..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Kâmuran Esen




22 Aralýk 2002
tv'deki Güçlü Rakiplerim  
Kâmuran Esen
Tv’de çok sayýda rakibim var. Onlarla nasýl baþedeceðimi bilemiyorum.


:BGHG:
Tv’de çok sayýda rakibim var. Onlarla nasýl baþedeceðimi bilemiyorum. Onlarýn, varlýðýmdan bile haberleri yok aslýnda. Ve bu kiþiler o nedenle hiç farkýnda deðiller rakibim olduklarýnýn.

Þimdi gelelim tv’deki rakiplerime: Yaþý neredeyse elliye gelmiþ, aðaran saçlarýný boyalarla örten, gençliðini ve bir zamanlar birazcýk var olan güzelliðini çoktan kaybetmeye baþlamýþ bir kadýným ben. Böyle bir kadýnýn tv’deki rakipleri kimler olabilir dersiniz? Elbette ki tv’deki o güzelim mankenler, þarkýcýlar, sunucular ve bize “sanatçý” diye sunulan güzel bayanlar.....Güzelliðinden baþka bir özelliði olmayan bazý þarkýcýlar, vücutlarýný sergileyen ama program yaptýklarýný zanneden güzel bayanlar, bir moda dergisinin kapaðýndan fýrlamýþçasýna þýk, ekranda salýnan, sunduðu programa ait yalnýzca bir- iki cümle kurmayý baþarabilen konuþma özürlü ama çok güzel sunucu bayanlar...Tabi bunlarýn yanýnda hem çok güzel hem de yaptýklarý iþte çok baþarýlý olan az sayýda güzel bayan. Bunlar her gün bizim evimizde, üstelik de eþimin karþýsýnda.......Bu güzel bayanlar iþte, benim rakiplerim.

Bunlarý izlerken, daha doðrusu eþim izlerken, kendimi çok kötü hissediyorum.Bir kendime bakýyorum, bir onlara.Her birinin boylarý- poslarý yerinde. Vücutlarý düzgün. Dekolteleri, yürekleri hoplatýyor. (Bu son cümle bana ait deðil. Çünkü bir bayan olarak, benim yüreðimi hoplatmalarý olanaksýz.) Saç, yüz, vücut bakýmý, makyaj, estetik ameliyat gibi takviyelerle diyeyim, her biri huri kadar güzel. Onlarla benzer noktalarýmýz hiç yok gibi. Hani bir Amerikan bilmecesi vardýr; “Fille maydanoz arasýnda nasýl bir benzerlik var?” diye......Benim onlarla benzerliðim, maydanozun fille olan benzerliði kadar....Düþünsenize bir, eþim bu güzelleri izliyor tv’de. Hangi kanalý açsa, yürek hoplatan bir afet karþýsýnda. Kimi sunucu, kimi þarkýcý, kimi program konuðu bir manken. Haberlerde bile hep güzel bayanlar.....Bir turizm haberinde bikinili, hatta üstsüz bir güzel.....Göðüs kanseriyle ilgili bir geliþme haberinde yine dolgun göðüslü, açýk- saçýk giyinmiþ bir bayan......Tanýtýmý yapýlan bir araba haberinde bile, arabadan çok tanýtýmý yapan güzeller ekranda.......Yani elini sallasan tv’de, bir güzel bayana çarpýyor.

Bu güzel bayanlarý izlerken, acaba eþim ne hissediyor, ne düþünüyor diye çok merak ediyorum. Gözünü tv’den ayýrýp, “ Benim yeþil çayýmý yapar mýsýn?”, ya da “Bir bardak su verir misin?” diyerek baktýðýnda, benimle gözgöze geliyor. O güzel bayanlardan sonra, sýradan ve izledikleriyle asla kýyaslanamayacak bir kadýnla baþbaþa olduðunu anlýyor yani. Bal yiyip üstüne sirke içmek gibi bir þey!.........Þimdi anladýnýz mý, tv’deki güzelleri neden rakibim olarak gördüðümü?.........”Kadýn her yaþta güzeldir.”, “Çirkin bayan yoktur, güzel olmayý bilmeyen bayan vardýr.” falan demeyin. Hepsi hikâye gelir...

Benim bu güzel bayanlarla baþa çýkmam mümkün mü! Onlar gibi her gün kuaföre gidemem. Usta makyözlere makyaj yaptýramam. Her gün, astronomik fiyatla satýlan deðiþik giysiler giyemem. Vücuduma, yüzüme estetik yaptýramam. Ne kadar jimnastik, diyet yapsam da, bu yaþtan sonra onlar kadar düzgün bir vücuda sahip olamam. Hele hele yer çekimine, yýllara kafa tutup, sarkýklarýma hiç engel olamam.....Ýþte bu nedenlerle rakiplerim karþýsýnda sürekli yenilgiyi yaþýyorum. tv’deki güzel bayanlarýn günün her saatine evime girmesinden, eþimin karþýsýnda salýnmalarýndan rahatsýz oluyorum. Onlarýn yüzünden kendimi olduðumdan daha bakýmsýz, daha çirkin, daha yaþlý hissediyorum.

