..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Erdað Duru




20 Ekim 2021
Eskiþehir Büyükþehir Belediyesi Senfoni Orkestrasýna Neden Bilet Bulunamýyor?  
Kentin birinde hoptirinam

Erdað Duru


Beni en çok þaþýrtan Eskiþehir Belediyesi K.S.Ý.D. Baþkanlýðýnýn, konserin gerçekleþtirileceði tarihte ve saatte binanýn kapýsýnda beklemem gerektiði, bilet alan fakat gelemeyen dinleyiciler olduðu takdirde onlarýn yerine bana bilet saðlayacaklarýný söz konusu e-postada bildirmeleri oldu. Bu ne biçim arabesk bir vurdumduymazlýk ve densizlik birader ? Ben 1950 doðumluyum. Bu soðukta gecenin bir vakti saat 20.00de binanýn kapýsýnda aðaç olup bilet mi dileneceðim sizden ? Arlanmýyor musunuz böyle bir öneride bulunmaya ?


:HAJ:
Ýki aydýr Eskiþehir’deyim EBBSO konserlerine bilet bulamadýðým ve hiçbir yerden doðru dürüst bilgi alamadýðým için EBB Baþkaný Prof. Dr. Yýlmaz Büyükerþen’e 12.10.2021’de bir e-posta yolladým. Özetle þunlarý yazdým:

“Sn. Prof. Dr. Yýlmaz Büyükerþen
Sn. Baþkan iki aydýr Eskiþehir’deyim. Bir türlü EBB Senfoni Orkestrasý konserlerine gitme olanaðý yakalayamadýk. Bilet bulamýyoruz. Karaborsada bile bilet yok ! Bir tek geçen ay Sazova Parkýnda Çaykovski’nin Yaylý Çalgýlar Serenadýný açýk havada dinleyebildik. O da zaten halka açýktý.
9 Ekim’de Beethoven 15 Ekim Konseri için Doktorlar caddesine bilet almaya gittim ama biletler tükenmiþ ! Ne çabuk ? Nasýl oluyor bu ? Ne zaman geldiler de ne zaman aldýlar biletleri ? Giþe memuru, “Covid nedeniyle salon yarým kapasite ile çalýþýyor” dedi.
Biletler tükenmiþse giþe memuru orada neden oturuyor ? Kapatsýn o zaman bir de yazý koysun bilet kalmadý diye. Talep varsa, biletler kapýþ kapýþ gidiyorsa, ya da salon yarým kapasiteyle çalýþýyorsa neden o zaman EBBSO haftada 2-3 kez konser vermiyor? Yani bu konserlerin repetisyonu yok mu ? Eskiden en az haftada iki kez olurdu. Resitaller de olurdu.
Sn. Baþkan, biletler hemen tükeniyorsa neden her tarafa konser ilanlarý asýlýyor? Yani bu konserleri ancak elit ya da uyanýk bir azýnlýk grup mu dinleyecek ? Biz de panolardaki ilanlarý mý seyredeceðiz ? Ýnternette de Eskiþehir konserleri hakkýnda doðru dürüst bir bilgi yok, e-bilet benzeri sistemlerde ise Eskiþehir’in adý bile yok. Konser bileti almanýn özel bir yolu yordamý varsa açýklarsanýz çok sevineceðim.”

Kuþkusuz, Yýlmaz Büyükerþen önemsiz ve sýradan bir insan olan Erdað Duru’ya yanýt vermeye bile tenezzül etmedi. Sadece EBB Kültür ve Sosyal Ýþler Daire Baþkanlýðýndan 13.10.2021’de bir e-posta geldi. Yazýda biletlerin biletial.com sitesinden satýþa çýktýðý ve oradan almam gerektiði belirtiliyordu. Ancak linke týkladýðýmda biletlerin deðil “biletial.com” sitesinin satýþa çýktýðýný þaþkýnlýkla gördüm. Biletial.com sitesi 50.000 Dolardan satýþa çýkmýþ. Belediyenin bundan haberi yok herhalde. Ayakta uyuyorlar anlaþýlan. Araþtýrdým konuyu ve gördüm ki sitenin adýný yanlýþ yazmýþlar. Doðrusu “biletinial.com” olacak. Beni daha da þaþýrtan konserin gerçekleþtirileceði tarihte ve saatte binanýn kapýsýnda beklemem gerektiði, bilet alan fakat gelemeyen dinleyiciler olduðu takdirde onlarýn yerine bana bilet saðlayacaklarýný bilgilerime sunmak oldu. KSÝD Baþkanlýðýndan gelen e-postayý aþaðýda aktarýyorum:

Senfoni Orkestrasý Konserleri
Inbox

Kultur ve Sosyal Isler Dai. Bsk.
     Wed, Oct 13, 2:14 PM (21 hours ago)
     
     

