..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Kâmuran Esen




27 Kasým 2002
Sen misin Vitamin Haplarýný Çiçeklerine Veren!  
Kâmuran Esen
Ýlgi: "Vitamin Haplarýmý Çiçeklerime Verdim" Keþke elim kýrýlaydý da vermez olaydým.


:DGGA:
Bundan epey zaman önce, vitamin haplarýmý çiçeklerime verdiðimi, bunu neden yaptýðýmý anlatmýþtým size. ”Çingene marifetini söylerken, hýrsýzlýðýný ele verirmiþ.” ya, benimki de o hesap. Yaptýðým büyük yanlýþý, kafasýzlýðýmý kendim ilân ettim böylece herkese.....Hani, kansýzdým ya; doktor bu nedenle vitamin hapý vermiþti bana. Ancak, haplarýn bitiminde yapýlan kan sayýmýnda yine kaným düþük çýkmýþtý. Ben de buna kýzmýþ, yeniden verilen vitamin haplarýmý içmemiþ, çiçeklerime vermiþtim. Hatýrladýnýz di mi?( Sorum, sözünü ettiðim yazýmý okuyanlara.).........Bakýn neler oldu o günden sonra:

“Ýnsanýn kendine ettiðini hiç kimse etmezmiþ.” derler ya; ne kadar doðru. Vitamin haplarýmý kullanmadýðým, çiçeklerime verdiðim için, ne iþler geldi baþýma. Anlatayým da, bir ders alýn. Ben aldým dersimi. Hem de sular seller gibi ezberledim. “Bir musibet, bin nasihatten iyidir.” Derler.

Bazý þikâyetlerim nedeniyle doktora gittim. Ayak parmaklarýmda aðrýlar, kalp atýþlarýmda düzensizlik (yani galiba) gibi. Bu arada, vitamin haplarýmý çiçeklerime verdiðimi doktora söylemedim tabi. Söyleyemedim daha doðrusu, utandým. Eðer söyleseydim, belki þöyle derdi doktor bana: “Hanýmefendi! Ben haplarý size vermiþtim, çiçeklerinize deðil. Madem haplarý çiçeklerinize verdiniz, muayeneye neden çiçeklerinizi getirmediniz?”...Onun yerine ben olsaydým, böyle derdim.

Yine kansýzlýktan þüphelendi doktor. Kan sayýmý istedi. Daha bir sürü tetkik.....Kan aldýlar, hem de üç tüp. Ben kan toplamaya çalýþýyorum, her gittiðimde kan veriyorum. Kan vermek, alýþkanlýk yapacak bu gidiþle. Neyse verdim kanýmý. Sonuçlarý bekleyemedim, eve döndüm.(Bolu’da yapýyorlar bunu, bense Mudurnu’dayým.)...

Ancak beþ gün sonra gidebildim sonuçlarý almaya. Dikkatinizi çekerim; beþ yýl sonra deðil, sadece beþ gün sonra. Sonuçlarý istediðimde hemþire haným ; “Sonuçlar þu masanýn üzerinde. Bakýn bakalým sizinki var mý.” Dedi. Ne demek var mý? Demek ki olmayabilir. Baktým oradaki sonuçlara, benimki yok. Dedi ki ayný hemþire : ”Beþ gün olmuþsunuz kan vereli. Demek ki kayboldu sonuçlar.” Hayret bir þey!.......Bilgisayarda tahlil sonuçlarýnýn olmasý gerektiðini söyledim. O da þöyle yanýtladý: ”Yoktur yoktur! Bilgisayarýmýzýn hafýzasýnda problem var.”..... Kýsacasý benim tahliller kaybolmuþ. Çünkü tahlilin üzerinden beþ gün gibi çok uzun(!) bir süre geçmiþ- miþ.....Ve sonra yüzünü buruþturup, kaþlarýný kaldýrarak, gözlerini çýkardý yuvalarýndan. Baþýný iki yana salladý. Bunun anlamý sanýyorum, “Nerdeydin þimdiye kadar?” demek oluyordu.

Çaresiz tekrar kan verdim, öðleden sonra sonuçlarý aldým, doktora gittim. Bazý sonuçlar çok yüksek. Eksik demir bile fýrlamýþ, tavana vurmuþ.Hap kullanmadým bir þey yapmadým, nasýl yükselmiþ, hayret! Býrakýn demir haplarýný içmek, demirin kendisini yesem bu kadar yükselmez.Yani yükselmemesi lâzým. Kolesterol da yüksek üstelik.Yaðlý yemem, yumurta yemem oysa. Bir terslik var ama, nerde? Ýlk kez kolesterolüm yüksek çýkýyor. Doktor sonuçlara baktý, ”Kolesterolünüz düþük çýkmýþ.” Dedi. Þaþýrdým. ”Nasýl olur, normal deðerlerin çok üstünde.” Dedim....Güldü. “O hastanenin yaptýðý ölçümlerde, çok yüksek çýkar. Sizinki düþük bile. Onlarýn aletleri yanlýþ. Yeniden tahlil yapýlacak, iþte falan yerde.” Dedi.

