..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden sonra yeni birþeylerin olduðu konusunda umutluyum. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Politika
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Politika
 Kýlýçdaroðlu Tayyip Erdoðan’ýn ‘muhalif’i mi, Yoksa, ‘mefhum - U Muhalif’i mi?  (Yûþa Irmak)

Türkiye Baþkanlýk seçiminin ilk turu Cumhur Ýttifaký’nýn zaferiyle bitti. Ýkinci turda belli ki halk tercihini yine Erdoðan’dan yana yapacak. Ayýn 28’inde gerçekleþecek ikinci tur seçimlerine az bir zaman kala %5,4 oy alan Sinan Oðan’da Cumhur Ýttifakýna destek vereceðini açýkladý. On altýlý masa da yanýna Ümit Özdað’ý aldý. Bu katýlýmýndan sonra, Özdað’ýn, Kýlýçdaroðlu için söylediði sözler sosyal medyada alay konusu oldu… Evet, “On altýlý masa”cýlarla “Cumhur Ýttifaký” arasýndaki seçim yarýþý tam gaz devam ediyor.
 Sayenizde  (Alp Þahin)

Siz dahasýný istemediðiniz için, onlarýn tekrar dediði olacak… Onlar mutluysa, dedeniz de mutlu olacak… Beraberinde az biraz süre geçtikten sonra olaylar da her zaman olduðu gibi sakinleþtirilecek.
 Gorbi de Gitti  (Ahmet Zeytinci)

Doksan küsur senelik (92) bir ömür hiç de fena deðil, ne diyelim topraðý bol olsun... Bir de tuttular Nobel Barýþ ödülü verdiler. Nobel tarafýndan verilen ödüllerin büyük bir yüzdesi, mutlaka belli ülkelerin dayatmasý ile kendi beðendikleri, sevdikleri adamlara verilir... Ayný Erovizyon Þarký Yarýþmasýnda ki gibi, bakýn araþtýrýn, Müslümanlara verdikleri ödül sayýsý iki elin parmaklarýný geçmez...
 Çeþitli Yönleriyle Prof. Dr. Erhan Arýklý  (Hakan Yozcu)

Prof Erhan Arýklý, gerek siyasette, gerekse de çalýþtýðý alanda çok deneyimli biri. Araþtýran, üreten bir ilim adamý. Erhan Arýklý’nýn düþüncelerini, yaptýklarýný ve yapmak istediklerini anlayabilmek için her þeyden önce onu iyi tanýmak gerekir diye düþünüyorum:
 Ýsrail - Filistin Düþmanlýðýnýn Tarihçesi  (Cemal Zöngür)

Ýnsan þu soruyu kendisine sorup yaþamý deðerlendirmeli. Ýnsan kýzý ve oðlu, akýl ve düþüncesiyle üstün bir özelliðe sahip olduðu halde, neden birbirine karþý ileri derecede düþmanlaþmaktadýr? Bu bir Allah emri midir? Ya da dinlerin uydurduklarý gibi Allah'ýn yazdýðý bir kader midir? Tabi ki bunlarýn hiçbirisi deðil. Çünkü tarihsel gerçekler ve yaþananlar insanlarýn ne kadar yalancý, çirkef, ikiyüzlü olduklarýný þu tarihsel olaylardan öðreniyoruz.
 Irak'ýn Ekonomik Yapýsý  (cetinbayatli)

Irak'ýn ekonomik yapýsýný oluþturan sektörlere deðinen bir yazý.
 Efes'li Herostratus ve 'Hukukun Üstünlüðü Ýlkesi'  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

‘Ben Herostratus. Artemis Tapýnaðýný ben yaktým. Benim adým çaðlar boyunca anýlacak ama sen Kleon, Efes kentinin baþ yargýcý. Seni kim hatýrlayacak? Hayýr, sen de beni yargýladýðýn için anýlacaksýn.’
 Çanakkale Savaþlarýna Alternatif Bakýþ  (Osman Tamtürk)