Ama, bir yandan da, ekrandaki bu rakiplerim karþýsýnda yenilgiyi hemen kabul etmemem gerek diye düþünüyorum. Direnmem gerek diyorum. Ama nasýl? Ýþte bunu bilemiyorum. Ve tv’de bir gün, benim gibi sýradan fiziðe sahip olan bayanlarý da görebileceðim günleri bekliyorum. ”Daha çok beklersin!” dediðinizi duyar gibi oluyorum. Yüz ve vücut güzelliðinin; sanatýn, bilginin, kültürün, herþeyin önüne geçtiði bir zamanda, bana benzeyen kiþileri tv’de görmeyi beklemenin bir hayal olduðunu biliyorum aslýnda.

Bu rakiplerimin karþýsýnda, kendimi iyi hissetmem için bir çare bulmam gerek. Mutlaka bulacaðým, bulmalýyým. Eðer bulamazsam, psikolojim bozulacak..........Örneðin, þimdi kalkayým yerimden. En güzel giysilerimden birini giyeyim, makyaj yapayým, saçlarýma fön çekeyim. Belki kendimi daha iyi hissederim.......Ýyi de, eþim eve geldiðinde “Ne o? Bir yere mi gidiyorsun?” derse, ben ne yaparým!Ona, “Senin tv’de izlediðin güzel bayanlarla yarýþacaðým.” mý diyeyim?

Kýsacasý, tv’deki güçlü rakiplerim karþýsýnda iþim çok zor. En iyisi, yenilgiyi kabul edip, bu rakip takýntýsýndan kurtulmak mý dersiniz? Ya da onlarý kendime rakip olarak görmemek mi?Ah! Bu sorularýn yanýtý bir bulabilsem!

22 / Aralýk / 2002


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :)) gene uzun bir yorum olacak sanýrým:))
Gönderen: Meryem Uçar Kayalý / izmir
3 Ekim 2003
Gülümsedim bu yazýnýzý okurken:)) umuyorum ki eþiniz olgunluðun bir kadýndaki güzelliðinin diðerlerinden çok daha çekici olduðu düþüncesinde bir erkektir.. ve umarým eþinizin güzellik anlayýþý benimkine benzer birþeydir.. ne mi benim güzellik anlayýþým? tabii ki iç güzelliði.. kesinlikle inanýyorum ki eðer bir insanýn (kadýn ya da erkek farketmez) içi güzelse eðer, bu mutlaka dýþýna yansýr... ben çocukken, daha doðrusu ilk gençlik yýllarý dediðimiz o yýllarda kime aþýktým biliyor musunuz? bir dizideki bir kahramana.. güzel ve çirkin idi dizinin adý... oradaki "vincent" rolündeki aslan adama aþýktým.. oysaki normal þartlar altýnda ne de çirkin bir yüzü vardý !!! ama karakterin içindeki güzel insan o kadar güzel görülüyordu ki.. bu gerçek hayatta da böyledir inanýn.. hem ortalama hiçbir erkek, tv de gördüðü o mankenler tarzý kadýnlarla evli olmak istemezler inanýn:))) tam bir kabustur onlar için.. düþünsenize; o zaman ne kadar çok rakipleri olurdu:)) sevgilerimle Meryem

:: :)))))))
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
30 Aralýk 2002
Merhaba Arkadaþým! Yazýný gülerek okuduðumu itiraf etmeliyim.Ben ters mizaçlý biriyimdir iþte;gülerim aðlanacak hallere...Eðer sen bu kötü ruh sentromunu yaþamýþsan,ben ne yapayým?Hem senden daha çirkinim,hem de yaþlý!:)))Rüþtü bey sadece yüzüne bakmýþ; sende, aklýndan geçenleri okumuþsun yeþil çay verirken ama,dua etmelisin bu kadarýna...Rüþtü beyin yerinde ben olsam,onca güzellerden birini seçer,seni boþardým:))))Var mýsýn,biz de erkek güzellerine bakalým,hý!Harikasýn Kamuran,kutlarým!.. 2003 yýlý sana güzellikler getirsin!..Sevgilerle...

:: kabul etmiyorum mutsuz olmayý
Gönderen: Papatya / Ýstanbul
28 Aralýk 2002
Yazdýklarýnýz birçok bayanýn ruh halini anlatýyor ama ben kabul etmiyorum ne beni mutsuz etmelerini ne de ortada itiraf edilecek þeylerin olduðu fikrini. Yenilgiyi, bedenimden yada kýyafetlerimden dolayý mutsuz olmayý. Ýnsanlarý özgürleþtirmek adýna, mutluluk adýna yapýlan yayýnlarýn bizleri bedenlerinden ve yarýn ne giyeceðini düþünen insanlar haline getirmesini kabul etmiyorum.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Birazcýk Deli miyim?
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Pehlivan Tefrikasý Gibi Bir Ürya Gördüm
Elli Yaþýma Doðru Hayatýma Giren Erkek
Sen misin Vitamin Haplarýný Çiçeklerine Veren!
Öldüðümü Farzettim
Hayatýmý Yazacak Biri Çýksa
Sen Yanýmda Olmalýydýn
Ben Bir Yalancýyým!
Yýllardan Alamadýðým Ýntikamý, Bir Çarþaftan Nasýl Aldým!
Vitamin Haplarýmý Çiçeklerime Verdim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Atatürk'e Mektup
Ýstanbul Sizin Olsun
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...
Caný Sýkýlmak Nasýl Birþey?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.