..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bazen bir mýsra yaþamý deðiþtirir." -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Dünya > Cemal Zöngür




1 Nisan 2020
Her Þeye Muktedir Tanrý ve Kapitalizm Ölüm Döþeðinde  
Her Þeyin Bir Sonu Olduðu Gibi, Hayali Tanrý ve Kapitalizminde Sonu Gelmiþtir.

Cemal Zöngür


Kiþi doðru eðitim, doðru kültür ve üst ahlak nitelikliðine sahip olursa, masalsý tanrý ve yalancý kapitalist sisteme ihtiyaç duymaz. Bireylerdeki her türlü niteliksizlik sosyal, siyasal, ekonomik din vb. her alanda yalancý, hýsýz, ukala kültürü oluþturmuþtur. Bu yüzden yeni dünya sisteminin adaletli olmasý, nitelikli bireylerin nicel çokluðuyla mümkündür.


:AAEB:

Asýrlardýr toplumlarý yaldýzlý yalanlarla arkalarýndan sürükleyen Ýslam, Hýristiyanlýk, Yahudilik ve kapitalizm, dünyada ilk defa bu kadar büyük bir þaþkýnlýk ve çaresizlik içerisine düþmüþlerdir. Her üç tek tanrýlý dinin mensuplarý, kutsal ibadet yerleri Mekke, (Kabe) Vatikan ve Mescidi Aksa'yý kapatýp eve hapis olmalarý, tanrýlarýnýn can çekiþtiðini gösteriyor. Ýstediðini yaratýp istediðini öldüren “Tanrý” kullarýný Coronadan korumadýðýna göre, tanrýcýlýk büyük bir fiyaskoyla bitmiþtir. Dünyanýn her yerinde iðrençlikleri çeviren emperyalistler, corona karþýsýnda çaresizce ölümü beklemeleri, kapitalizminde ölüm döþeðinde can çekiþtiðini ifade ediyor.

Hani Allah en büyüktü, her þeye muktedirdi? Allah'tan baþka mübarek kutsal yerleri kimsenin kapatmaya gücü yetmezdi? Sessiz sedasýz ibadet yerlerini kapatýp ölümü beklemeleri, coronadan baþka büyük bir gücün olmadýðýný göstermeye yetiyor. Ayný durum Kapitalistler içinde geçerlidir. Dünyaya parmak sallayýp asýp kesen kapitalistler süt dökmüþ kedi gibi, corona karþýsýnda küçük düþmenin travmasýný yaþýyorlar. Din ve sermaye hýrsýzlarý, bundan sonra hiçbir þeyi istedikleri gibi yönlendiremeyeceklerdir.

Þunu da unutmamamýz gerekir. Bizde bir söz var, “Alýþmýþ kudurmuþtan beterdir”. Dinci ve kapitalistler hiçbir zaman normal düþünüp davranmayacaklar. Fýrsat bulduklarýnda ahlaksýzlýklarýný deneyecekler. Ancak dünyanýn gelmiþ olduðu noktada kim doðaya aykýrý hareket ederse, hep birlikte yok olunacaðýnýn anlaþýlmýþ olmasý, eski barbalýk bitmiþ demektir. Bir de buna dünya toplumlarýnýn biraz duyarlý ve bilinçli tepki vermeleri halinde, barbarlar çirkin emellerini hayallerinde yaþayacaklar bundan sonra.

Ne büyüksün sen CORONA.! Bin yýldýr sosyalist, komünist, demokrat ve hümanistler, aç gözlü doyumsuz din tüccarlarý ve kapitalistlere karþý her türlü mücadeleyi yürüttükleri halde, kýsmý baþarýlarýn dýþýnda bir adým geri attýramadýlar. Ama corona; üç ayda tüm din ve sermayeci ahlaksýzlarý dize getirmeyi baþardý. Yaþananlardan büyük ders alan dünya insanlarý, bilimsel þu gerçekliði artýk göz ardý etmemeliler. Nano Covid-19 gibi en az 20 adet virüsün ortaya çýkmýþ olmasý, doðanýn aþýrý derecede kirletilip her þeyin doðal dengesinin bozulmasýnýn bir sonucudur. Covid-19'un tek farklýlýðý, para ve tekniði ile dünyayý tehdit eden güçleri bitirmesi, en büyük kazanýmdýr.

