..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sanat
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler
Ýsa Kantarcý
Öykü > Yeraltý

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler “Aman kýzým üþütme… aman kýzým geç gitme eve diye senin için endiþelenen tek bacaklý anneni hatýrla. Bir de otomobil tamirhanesinde arkadaþlarýna senden övünerek bahseden abini hatýrla. ‘Kýz kardeþim çok zeki, okuyor, doktor çýkacak.” Akþam oluyordu ve Ayla’nýn sýkýntýlý saatleri baþladý. O yoðun aþktan sonra onun yokluðuna dayanmak insan iþi gibi gözükmüyordu. Bunu kabullenemiyordu, Ayla. Eski sevg

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Sanat
 Yazmak  (Habil Yaþar)

Tutsaðý olduðunuzda size hizmet etmeye hazýr bir kadýn gibidir-yazmak. Sadece yüzünde deðil, ayný zamanda onu içinde hissetmeyi, onunla oynamayý sevecek kadar þýmarýkdýr – yazmak.
 Aslýnda Vazgeçilmez Bir Serüven Yazmak  (Ahmet Zeytinci)

Bir edebiyat sitesine ilk þiirimi astýðým 18 Ocak 2009 tarihidir. O zamana kadar yazdýðým þiir sayýsý yirmi ya da bilemedin yirmi beþ kadardýr... Hani der ya merhum Aziz Nesin ''Türkiye de her üç kiþiden dördü þairdir diye.'' kýsmen de doðrudur. Rahmetli Bedri Rahmi'de ''Þairim, Zifiri karanlýkta gelse þiirin hasý, Ayak seslerinden tanýrým. Ne zaman bir köy türküsü duysam, Þairliðimden utanýrým.'' demiþ... Aslýnda bu cümle benim gönlümde birinci cümleden daha fazla yer edinir... Günümüz yazarlarýnýn yüz tanesinin en az doksan doksan beþi, araþtýrýn bakýn ilk defa þiirle baþlamýþlardýr yazýn serüvenine... Biz de o tanýnmýþ edebiyat sitesine ilk þiirimizi asýnca, koltuklarýmýz biraz kabarýr gibi olmuþtu. O içimizdeki geveze ses durmadan söyleniyordu. ''Tabi oðlum ilk þiiri ile bu kadar popüler olan var mý, breh breh ne yazarým ama, daha da güzellerini þýppadanak yazacaðým, hem de görsünler ben nasýl bir þairim, kitap teklifleri de gelir yakýnda aslansýn sen Ahmet aslansýn, aslaným yani ben.'' Böyle düþünceler varken kafamda, site yöneticisinden kýsa bir mesaj ''Daha düzenli, düzeyli ve itinalý emek ürünü þiirlerinizi de bekleriz Ahmet bey.''
 Yýldýzlarýmýz  (Aysel AKSÜMER )

Yýldýzlar hayatýn en güzel ýþýltýlarýdýr.
 Mektup  (Yûþa Irmak)

Bugün 08.12.2023 Cuma… Okuduðunuz bu denemeyi aslýnda pazartesi gününden beri karalýyorum ama bir türlü bitirememiþtim. Bu sefer ki konu gönlün ayinesinden kaðýtlara yazýlan o içli, içi dolu, özü tatlý mektuplar…
 Kýnýfýr Bed Renk Olursa…  (Þevket Baþýbüyük)

Selahattin Alpay’ýn son çalýþmasý olan “Kýnýfýr Bed Renk Olur” adlý albüm Malatya Büyükþehir Belediyesi tarafýndan desteklenmesi sanat ve sanatçý adýna çok sevindirici… “Ýsterem baþýya gele, ah bi gele vah bi gel…”
 Kýrýk Oyuncaðým  (Gökhan)

Bir hikayenin nerede baþlayýp nerede biteceðini kim bilebilir...
 Þiir Niçin Yazýlýr  (Haydar Köprülüoðlu)

