..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey yaþam kadar tatlý deðildir. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Kültür Çatýþmalarý
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
 Mevlana'nýn Tesettür ve Kadýnlarýn Örtünmesine Bakýþý  (Hulki Can Duru)

"Onlar, her þeye helaldir, haramdýr diye hüküm verirler, bu caizdir, o caiz deðildir, bu helaldir, þu haramdýr diye hükmederler de kendileri helal midir, yoksa haram mý; caiz midir, deðil mi; temiz midir, pis mi onu bilmezler." MEVLANA
 Yozcularýn Kökeni ve Çangaza Köyü  (Hakan Yozcu)

Çangaza Köyü o kadar çok ilgimi çekiyor ki araþtýrmadan, soruþturmadan yapamayacaðým. Bu konuda da You Tube imdadýma yetiþiyor. Kadirli, gerçekten okuma oraný olarak belki de Türkiye’nin en yüksek orana sahip bir ilçe. O kadar çok okuyan insan var ki neredeyse bütün þehir çocuklarýný okutmuþ, üniversite mezunu etmiþ. Yani buradan o kadar çok okumuþ insan çýkmýþ ki bunlar önemli makam ve mevkilere gelerek Türkiye’nin her yerine yayýlmýþ.
 Kültürler Arasý Ýletiþimi Engelleyen Bazý Faktörler  (Ayhan SELÇUK)

Kültürler arasý iletiþimde baþarýlý olabilmek için söz konusu yabancý dili iyi bilmenin yanýnda, o dili konuþan insanlarýn kültürünü de iyi bilmek gerekir.
 Harflerin Ýzinde Bir Yazar: Fatin Hazinedar  (kemal düz)

fatin hazinedar’ýn “balkon’dan düþen l’ kitabý günlerce elimden düþmedi. okudukça okudum. çok rahat okunan, yormayan, akýcý üslubu ile okuyucuyu etkileyen bir kitap. ben, okurken hem keyif aldým, hem de çok þey öðrenmenin mutluluðunu yaþadým. bu kitap bir defa okunup da býrakýlacak kitap deðil. bir baþucu kitabý.
 Ýskenderun Belediyesi Tiyatro Topluluðu  (Hakan Yozcu)

güzelliðini göstermekti. Sadece iyi vakit geçirtmek deðildi niyetimiz. Çünkü biliyoruz ki; tiyatro sadece eðlendirmez. Seyircimizi güldürüp eðlendirirken çaðýnýn gerçekleri ve insan doðasýnýn acýmasýz olabilecek yönüyle de yüzleþtirmekti, amacýmýz. Var olan gerçekleri kimi zaman komediyle, kimi zaman trajediyle sunduk seyircimize. Ýçtenlik, temel ilkemiz oldu. Tiyatroya gönül veren bireyler olarak oynadýðýmýz oyunlardan herhangi bir kazanç elde etmedik ve bugüne kadar tüm oyunlarý halka açýk, ücretsiz oynadýk.”
 Stefan Zweig’ýn “Cenevre Gölü Hikâyesi  (Ali Osman Öztürk)

Üç yazarda gurbet ve vatan duygusunun iþleniþi
 Kýrk Yýl Sonra Özgür Olacaktým  (Emine Piþiren)

Adam yüzünde hafif acý ve kahreder bir ifade ile devam etti: -' Sonra annen bizi yarý çýplak yakalamýþtý ve bana bu rezilliði, seninle evlenerek temizlemezsem beni hapislerde kýrk yýl süründüreceðini söylemiþti...' Biten sigarasýný küllüðe býrakýp yeni bir tane yaktý ve deriiiin bir nefes çekerken kadýn dayanamadý;
 Ýskenderun Caddeleri  (kemal düz)

“soðukoluk yosmasý” isimli kitabýnda ismail varol, iskenderun sokaklarýný, mekanlarýný adým adým dolaþýr tanýtýr. olaylar daha sokaklarda geçer. bu roman 1976'da istanbul'da yayýnlanmýþ. yazarý hakkýnda hiç bir bilgiye ulaþamadýk...
 Türk Musýkisi' Nin Okullarda Öðretim ve Radyolarda Yayýn Yasaklarý Sonrasýnda Arap Filmlerindeki Müziklerin Müziðimizin Arabeskleþmesine Etkileri  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

1930' larda yapýlan Musýki Ýnkýlâbý konusunda bir çalýþma..
10 
 Batý Medeniyeti Karþýsýnda Mehmet Akif  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Her milletin kendine mahsus bir medeniyeti mevcuttur. Bunun yanýnda medeniyetlerin beynelmilel uzantýlarý da vardýr. Bugün, medeniyet kavramý “uygarlýk” sözcüðüyle karþýlýk bulmaktadýr. Kültür ve medeniyet kavramlarýnýn içeriði ve kapsamý konusu, bugüne dek çokça tartýþýlmýþtýr. Bazýlarý kültürü millî, medeniyeti evrensel olarak nitelemiþtir. Her ikisinin de millî olduðunu söyleyenler de vardýr. Bu konulardaki kiþisel kanaatler aslýnda sorgulanmalý ve bu hususta derinleþilmelidir.
11 
 Belarus Minsk'de 4 Ay  (Adem KORKMAZ)