Mecburen, doktorun istediði yerde yeniden kan verdim tahlil için. Bir de “kansýzsýnýz” diyorlar. Ýyi de, ikide bir alacak kaný nasýl buluyorlar! Demek ki yine de epey kaným varmýþ. Oluk oluk kan alýyorlar habire. Kan alýnýrken dedim ki görevliye: ”Ýnþallah sonuçlarýnýz saðlýklý çýkýyordur. Bir haftada üçüncü kez kan veriyorum. Artezyenden su çekmiyorsunuz, damardan kan alýyorsunuz.” Dedim. Acayip acayip suratýma baktý. Sonra izah ettim neden böyle söylediðimi.

Eðer yine kaybolmazsa sonuçlar, iyi. Çünkü üç gün sonra almam gerekiyormuþ. Bu arada yine baþýna bir kaza gelebilir tahlillerimin. Yoksa tekrar kan vermem gerekecek. Dördüncü kez verecek kaným kalmamýþ olabilir diye korkuyorum.

Bunlarý niye mi anlattým? Siz siz olun, vitamin haplarýnýzý çiçeklerinize vermeyin diye. Kan sayýmý tahlil sonuçlarýnýn güvenilir olduðu bir saðlýk birimi yakalayabilmek için, benim gibi haftada üç kez kan vermek zorunda kalabilirsiniz.

Çok merak ediyorum, bakalým sonuçlar nasýl çýkacak.Verdiðim kanlarý toplamak için, þimdiden iri çekirdekli siyah üzümleri çatýr çutur yiyorum, çekirdekleriyle birlikte. Kan yaparmýþ da.....Siyah üzümleri içim bulanarak yemeye çalýþýrken; ”Hap içmezsen, iþte böyle iri çekirdekli üzüm yersin.” diye söylenip duruyorum kendime.......Ben bunu çoktan hakettim. Vitamin haplarýmý çiçeklerime vermeseydim, hiçbir þey olacaðý yoktu. Ah benim akýlsýz kafam, ahhhh!

Önemli not: Kan yapýcý yiyeceklerin neler olduðunu bilenleriniz varsa, söylesin. Kendileri, tarafýmdan memnun edilecektir. Nasýl mý? Hele bir düþüneyim, bulurum....Ama yapýlan önerinin olumlu sonuç vermesi þartýyla. Yok öyle üç kuruþa beþ köfte.:)

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Dana dalagi...
Gönderen: Fikret Simsek / Almanya
2 Aralýk 2002
Yazinizi okurken cok keyif aldim. Öncelikle size gecmis olsun. Benim size önerim bol bol dana dalagi yemeniz... Annem bize kan vardir yeyin derdi hep... Yattigi yerler nur olsun.... Yazdiklarinizi okuyunca sevgili annecigimi hatirladim...Birde bu tahlil sonuclari ve cektiklerinizi ben yasasam acaba ne yapardim diye düsündüm... Cok harikasiniz, zevkle okuyorum yazdiklarinizi. Elinize, yüreginize saglik... Sevgiler, saygilar.

:: :))))))Vay be!
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
30 Kasým 2002
Ben bir yol biliyorum arkadaþým\'Býrak üzüm müzüm yemeyi,bence vampir ol sen!Diþlerini çýkarýnca tahlilini doðru yaparlar belki,kimbilir:))))Güleriz iþte aðlanacak hailimize.Geçmiþ olsun arkadaþým!Yazýn gerçekten çok güzeldi.Bence bu yazýnýn kopyasýný Saðlýk Bakanlýðýna göndermek gerek.Düzeltsinler bakalým,nasýl düzelteceklerse deðil mi?Televizyonlara çýkýp kuru-sýký atmaya benziyor muymuþ bakalým,bir görelim!Ne dersin,hý!..Selam ve sevgiler benden!

:: Kýrmýzý Þarap
Gönderen: M. Sinan Gür / Ýstanbul/Kadýköy
27 Kasým 2002
Merhaba, Öncelikle rahatsýzlýðýnýzla ve ona raðmen baþýnýza gelenlerle dalga geçiþinizi takdir etmek gerekir. Herkes yapamaz (Böylece Bolu’daki bir hastanenin Türkiye’nin baþka bir yerindeki hastaneden farklý olmadýðýný da öðrenmiþ olduk). Sonra bir geçmiþ olsun dileði vee... “kansýzlýða ne iyi gelir” sorusuna yanýt arama... Birkaç þey var. Koyu kýrmýzý þarap, pekmez, nar, nar ekþisi ve kuruyemiþ de olabilir. Ben olsam þarabý tercih ederim. Daha eðlenceli :).




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Birazcýk Deli miyim?
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Pehlivan Tefrikasý Gibi Bir Ürya Gördüm
Elli Yaþýma Doðru Hayatýma Giren Erkek
Öldüðümü Farzettim
Hayatýmý Yazacak Biri Çýksa
Sen Yanýmda Olmalýydýn
Ben Bir Yalancýyým!
Yýllardan Alamadýðým Ýntikamý, Bir Çarþaftan Nasýl Aldým!
Vitamin Haplarýmý Çiçeklerime Verdim
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Gençlik Kirez Mevsimi Gibi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Atatürk'e Mektup
Ýstanbul Sizin Olsun
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...
Caný Sýkýlmak Nasýl Birþey?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.