Çanakkale savaþlarýný her kesim kendi adýna kullandý, kullanýyor da. Ben tarafsýz ve nesnel bir bakýþ ile inceliyorum
 Yeni (!) Anayasayý Kimler Ýstiyor?  (Hulki Can Duru)

Türkiye ve Türk ulusunun Anayasa ile bir sorunu yoktur. Ancak, siyasal partilerin ve bir çok siyasetçinin bu baðlamda çok ciddi sorunlarý vardýr. Ýþte sorunsal aslýnda o partilerin ve o kiþilerin kendilerini kurtarma ve aklama çabalarýdýr.
10 
 Türkiye Solunun Sorgu ve Özeleþtiri Kültürü Üzerine  (Cemal Zöngür)

Kitap okumadan kültürlü olmak, sosyalizm, marksizm ve diyalektik materyalist felsefeyi doðru, gerçekçi þekilde kavramadan sol/sosyalist olmak, derin cahillik deðilse sola en büyük kötülüktür. Arkadaþýna, dostuna, komþusuna bir bardak çayýn hesabýný yapýp, sol görünüp orta sýnýf burjuva özentisiyle yaþamak kimliksiz, kültürsüz, sýnýfsýz, dejenere bir toplum ve kitle demektir. Bunun saðdan daha tehlikeli bir durum olduðunu, tüm samimi ve deðerli sosyalist arkadaþlarýn dikkatine sunulur.
11 
 Son Otuz Yýlýn Ýdeolojisi Yeni Muhafazakarlýk  (Akakiy Akakiyeviç)

Yeni muhafazakar ideolojinin neo-liberal iktisat politikalarýnýn sonucu olan globalizm ya da küreselleþme süreci,bütün "azamatiyle"!fütursuzca insanlarýn çok büyük bir kesimini yoksullaþtýrmaya ve doðayý tahrip etmeye devam etmektedir.Otuz yýldýr devam eden bu yýkýmýn karþýsýna çýkacak herhangi bir ideolojik duruþ ve alternatif proje ise ufukta gözükmemektedir.
12 
 Korkut Özal'la Özel Söyleþi... Korkut Özal; 'Özal'ý Öldürdüler'  (Orhan TURAN)

Bu özel söyleþide þu baþlýklar yer alýr: "Sezer’in “tehdit” algýsý söylenti" - "Baykal hiçbir zaman iktidar olamaz" - "Erdoðan; Cumhurbaþkaný olmaya mecbursun!" - Özal’ýn ölümü… - Özal öldürüldü mü? "Özal düzene çomak sokmuþtu" - "Korkut Özal Kimdir?"
13 
 Amerikalý Dostlarýmýzdan Önemli Ricamdýr  (Ahmet Zeytinci)

Sayýn pek muhterem Sam Amcanýn çocuklarý Baydýn Dayýnýn canýndan çok sevdiði yavrularý... Yavrularý derken tabi ki genel anlamda böyle bir cümle kuruyorum, yoksa bir çoklarýnýz ellili, altmýþlý, yetmiþli yaþlardasýnýz... Biliyorum ki sinema sanatýnýn en yoðun olarak icra edildiði bir numaralý ülkesiniz... Holywood denen sinema üretim merkeziniz hiç durmadan çalýþýyor. Her konuda filmleri dünya piyasasýna pompalýyorsunuz. Amenna, buna bir diyeceðimiz yok, ancak bilim kurgu filmlerinizde genellikle dünyaya saldýrýlar oluyor ve dünyalarý da hep Amerikalýlar, Sam Amcanýn evlatlarý olarak siz kurtarýyorsunuz. El insaf, biraz mola verin bu dünyayý kurtarma iþinde...
14 
 Bilderberg – "Eyes Wide Shut"  (Erdað Duru)