Görüldüðü gibi covid-19'un yayýlmasýyla, çoðu kimyevi faaliyetlerin durmasý neticesinde, dünya temiz bir nefes aldý. Tüm gerçekler bu çerçevelerde olduðuna göre, bundan sonra dünya ülkeleri için ekonomik, siyaset ve askeri açýdan her þey yeni bir düzen almak zorunda. Bu düzenin genel çerçevesini þu þekilde ifade edebiliriz.

Üst hayvan karakterine sahip insan; doyumsuz egoist yapýsýyla ekonomik, teknik, askeri, siyasi, dini, doðal her þeyi kullanýp bitirmiþtir. Bundan sonra kullanacaðý bir þey býrakmadýðý için, ya akla hayale gelmeyen yeni talancýlýk bulacak veya yaptýklarýndan piþmanlýk duyup, insanileþmeye doðru adým atacak. Çünkü eski sömürü mantýðýnda ýsrar, kendilerininde sonu olacaðýna inanmýþ durumdalar.

Bilindiði gibi bugüne kadar kapitalistler elinde bulundurduðu nükleer silahlarla, dünya devletlerini tehdit ederek, çoðu ülkeleri kendilerine uþak yaptýlar. Uþaklaþan devletler çaresizlikten, kapitalistlere her türlü boyun eðmelerine raðmen, baðýmsýz ulus devlet olduklarý yalancýlýðýyla kendi halklarýný aldatmaktan utanmadýlar. Buna en büyük örnek, Türkiye'nin NATO üyeliði ve Amerikanýn her isteðini harfiyen yerine getirmesidir. Türkiye, Amerika emperyalizmine karþý çýkan devrimcileri asmaktan piþmanlýk duymuþ deðil hâlâ. Diðer taraftan Rusya, Çin, Kuzey Kore, Hindistan gibi devletlerin nükleer güçle ortaya çýkmasý, kapitalizmin aða babalarýný ummadýklarý anda kalbinden vurdular.

Bu yüzden mevcut nükleer silahlarý artýk hiç kimse kullanmayý göze alamýyor. Birisinin nükleer silah kullanmasý halinde, kullananda dahil dünya yaþamýnýn sonu olacaðýný çok iyi biliyorlar. Geliþmiþ silahlara sahip ülkeler, nükleer silahlamanýn gereksiz olduðuna böylece karar vermek zorundalar. Ve büyük ihtimalle her alanda ortaklaþarak yeni dünya sistemi kurmak için uðraþacaklar. Nükleer güce sahip devletleri bu ortaklaþmaya covid-19 salgýný mecbur etmiþtir.

Yaþanan derin can korkusu, ekonomik ve siyasi dibe vurmuþluktan kurtulmak için dünya devletleri, Birleþmiþ Milletler (BM) öncülüðünde toplanýp çareler arayacak. En baþta BM'nin yapýsý deðiþtirilerek, Dünya Devler Konfederalizmi (DDK) þeklinde herkesin ortak söz sahibi olduðu güce dönüþtürülecektir. Eskiden dünya ülkeleri BM'ye yedek üyelik ve bunlarýn içerisinden askeri gücü olan beþ ülke, daimi konsey üyesiydi. Her zaman beþ daimi üyenin dediði olurdu ve genelde büyük olumsuzluklara sebebiyet vermiþtir.

Yeni oluþacak sistemde tüm ülkeler nüfus sayýsýna göre bu merkeze daimi temsilci ve eþit söz hakkýna sahip üyeler göndereceklerdir. Bir nevi Avrupa Birliði'ne (AB) benzer, daha geliþtirilmiþ uluslararasý dünya örgütü olacak. Tüm ülkelerin bu yapýya uygun anayasa yapma zorunluluðu olup, federasyonlar þeklinde faaliyetlerini sürdürecekler. Her federal devletin anayasasýnda doðayý koruma, üretim dengesi, maddi eþitlik, askeri ortak yapý, evrensel eðitim ilkeleri temel kabul edilecek. Farklý konularsa bu ilkelere baðlý düzenlenecektir.

