..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýstanbul
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýstanbul
 Ýstanbul’u Düþünmek  (Yûþa Irmak)

Þimdi saat sabahýn dördü. Hava sert. Rüzgar esiyor. Ha yaðdý yaðacak bir hava var gökyüzünde. Balkonum soðuk, bu soðukluk sanki onu hüzünlendirmiþ, hani bir þeylerden korkup çekiniyormuþ gibi bir ruh haline bürümüþ…
 Ýstanbul Dinmeyen Bir Esinti Bir Devam Ediþtir  (Yûþa Irmak)

Taksim Meydaný’nda sýra konaklarýn, Baðdat Köþkü’nün çinilerinin, Baruthane Deresi’nin, Kozyataðý’ndaki arabacýlar kahvesinin, suyu akan çeþmelerin Ýstanbuludur bu dizelere ruhunu estiren… Kendi dünyasýndan bir aný sonraki nesiller için sonsuzlaþtýrmýþtýr dizelerinde þair. Ýstanbul, dinmeyen bir esinti ve bir devam ediþtir…
 Taksim  (Aysel AKSÜMER )

Oysa kadýnýn elinin deðdiði yer güzelleþirdi. Kadýn, erkek hiç farketmiyor teröre her kim bulaþmýþsa insan asla deðil. Ýnsan dediðin merhametlidir. Bunlar ise cani.
 Ýstanbul'da Son Düþüm (Romance)  (ERDEN ERKÝN)

Bir gidiþ gittin ki, her taraf sis içinde, göz gözü görmüyordu. Dünya dönmüyordu. Acým dinmiyordu. / / ERDEN ERKÝN
 Ýpek Nehir, 1 Mayýs, Vay Ýstanbul...  (Vildan Sevil)

Davullar, zurnalar, halaylar, oyunlar, Grup Yorum, Kardeþ Türküler...Babalarýn omuzunda çocuklar..Bebek arabasý süren anneler..Derdini anlatmak isteyen, kesinlikle 1.000.000 çok üstünde insan. Konuþmalar baþladý, miting bitecek, Gümüþsuyu, Saraçhane, Mecidiyeköy kollarý hâlâ uzayýp gidiyor. Gezi alaný da hýncahýnç.
 Yedi Emirler Sokaðý, Fatih  (Yûþa Irmak)

Fatih’in merkezinde bir sokaktayým. Saati söylemeli miyim? Evet söylemeliyim. Saat gece: 03:15 günlerden 7 Aðustos Cuma. Buraya Yedi Emirler Sokaðý diyorlar. Bu sokak, Anadolu’nun merkezine açýlan bir kapý! Öyle Akmerkez ya da onun militaný Mayadrom gibi Avrupa’nýn merkezine açýlan kapýlardan deðil…
 Sen Söyle Ýstanbul  (eylül)

Sen söyle Ýstanbul...
 Ýstanbul ("... Bir Hayat Daha Var Olmalý Der Gibi Kahverengi Tonlar Uykularda... ")  (oðuzhan abdi oðuz)

kaç milyon hayatý taþýyorsun içinde istanbul... kaç hayatý birleþtiriyorsun... ve kendini büyütüyorsun hep... istanbul büyüyor.. çocukluðundan cýkýyor... acýlarýyla... mutluluklarýyla... ama tüm ihtiþamýyla büyüyor.. ve uzaktan kör topal... izlemek koyuyor seni istanbul...
 Cadde'de Eðlence  (Mehmet Sinan Gür)

Biraz öteden acayip bir gümbürtü baþladý, davullar trampetler, haykýrýþlar. Bu zavallý üç kýzýn çaldýðý gürültüde kaynýyor. Gürültüye gittim. Ýstanbul Percussion bilmem ne grubuymuþ. Of, ne iþtahla çalýyorlar görmeliydiniz.
10 
 Ahhh Ýstanbul... Çekme Beni Böyle Kendine Kendine... Yorgunum...  (Vildan Sevil)

Gençler edepsizce özgürleþmiþ mi, yoksa, “Onu yapma, þunu içme, el ele tutuþma, elini sevgilinin omzuna atýp parkta oturma” diyenlere inat, yeni baþkaldýrý yöntemleri mi geliþtirmiþ, anlamadým. Metronun yürüyen merdiveninde, ayakta duran sevgilisinin beline bacaklarýný, boynuna kollarýný dolayýp yapýþarak inen genç kýzý görünce, benim yorumum yolunu þaþýrdý, afalladým kaldým.
11 
 Bir Þehr-i Gül,ki Adý Ýstanbul  (Þebnem Piþkin)

