..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Dinsel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Söylemedimmi
Orhan Bani
Þiir > Garip

Hiç kimse sevemez, ben gibi seni, canýmýn canýsýn söylemedimmi Söyle benim gibi seven oldumu. Hep seni söyledim dinlemedinmi Yüzüne bakmaya doyamazdým ben, gözüne bakmaya kýyamazdým ben Ben aþkýna düþüp, seviyor iken, sen olmazsan ölürüm, söylemedimmi Çöle döndü yüreðim, yaðmurum sensin, bilki ben ölürüm, bil neden sensin Bir çift güzel söz söyle, gönlüm sevinsin, bu caným sana feda, söylemedimmi Sen, Gök' te Yýldýz, sen Güneþimsin, sen bana

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Dinsel
 Kontrolü Býrakmak  (Yaver ARANCIOÐLU)

Ali, hayatýnýn en zor dönemini yaþýyordu. Ýþini, sevgilisini, evini ve umudunu kaybetmiþti. Kendisine yardým edecek kimse yoktu. Ta ki bir gün parkta karþýlaþtýðý yaþlý bir adam ona hayatýný deðiþtirecek bir tavsiyede bulunana kadar. Adam, Ali’ye ruhsal ailesinden bahsetti. Onlar, Ali’nin yolculuðunu baþarýyla tamamlamasý için ona yardým etmek isteyen rehberler, yüksek benliði, üst ruhu ve diðer tüm varlýklardý. Ama Ali onlara güvenmeli ve kontrolü býrakmalýydý. Ali, bu tavsiyeyi dinleyip hayatýný mucizelerle doldurabilecek miydi? Yoksa eski alýþkanlýklarýna geri dönüp fýrsatlarý kaçýracak mýydý? Bu öykü, Ali’nin ruhsal geliþimini, manevi arayýþýný, hayatýn anlamýný ve evrenle baðlantýsýný konu alýyor. Bu öykü, size ilham verecek, umut aþýlayacak ve ruhsal bilinç kazandýracak.
 Sevgi Tokluðuna Yaþamak...  (ERDEN ERKÝN)

Dinimiz reenkarnasyonu kabul etmiyordu. Kuraný Kerimin Bakara Suresinin 28. Ayetine aykýrýydý bu. ERDEN ERKÝN...
 Ölümüne Aþklar  (ERDEN ERKÝN)

Ýnsanlar arasýnda ilk aþk, Adem ile Havva arasýnda baþladý. Adem, Havva' ya öyle bir tutkuyla baðlandý ki, þeytanýn Havva' yý kandýrdýðýný; yasak meyve olan elmayý yiyerek cennetten kovulacaðýný ve bir daha birebir Tanrý ile konuþamayacaðýný anlayamadý. H
 Aldatanlar ve Aldatýlanlar  (mehmet avcý)

Her alanda aldananlar ve aldatýlanlar
 Dinlenme Tesisi (Hac - Mahal)  (ömer kýrat)

Uzaylýlar bizi mi ziyaret ediyorlar yoksa dini bir görevi mi yerine getiriyorlar ya da sadece dinleniyorlar mý?
 A Playlist Story  (ömer kýrat)

Balýkçýlar neden filozuftur? Yoksa onlara sürekli "rastgele" dendiði için mi?
 Bir Otobüs Yolculuðu  (Fuat Türker)

Bir an düþündüm; cennet, cehennem konusunda ne çok espriler yapýlýyor, fýkralar anlatýlýyor, karikatürler çiziliyor. Ýnsan özellikle sonsuz azap mekanýnýn kenarýnda iken de bu konuda espri yapabilir ve bu fýkralara gülebilir mi?..
 Nil Kraliçesi.  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Kudüs'den yükselen devasa alevler kýzýl bulutlar halinde gökyüzünü kapladý. Fýrtýnalar nefes oldu, üfürdü bulutlarý Mýsýr'a doðru. Mýsýr'ýn zalim firavununu sarayýnýn kalýn duvarlarý koruyamadý, küle döndü duvar taþlarý. Firavun ve onun soyundan gelen tüm kýptiler kýzgýn küllere gömüldü.
 Kur'an Ayetlerinden  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Babillilerin âdetlerine göre; bayramlarda herkes bir yerde toplaþarak bayramlaþýyordu. Hiç kimse evinde oturmazdý. O gün, Hz. Ýbrahim, evinden çýkmamaya karar verdi ve hadi gidelim, diye gelen komþularýna iþtirak etmek istemedi.
10 
 Bir Tutamlýk Bulut  (Veysel Baþer)

Seni görmek istedim. Sað olsun, bir meleðin güvencesinde gönderdi beni grup berzahý.
11 
 Erenler ve Hanýmlar!  (Mustafa Cilasun)