Komplo teorisyenleri, Bilderberg Grubunun finansal krizleri bilerek çýkartmak, insanlarý sürekli olarak gelecek korkusu ve baskýsý altýnda tutmak, güncel sorunlarla meþgul etmek, dünya nüfusunun, daha doðrusu sýradan insanlarýn yüzde 80'ini laboratuvarlarda üretilen hastalýklar, uzaktan ýþýnlanma, bölgesel savaþlar gibi çeþitli yöntemlerle yok etmek gibi planlarý olduðunu iddia ediyor.
15 
 Halktan Para Dilenerek Büyük Devlet Olmanýn Hafifliði  (Cemal Zöngür)

“Kendi halký yardýma muhtaçken, halktan baðýþ dilenerek baþkasýna yardým yapmak, toplumun onuruyla oynamaktýr. Bizdeki devlet yöneticileri, yardým vb. konularýn ne zaman, hangi koþullarda yapýlacaðýný ya bilmeyecek kadar cahiller veya profesyonel hýsýzdýrlar”.
16 
 Milliyetçilik Üzerine  (Mehmet Sinan Gür)

Milliyetçilik nereden geldi? Önce ne vardý? Nereye gidiyor?
17 
 Ýslami Sosyalizm  (osman demircan)

Ben bir Ýslami sosyalistim. Ýslam’a saygýlý ama cemaatleþmekten, þeyhlerin ve derviþlerin hegemonyasýndan yana olmayan, þeriatýn sadece birey düzeyinde yaþanmasý gerektiðini savunan, emeðe ve yaþam tarzlarýna saygýlý, hazýra konmalara ve emperyalizme karþý, laik, demokratik ve hukuk devletini bölmeye çalýþanlarýn idamýndan yana, Türkiye'nin en büyük sorununun-Amerika'nýn eski savunma bakanýnýn: Türkiye, Türklere býrakýlamayacak kadar deðerlidir sözüne istinaden- Türkleþememek olduðunu kabul eden, dil, din, ýrk ve cinsiyet ayýrýmý yapmayan,
18 
 Bizim Parti Ölene Kadar Tek Baþýna Ýktidar  (Ahmet Zeytinci)

Seçim meydanlarýnda çoðu zaman dikkatimi çekmiþtir, adamýn karþýsýnda beþyüz, bilemedin bin kiþilik bir topluluk var, atýyor iþkembeyi kübra'dan.''Biz iktidara gelirsek neler yapacaðýz neleeeer,'' Otoyollar mý istersin, fabrikalar mý, her ile Üniversiteler mi, bir de uzatýrlar cümleleri vatandaaaaaþ, sanki iþporta da mal satýyor. Seçimi kazanýp meclise hasbelkader girenleride, tavana çiðköfte yapýþtýrýrlar arada sýrada(Her zaman deðil ha sakýn yanlýþ anlamayýn). Genel Kurul Salonlarýnda uyuklayýp rüya görenleride ayrý. Uyandýðýnda sorarsanýz''Memleket için hayýrlý rüyalar görüyordum'' derler... Bu partilerin çoðunuda ilginç isimleri var. Ýþte size aþþaðýda birkaç örnek.
19 
 Babaþiþ  (Can)

Çanakkale Belediye Baþkaný Ülgür Gökhan´ýn geçmiþten bugüne hayat hikayesini merak edenler için Yýlmaz Biçer tarafýndan Türkçe yazýlmýþ, tarafýmdan ufak eklemelerin ve de Almanca´ya çevirisinin yapýldýðý bir özgeçmiþ. Almanca ve Türkçe okunabilir.
20 
 Amerika, Suriye'den Neden Çekildi?  (Cemal Zöngür)

Ýlkel tekniðin Orta Doðu'da baþlamýþ olmasý, tek tanrýlý dinler ve peygamberliklerin bölgede icadý, sanki tüm dünyayý bunlar yaratmýþlar. Bütün bunlarýn bilimsel analizi yerine, idealist övünmeci (Þoven) ýrkçý ve ukala duygunun bilince yerleþmesi, bölge halkýnýn geri ve cahil kalmasýndaki en önemli sebeplerdendir.

1 2 3 4 5 6  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Sayenizde
Alp Þahin
Ýnceleme > Politika
Gorbi de Gitti
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Politika

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.