Nasýl ki bütün çiçekler biraz gül ise, bütün þehirler de biraz Ýstanbuldur aslýnda. Ýstanbul deyince akan sular durur, þair yaným tutar yine.
12 
 Ýstanbul Demek, Sen Demek...  (Elif Demiröz)

Ýstanbul gülüþünde, Ýstanbul gözlerinde, Ýstanbul bizi biz eden ne varsa tam içinde!
13 
 Zeus'un Kýzý; Gidiyormuþ Gibi Durmak  (Aysun Güven)

Bebeðini ev gezmesine gidip ondan kurtulmak için onu orada unutan anne mi? Hunharca katledilen kadýnlarýn aslýnda hunharca kaydedilmediði gerçeði mi? Yoksa yýllardýr deðiþtirmediðiniz kafamýzýn içindeki kalýplar mý? Siyasete bakýþýmýz; diðerleri daha iyi mi sanki!!! Krize bakýþ açýmýz; Kriz mýriz yok AVM’ler insan kaynýyor. Adalet düþüncemiz; Mutlaka bir þey yapmýþtýr? Boþuna mý içeride!!
14 
 Ýstanbul'a...  (Özge Can)

Sokaklarýnda dilendirdiðin, çýplak ayaklý, okul formalý ilkokul çocuklarýna benzedin þimdi... Yada makyajý akmýþ, yorgun bir sokak fahiþesine... Neden böyle oldun Ýstanbul?
15 
 Küskündüm Gözlerine Ýstanbul'un...  (Elif Demiröz)

Sen ucu bucaðý var bir þehirsin, bense sonsuzluðu taþýyorum içimde...
16 
 Leo Buscaglia Ýle Söyleþi  (Emine Piþiren)

Mahmut Bey, elimi býrakmadýðý gibi bir de yemek davetini Ýstanbul’un en güzide otellerinden birine "davet etme" cüretkarlýðýný da göstermiþti. Asansörün yedinci kata gelmesi ile elim bir yabancýnýn elinden kurtulmuþ oldu. Ýþte o an var ya Leo, ben sana, o kadar içerlemiþtim ki, anlatamam.
17 
 Ýstasyonlarý Çalýnan Þehir  (Ali Erasoðlu)

Uluslararasý emperyalizmin Ýstanbul üzerinde yoðunlaþan rant hýrsýnýn, Haydarpaþa ve Sirkeci garlarýna olan yansýmalarýna deðinmek istedim.
18 
 Altýn Þehir Üsküdar  (Nur Ersen)

Böylece tarihteki ismi “Hrisopolis” yani “Altýn Þehir” olan Üsküdar’a “Altýn Þehir” dedikleri için ne kadar haklý olduklarýný anlamýþtým.
19 
 Ýstanbul’un Soluðu Her Zaman Canlýdýr…  (Yûþa Irmak)

Ýstanbul’da bir insan olarak solumak ne zor imiþ. Elbette bir bedeli var bu memlekette yaþamanýn üstelik bedelini nefeslerimizle ödüyoruz. Çünkü, yaþamlarýmýz, beklenmedik çizgiler arasýnda zikzaklar çizen bir oyun bu þehirde. Bir anda yükseliþler, iniþler, bir anda sesleniþler ve susuþlar, bir anda yaþananlarýn iyiliði kötülüðü ve yine beklenmedik yahut düþünülmedik garip, ani, ölümler… Yani, hayat bir var, bir yok Ýstanbul’da…
20 
 Yarýn Gece  (serpil dilbaz)

yarýn gece 95,6 frekansýnda 00:30 da gecenin içinden programýndayým þiir kitabým "geliþigüzel - serpçe" yle

1 2 3 4 5  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Taksim
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýstanbul
Ýstanbul'da Kar!..
Semra Arslan
Eleþtiri > Ýstanbul
Ýstanbul
G.yýlmazkaya
Deneme > Ýstanbul
Ýntihar
Birol Karakuzu
Deneme > Ýstanbul

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.