“Sayýn Erdað DURU;
Senfoni Orkestramýzýn gerçekleþtirilen konser etkinliklerine dair bilet satýþlarý sanatseverlerimiz tarafýndan özellikle internet üzerinden(biletial.com) satýþa çýktýðý andan itibaren kýsa sürede tükenmektedir. Konser salonlarýmýzda gerçekleþtirilen etkinliklerimizin yarý kapasite satýþa sunulmasýndan kaynaklanan bu sýkýntý internet ve giþelerimizden yapýlan satýþlarýn hýzlýca tükenmesine neden olmaktadýr.
Gelmek istediðiniz konserimiz için konserin gerçekleþtirileceði tarihte belirtilen binada bulunduðunuz takdirde bilet alan fakat gelemeyen dinleyicilerimizin yerine tarafýnýza bilet saðlanacaðýný bilgilerinize sunarýz.
Giþelerimiz için belirtmiþ olduðunuz görüþ dikkate alýnacak olup, göstermiþ olduðunuz ilgi ve alakanýz için teþekkür ederiz. Saygýlarýmýzla.”

Bu baðlamda benim öneri ve öngörülerim þöyle:
1.     EBBSO konserlerinin aylýk bir programý yok. Örneðin Ekim ya da Kasým ayýnda repertuarda hangi yapýtlarýn çalýnacaðý belli deðil. Oysa Eskiþehir’deki tiyatrolarýn aylýk, hatta iki aylýk programlarý belli. Konserler belli deðil. Neden ?
2.     Konser tarihi 4 gün kala ilan ediliyor. 22 Ekim’de konser olacaðýný 18 Ekim’de öðreniyorsunuz. Neden ? Neden bir iki hafta önceden ya da bir ay önceden açýklanamýyor? Plan ve program yapmaktan deðimsiz misiniz?
3.     Giþeye uçarak da gitseniz koþarak da gitseniz, internetten bilet almaya kalkýþsanýz bile olanak yok. Biletler çoktan tükenmiþ. Aslýnda biletler tükenmiþ falan deðil, biletler çok önceden belli bir azýnlýk ve kodamanlara ayrýlmýþ. Sizle de kafa buluyorlar konser bileti tükendi diye.
4.     Beni en çok þaþýrtan K.S.Ý.D. Baþkanlýðýnýn, konserin gerçekleþtirileceði tarihte ve saatte binanýn kapýsýnda beklemem gerektiði, bilet alan fakat gelemeyen dinleyiciler olduðu takdirde onlarýn yerine bana bilet saðlayacaklarýný söz konusu e-postada bildirmeleri oldu. Bu ne biçim arabesk bir vurdumduymazlýk ve densizlik birader ? Ben 1950 doðumluyum. Bu soðukta gecenin bir vakti saat 20.00de binanýn kapýsýnda aðaç olup bilet mi dileneceðim sizden ? Arlanmýyor musunuz böyle bir öneride bulunmaya ?
5.     EBBSO konserlerinde nasýl bir yönelteç döndüðünü henüz çözemedim ama yakýnda bunun kokusu çýkar sanýrým. Baþta Yýlmaz Büyükerþen olmak üzere EBBSO’yu ve insanlarý enayi yerine koyan KSÝD Baþkanlýðý’ný þiddetle kýnýyorum. Ýlgililerden ciddi bir açýklama ve çözüm bekliyorum.








Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Endlösung: 65 Yaþ Üstünden Kurtulmak!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Avrupa'nýn Baðrýnda Yýrtýk Dondan Fýrlayan Neo - Siyonist Bir Ülke: Fransa
Sanal Ýnternet Hapishanesi: Facebook
Facebook Neden Bana 30 Gün Tart Cezasý Verdi?
Eyfel Kulesi Havada Takla Atarak Kýçýyla Gülerdi!
Ýsrail Nereye? (1. Bölüm)
Apartheid - Siyonist Irkçýlýðýn Avdeti
Ermeni Apostolik Kilisesi Karanlýk Geçmiþiyle Yüzleþmelidir (4. Bölüm)
Ýsrail Nereye? (2. Bölüm)
Ermeni Apostolik Kilisesi Karanlýk Geçmiþiyle Yüzleþmelidir (1. Bölüm)
Ermeni Apostolik Kilisesi Karanlýk Geçmiþiyle Yüzleþmelidir (2. Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Osmanlý Saray Edebiyatý Divan Þiirinde Erotizm ve Cinsellik - 1 [Ýnceleme]
Holokost Yorgunluðu [Ýnceleme]
Osmanlý Saray Edebiyatý ve Divan Þiirinde Erotizm ve Cinsellik - 2 [Ýnceleme]
Bilderberg – "Eyes Wide Shut" [Ýnceleme]
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (16. Bölüm) [Ýnceleme]
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (13. Bölüm) [Ýnceleme]
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (15. Bölüm) [Ýnceleme]
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (17. Bölüm - Son) [Ýnceleme]
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih - Ermeni Sorunsalý (6. Bölüm) [Ýnceleme]


Erdað Duru kimdir?

Galatasaray Lisesi, Ý. Ü. Edebiyat Fakültesi

Etkilendiði Yazarlar:
Kant, Russell, Montaigne, Voltaire


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdað Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.