Bazýlarýnýz yazýyý taze olarak okuyor olacak, bazýlarýnýzsa yolu biraz sonra bahsedeceðim þehre düþeceði için google.com dan araþtýrma yaparak bu yazý yazýldýktan belki aylar, belki de yýllar sonra ulaþmýþ olacak. 14 Mayýs 2007 Ben ve beraberimdeki dokuz kiþi Belarus Hava Yollarý’nýn bizim köy dolmuþu kadar konforsuz uçaðýna binmiþtik. Ýki saat sonra Minsk þehrindeydik. Ýstanbul’un nemli havasýndan sonra Minsk’in havasý hepimizi büyülemiþti.
12 
 Kendini Bilmek  (Yûþa Irmak)

Ýnsan erdemleriyle yücelir. Erdemler içinde ilk sýraya: “kendini bilme”yi koyabiliriz. Belki borsalarda, kurlarda deðil ama gerçeði bilen gönüllerde kendini bilenin deðeri yükselir…
13 
 Çýngý Dergisi'nin 35. Sayýsý Yayýnlandý...  (KERÝM ÖZBEKLER)

Kayseri Yazarlar Þairler ve Sanatçýlar Derneði (KAYSADER) Baþkaný Ferhat Arslan Haliloðlu'nun sahibi olduðu ve 2 ayda 1 yayýnlanan Çýngý Dergisi'nin Ocak-Þubat 2016 tarihli 35.sayýsý çýktý, iç sahifeleri 3.hamur kaðýt olan 48 sahifelik Çýngý Dergisi'nin bu sayýsýnda aþaðýda isimleri belirtilen yazar ve þairler karþýlarýndaki baþlýklarý kullanarak bu sayýda yer almýþlar.
14 
 Hayat Ateþ Üstünde Yol Almaktýr - 3 -  (Emine Piþiren)

Ýnsan sadece belden aþaðýsýný görüp de yargýlamamalý birini. Ahlaki deðerlerimizi özel yaþantýmýzý, tele kulak ve miko böceklerle deþifre ederek küçültmek bana göre pek saðlýklý deðildir. Tarihimizde ve özellikle Osmanlý Ýmparatorluðunun yönetiminde etik olmayan ahlak dýþý senaryolarýn her biri yazýlsaydý, acaba bugün o yüce deðerlerimize hayranlýkla bakar, sevgi besleyebilir miydik?
15 
 Gurbette Aybastýlý Olmak  (kemal düz)

gurbetçilik geçmiþte olduðu gibi, mevsimlik veya geçici deðil, süreklilik üzerine bir þekil almýþtýr. kazancýný bulunduðu yerde harcamakta ve deðerlendirmektedir.
16 
 Malatya Belediyesine Teþekkür  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Bu yýlki 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarý'na Malatya Belediyesinin davetlisi olarak katýldým.-Malatya Belediyesi bizi uçakla getirip götürdü.-Malatya'ya uçak indiðinde adýmýmý atar atmaz (sabah çok erken bir saat olmasýna raðmen) bir görevli tarafýndan karþýlandým. O nedenle ilk izlenimim çok olumlu oldu.
17 
 Avrupa"dan Bakýnca...  (David Durak ARSLAN)

Avrupa’dan bakýnca Türkiye nasýl görünüyor » diye bir soru sorulsa...
18 
 Yunus Sütunundan Ýssos Harabelerine Büyük Ýskender'le Seyahat  (kemal düz)

çok az geçit veren amanos daðlarý’yla( nur daðlarý) çevrili, bereketli topraklarý bulunan kilikya ovasý pers Ýmparatorluðu) hazinesine büyük gelir saðlýyordu. issos, dörtyol’un kuzeybatýsýnda, ilkçaðda deniz kýyýsýnda idi.
19 
 Ellezli Dersi Cýngýrt Kayasý Deniz Tepesi ve Hýdýrellez  (kemal düz)

karamanlý aybastý’nýn ilk yerleþim yerlerinden de biridir. karamanlý’da bugün bile kullanýlmakta olan taþ merdivenli yol, kaya mezarlarý bunun önemli göstergesidir.
20 
 Bekbele Yayla Þenlikleri  (kemal düz)

abacýlýlar'la ilgili anlatýlanlar oldukça çoktur. benim gözlemlerim ise þöyle: abacýlýlar; nüktedan, þakacý, hazýr cevap, çalýþkan ve memleketsever insanlardýr. abacýlýlar’ýn; oðuzlarýn bozok koluna baðlý günhan boyundan Dûlkadiroðluna beyliðine baðlý bir büyük aile olduðu belirtilmektedir.




son eklenenler
Kendini Bilmek
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Yozcularýn Kökeni ve Çangaza Köyü
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Harflerin Ýzinde Bir Yazar: Fatin Hazinedar
kemal düz
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Ýskenderun Belediyesi Tiyatro Topluluðu
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Kitapla Ýlgili Üzücü Bir Aným
Ömer Faruk Hüsmüllü
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Cem Vakfý Alevi Kurumu Mu?
Cemal Zöngür
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Kýrk Yýl Sonra Özgür Olacaktým
Emine Piþiren
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Gurbette Aybastýlý Olmak
kemal düz
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Malatya Belediyesine Teþekkür
Ömer Faruk Hüsmüllü
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Ýskenderun Caddeleri
kemal düz
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Arapahmet Kültür Evi
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Canik Güzeli: Perþembe Yaylasý
kemal düz
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Kadýköy Belediyesi'ne Teþekkür
Ömer Faruk Hüsmüllü
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.