Þiiri kendi görüþlerine göre yorumlayarak dergilerine almayan, þiirini tartýþan, þairini býrakýn eleþtirmeyi, þairliðini bile kabul etmeyen bir çevre var. Her yiðidin ayrana ekmek doðrayýþý vardýr. Bunlarý düþünerek yazmýþ olabilirim. Saygýlarýmla.
 Kitap Okumak Eðlenceli Bir Eylem…  (Þevket Baþýbüyük)

Demem o ki kitap okuma alýþkanlýðý; o kadar zor bir iþ deðildir. Hatta hiç zor deðildir. Bilakis kitap okumak çok zevkli ve bir o kadar da eðlenceli bir eylem… Yeter ki, okuyucu okuduðunu anlayarak okuyabilsin… Anlayarak okuma alýþkanlýðýný edinen bir insan, okumadan edemez… Týpký bende olduðu gibi; alýþkanlýðýn ötesinde bir baðýmlýlýk yapar.
 Aþk Ýmiþ Her Ne Var Alemde…  (hikmet kýzýl)

Divan þiirindeki aþkýn baþlýca hususiyeti tek taraflý olmasýdýr. Onda seven ve aþkýn ýzdýrabýný çeken yalnýz aþýktýr.
10 
 Kâfiyelerin Birliði  (Yusuf Sadi Eroðlu)

Özel manada þiirler ve genel manada da “kelam” olarak algýlanabilecek bütün sözler, onlarý kendi ruh ve fikir fabrikalarýnda imal edenlerin deðillerdir sadece.
11 
 Müzisyen Onur Þener'i Unutmayacaðýz  (Aysel AKSÜMER )

Ýstek þarkým : Öldürmek deðil yaþamak, yaþatmak.
12 
 Kemençe Kimin?  (Oðuz Düzgün)

Kemençe Yunanýn mý yoksa Türkün mü?
13 
 Tutku  (Gökhan)

Ýyileþmiyor-Gece
14 
 Bir Resim Dehasý Van Gogh  (Melika)

Gündüzleri güneþi, geceleri yýldýzlarý farkedenlere renklerde kaybolanlara
15 
 Þiir Düþünceleri  (Oðuz Düzgün)

Þiirin ne olduðu ya da ne olmadýðý konusu tartýþýla gelmiþtir binlerce yýldan beri
16 
 Medeniyet Bestemizin Notalarý  (Oðuz Düzgün)

Günümüz dünyasýnda kabul edilen görüþe göre –si- harfi hariç (bu sonra eklenmiþtir) bu notalarý ilk keþfeden kiþi Arezzolu Guido adlý Müzik teorisyenidir.
17 
 Gönlümün Duygu Mimarlarý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Eðitim, hayatý düzene koyan ve bakýþ açýmýzý þekillendiren olmazsa olmaz bir süreçtir. Hangi meþrepten ve inançtan olursa olsun bütün toplumlar eðitimin önemi konusunda hemfikirdirler. Zira teorikte ve pratikte iyi yetiþmiþ olmanýn neticelerini hepimiz müþahede etmekteyiz. Hayatý kuþatan zorluklar eðitimle bir bir aþýlabilmektedir. Eðitimden mahrum olanlar düz yolda bile tökezlerken, eðitimle mücehhez olanlar yalçýn kayalýklarý bile rahatlýkla aþabilmektedirler. Demek ki eðitim kiþiyi güçlü kýlan unsurlarýn þahikasýdýr.
18 
 Çabuk Sönen Alev; Türk Müzikali  (ErenZAD)

Genç bir öðrenciden bekleyeceðinizin üstünde bir yazý okuyun lütfen
19 
 Aforizmalar - 2  (Arzu Karadoðan)

AFORÝZMALAR
20 
 Bizim Kaðýt Mendillerden Önce Bir Mendil Kültürümüz Vardý  (Ali Iþýk)

Kaðýt mendiller; ne anlamlý, deðerli bir hediye, ne bir sargý bezi, ne bir ‘yaðlýk’, ne ... olabilirler. O, sadece men-dildir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yazmak
Habil Yaþar
Deneme > Sanat
Mektup
Yûþa Irmak
Deneme > Sanat
Tutku
Gökhan
Deneme > Sanat
Vakt-i Þiir
Yûþa Irmak
Deneme > Sanat
Sanat - 2 -
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat
Sanat
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.