Öngördüðümüz sistem gerçekleþmeyip eski hýrsýzlýkta ýsrar edilirse, salgýn hastalýklar, önü alýnamayacak toplu göçler, kaos ve karmaþalar bütün ülkelerde yükselecek. Böyle bir karmaþayý hiçbir devlet ve siyasal güç göze alamayacaðýndan, tek çözüm yolu DDK sistemidir. Yeni sistemin sorunsuz sürdürülebilmesi için, her ülke silahlanma gibi yarýþçý mantýðý terk edip daha insani, barýþçýl ve doðayý koruma þartýna baðlanacak. Bütün bunlar yapýlýp uygulamaya konulduðunda, her türlü dolandýrýcýlýk kendiliðinden ortadan kalmýþ olur. Öngörülen sisteminin hayat bulmasýnda esas görev gerçek entelektüel, sosyalist, komünist, demokrat, hümanist ve nitelikli sivil toplum örgülerine düþüyor.

Kiþi doðru eðitim, doðru kültür ve üst ahlak nitelikliðine sahip olursa, masalsý tanrý ve yalancý kapitalist sisteme ihtiyaç duymaz. Bireylerdeki her türlü niteliksizlik sosyal, siyasal, ekonomik din vb. her alanda yalancý, hýsýz, ukala kültürü oluþturmuþtur. Bu yüzden yeni dünya sisteminin adaletli olmasý, nitelikli bireylerin nicel çokluðuyla mümkündür.

Cemal Zöngür





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dünya kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Coronanýn Hatýrlattýklarý, Dünyanýn Geleceði

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Alevilik Ýle Sosyalizm Arasýndaki Düþünsel Fark ve Bütünleþme Sorunu
Ýsrail - Filistin Düþmanlýðýnýn Tarihçesi
Kapitalist Düzende, Komünist Yaþam Mümkün Mü?
Ana Tanrýçalar, Hz. Ýbrahim'in Tek Tanrý Masalýna Nasýl Ýnandýlar?
Avrupa'daki Türklerin Yaþamý ve Dünyaya Bakýþlarý
Türkiye'nin Yaþam Kalitesi ve Mutluluk Tablosu
Siyasal Düþüncelerin Ýnsanlýðý Getirdiði Nokta!
Sosyalist Devlet Baþkanlarý ve Politikalarýnýn Analizi
Hayvan Ýle Ýnsanýn Birbirinden Ayrýlýþý - 3 -
Türkiye Solunun Sorgu ve Özeleþtiri Kültürü Üzerine

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dinlerin Doðuþu ve Ýslam'ýn Gerçek Özü (1) [Deneme]
Lider mi Toplumu Þekillendirir; Toplum Mu Lideri? [Deneme]
Hz. Ali ve Ehlibeyt Alevi Midir? [Deneme]
Dinlerin Doðuþu ve Ýslam'ýn Gerçek Özü (3) [Deneme]
Tbmm'de Yedi Maddelik Anayasa Deðiþikliði Neyi Çözer? [Deneme]
Dinlerin Doðuþu ve Ýslam'ýn Gerçek Özü (2) [Deneme]
Alevilerin Kapýlarýna Saldýranlarýn Açýk Kimliði [Deneme]
"Türkleri Yeniden Tanýmak" Araþtýrma Kitabýmý Yazma Nedenim : [Deneme]
Ýþte Türkiye'nin Yaþam Kalitesi ve Mutluluk Karnesi..! [Deneme]
Ýslamiyet Yeniliðe Açýk Bir Din Midir? [Deneme]


Cemal Zöngür kimdir?

Ben Cemal Zöngür, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunuyum. Sosyoloji, Tarih ve Siyaset üzerine araþtýrmalar yapmaktayým. Yayýnlanmýþ bir kitabýmýn dýþýnda çeþitli gazetelerde yüzden fazla makalelerimde yayýnlanmýþtýr. Ve iki kitap dosyam yayýna hazýr durumdadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Tam baðýmsýz Tarih ve Siyaset üzerine yazan her Yazar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cemal Zöngür, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.