zihnim ise rüzgarýyla bir þeyler daha alýp katýyordu önüne.sevgi eksilmeyen tek þeydi…
 Masada Pislik Var!  (selim çok)

ah þu sinekler el aldýrmýyor inekler. Heryer sinek.OFF! masada pislik vardý.ah þu ilk elde vuramadýðým pis joker!
 Scamnum  (Sinem Baðcivan)

" Birkaç adým atýp duruyorum. Ýçine düþtüðüm tüm bu unutuluþu tadýyorum: Ýki kent arasýndayým, biri bilmiyor beni, öteki artýk tanýmýyor." BULANTI- JEAN PAUL SARTRE *Scamnum, latincede bank anlamýna geliyor
 Safsatalar - 8  (Ekrem Naif Tek)

Her hikayede olduðu ve olmak zorunda(!) olduðu gibi bu adamý size tanýtarak konuya girmek isterim. Peki tamam da sen kimsin ve bakalým anlattýklarýn hoþumuza gidecek mi diye de sorabilirsiniz, pekala. O zaman bende size; sizi anladýðýmý, benim kim olduðumun sizi hiç ilgilendirmediðini ve bunun karþýlýðýnda sizden bir þey talep etmediðim için hoþunuza gitmek gibi bir kaygým olmadýðýný söylerim.
 Acýnýn Çaðrýsý  (Ekrem Naif Tek)

Kapýyý çekti ve son anda, anahtarlarýnýn içeride kaldýðýný fark etti. Kapýya bir tekme savurdu ancak kapý daha hýzlýydý. Kapandý. Kapýnýn hýzýna paralel olarak saðlam bir küfür savurdu.
 33  (Aslý Akarsakarya)

Iþýk azalýnca iþte, hayal gücü çoðalýyor. Ben karanlýðý hiç sevmedim ki sayýn melek.
10 
 Kediler  (Tayyibe Atay)

Kendisi anne olamamýþtý ama anne olan sokak kedisine iyilik yapmýþtý hiç deðilse!..O’da bir tanrý sayýlabilirdi artýk!..
11 
 Kartallarýn Var Oluþ Hikayesi  (Bahar Kalemi)

Kartal eski çaðlardan beri bir çok milletin folkloruna cesâret ve kuvvet sembolü olarak geçmiþtir. 70-104 yýl kadar yaþarlar. Esâret hayâtýna fazla dayanamazlar.Kartallar yüksek ve hýzlý uçan, cesur, atýlgan hayvanlardýr Kartal bilinen yýrtýcý kuþ. Kartallar tek eþlidir. Yaþamlarý boyunca eþ deðiþtirmedikleri gibi her yýl ayný yuvayý kullanýrlar. Yuvalarý genellikle kolay ulaþýlamayacak yerlerdedir. Yuvayý býraktýklarý bir ya da bir kaç yumurtanýn kuluçka dönemi altý-sekiz hafta sürer. Yavrularý yavaþ geliþir ve ancak üç ya da dört yaþýna giren kartallarýn eriþkinlere özgü tüyleri çýkar.
12 
 Boþa Giden Erdemlerim  (Haydar Köprülüoðlu)

Gerçekler tamamen ortada, AÝHM'de ki, yurttaki dava dosyalarý, son Hrant Dink ve benzer kararlar fazla izaha gerek býrakmýyor. Saygýlar.
13 
 Görünmeyenler Bölüm 18  (Edibe Toðaç)

Her ikimizde buz kesilmiþtik, bileklerini býrakmamakta kararlýydým, acýsýný içimde hissedebiliyordum, ama onunda acý çekmesi gerekiyordu.
14 
 Kaçamak Sonlar  (Edibe Toðaç)

Hiç kimse mutsuzluðu seçecek kadar aptal deðil. Sadece hayat bazý insanlara adil davranmýyor. Eðer o insanlarýn önüne mutluluk serilseydi, geri tepme gibi bir aptallýðý emin ol yapmazlardý .
15 
 Dýþarýda Herþey Ayný...  (Edibe Toðaç)

Aklýma Schopenhauer'ýn bir sözü geliyor o dakikalarda; " Toplum ateþtir." diyor Ve bir diðer filozof Niezsche þöyle diyor! " Toplum hastalýktýr." Ve bir diðeri, Satre þöyle diyor; " Toplum yaradýr." Ve loke devam ediyor sözlerine; " Toplum sýradanlýktýr." Platon ise nokta atýþýný yapýyor sarsýcý sözleriyle; " Toplumdan uzaklaþtýkça kendine yakýnlaþýrsýn." Benim tam olarak yaptýðým þeyde buydu, kendimi onlardan sýyýrmak...
16 
 Harabad  (selim çok)

devrim gözlerinde özledigin ne varsa aþka süzülen.
17 
 Yalnýzlýðýn Dýþavurumu!  (mehmet ali adýyaman)

"Ýnsanýn insana verebileceði en deðerli þey yalnýzlýðýdýr"
18 
 Köpekler Sokaðý  (Þenol Durmuþ)

Þehrin hiçte sevilmeyen bir bölgesinin sokaðýydý. Söylentilere göre bu sokaðýn insanlarý uðursuzdu. O insanlarýn kadýn cinsleri ise kutsal kitaplarda bile lanetlenmiþti. Elbette inananlar için söylenmiþti. O kadýnlar ile yatan dindar bir erkeðin güya kýrk yýl boyunca bir kiremitle keselenmesi gerekiyordu.Günah, sevap seçeneðinde becermek belkide en iyi tercihti...
19 
 Caz Kuþaðý  (selim çok)

Gidiyorum.bütün kelebekler yüreðimde.gidiyorum.þafak hala üzerimde.
20 
 Ölüme Kanayan Adam  (Necat Dilaver)

Bu günün diðerlerinden farklý olan yaný neydi? Bunun cevabýný gün içinde bulabilecek miydi? Dün bu giysilerle yatmýþtý galiba. Siyah boðazlý bir kazak ve siyah bir pantolon. Yüzünde bir haftalýk sakal ve sað elmacýk kemiðinde bir çizik.

1 2 3 4 5 6 7 8  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Naturel
YILDIZ AKA
Öykü > Varoluþçuluk
Anlaþýlmayan
Nicolai Copuþçiu
Öykü > Varoluþçuluk
Difenbahya
Ekrem Naif Tek
Öykü > Varoluþçuluk
Harabad
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Scamnum
Sinem Baðcivan
Öykü > Varoluþçuluk
Safsatalar - 8
Ekrem Naif Tek
Öykü > Varoluþçuluk
Acýnýn Çaðrýsý
Ekrem Naif Tek
Öykü > Varoluþçuluk
Fitnat
diydembaylan
Öykü > Varoluþçuluk
Caz Kuþaðý
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Minimal Dalga
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Zamaný Taramak
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Psikopat Kýrmýzý
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Yanyana ve Ayrýk
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Kapýlar
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Masada Pislik Var!
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Anarþist
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Karovale
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Bu Þehrin Ýçine Sýçtým!
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Kaçamak Sonlar
Edibe Toðaç
Öykü > Varoluþçuluk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.