Önderimiz, hiç tereddüt etmeden, uðruna baþýmýzý koyacaðýmýz, o kutlu insanýn, kâinatýn sonuna kadar, mesajýnýn silinemeyeceði efendimizin, asrýydý.
12 
 Dýmýþtad Yatýrý Þeyh Maksud Kimdir?  (M.Nazým Güler)

Dýmýþtad Yatýrý Þeyh Maksud’ un asýl adý Seyid Ali’dir. Babasýnýn adý Seyid Muhammed’ tir. Onun sekizinci atasý olan Seyid Hasan, kardeþi Seyid Mustafa ve Seyid Halid ile daha önce Dikan Köyünde oturuyorlardý. Ne yazýk ki, bu köyün yeri henüz tam tespit edilemedi. Ancak Seyid Halid, Dikan Köyünde kalarak, orada yaþamayý tercih ederken, diðer iki kardeþi Seyid Hasan ve Seyid Mustafa oradan ayrýlarak, bilinmeyen bir nedenle Qediþt (Kadýþt-Kýrým) Köyüne gelip yerleþiyorlar.
13 
 Yumurtalý Tavuk veya Tavuklu Yumurta  (ömer kýrat)

Büyüklerin cevap veremediði çocukça bir soru: Yumurta mý tavuktan, tavuk mu yumurtadan çýkar?
14 
 Bir Hafýzýn Öyküsü  (Coþkun ERDOÐAN)

"Ey Rabbim senin kelamýn için yanýp tutuþan, yoluna yapýþýp kelamýna sýmsýký sarýlan kulunu sen son nefesinde yalnýz býrakýr mýsýn hiç?"
15 
 Boyun Eðen Kutlu Kadýn  (Fuat Türker)

Rabb’imiz Hz. Musa’nýn annesini, zorluk durumunda gösterdiði kayýtsýz þartsýz itaati, Allah’a olan baðlýlýðý ve tevekkülü ile tüm iman sahipleri için önemli bir örnek kýlmýþtýr.
16 
 Yokluðun Varlýðý (Mutluluk 3. Bölüm)  (UÐUR BOZKURT)

Hikayede, mazi ile istikbalin sanat yapýsýný birleþtirme gayreti olarak tanýmlanabilir veya geçmiþin klasikleþmiþ sanatýný, gerçeði anlayabilme yolunda etkili þekilde kullanmanýn mümkün olabilir mi? Sorusuna bir cevap niteliðinde mütevazý bir çalýþmadýr. Hikaye de hayatý tanýma, hakikati kavrama, yaratýlýþ ruhunu hissetmenin klasik bir yolu gösterilmeye çalýþýlmýþtýr. Canlýlýðýn sadece insanlar ve hayvanlar âleminden olarak örülü bilinmemesi gerektiði, aslýnda baktýðýmýz fakat göremediðimiz birçok güzelliðin farkýna varýp günlük yaþamýmýzda uygulayabilmenin çabasýdýr. Hikayede, tüm canlýlarýn konuþturulmasý, kiþileþtirilmesi söz konusu edilmiþtir. Tamamýyla mecazi ve simgesel anlatýmlar ön plana çýkmýþtýr. Manayý anlamak için insanýn kendi içine dönmesi gerekir lakin kendi içine dönmesi için çevresinde saklý hakikatleri görmesi lazýmdýr. Görünen suretlerin içine nüfuz eden içsel tanýmlamalarý okuyabilme gayretidir. Aþkýn insan üzerindeki binlerce rengini farklý bir bakýþ açýsýyla yada meteryalist dünyanýn bize unutturduðu aþký yeniden hatýrlamak...
17 
 Ýlk Gece Korkusu  (ömer kýrat)

Geçen yaz yazdýðým bir yazým.
18 
 Sodom - Gomorra - Endonezya Tanrý Üçgeni  (ömer kýrat)

Endonezya'da yaþanan doðal afetler zinciri fenomeni ve umutsuzca fenomeni açýklamaya çabalayýþým.
19 
 Matitas Manastýrý  (ömer kýrat)

Develer berber iken, pireler tellal iken, insanoðlu hala ortaçað masallarýna inanýyorken...
20 
 Bir Tanrý Yaratmak  (Eylem Yurtsever)

Arkadaþýmla bir kere yaptýðýmýz ve devam edemediðimiz bir oyun oynamýþtýk. Birbirimize üç kelime verip ondan öykü oluþturacaktýk. Arkadaþ baþladý:Kelimeler: Kan, Kilise çaný ve kedi mamasýydý.




son eklenenler
Buluþ
Onur Tekin
Öykü > Dinsel
Gýybet
Ayþe Kaya
Öykü > Dinsel
Buðulu Camlar
korhan koral
Öykü > Dinsel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.