..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýyi bir aþk mektubu yazmak için, neler yazacaðýný bilmeden oturman, kalktýðýnda da ne yazdýðýný bilmemen gerekir. -Rouesseua
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Hulki Can Duru




19 Eylül 2013
Karanlýk Günlere Doðru...  
Hulki Can Duru
Karþýmýzdaki karanlýk güçlerin hiç güldüðünü gördünüz mü? Hiç espri yapýyorlar mý? Onlar hiç gülmüyor, çok ciddi ve kararlýlar. “Son gülen iyi güler” diyerek kendilerinden emin bir þekilde bildiklerini okumaya ve hedeflerine doðru ilerlemeye devam ediyorlar. Ellerinde baldýran zehiri, sýrtlarýnda kefenle yola çýkanlardan güzel ve iyi þeyler beklemek mümkün deðildir!


:AIDI:
Mizah, güldürü, Gezi Parký þarkýlarý bir yere kadar millet. Milli Eðitim tamamen þeriatçý militan kuþaklar yetiþtirmek üzere yeniden yapýlandýrýldý. Anneler babalar iþ size düþüyor! Çocuklarýnýzýn ders kitaplarýný þöyle bir inceleyin bakalým. Padiþahýn neden bir Ýngiliz savaþ gemisiyle yurt dýþýna kaçtýðýný, Hilafetin nasýl kaldýrýldýðýný, Türkiye Cumhuriyetinin nasýl kurulduðunu, Ýstiklal Savaþýnýn nasýl kazanýldýðýný artýk sizden baþka yeni kuþaklara anlatacak kimse kalmadý!

Her yer imam hatip okuluna dönüþtü ve bu okullara çocuklarýný gönderenlere maddi destek ve kolaylýklar saðlanýyor. Ýþte geldiðimiz noktaya bir bakýn: Kala kala 2-3 baðýmsýz gazete ve gölgesinden ürken bir CHP kaldý geriye. Sýra onlara da gelecek ve tamamen karanlýða gömüleceðimiz kaçýnýlmaz görünüyor. Silivri’ye yeni gruplarýn gönderilmeyeceði, türlü kýlýflar ve tezgahlarla toplu gözaltý ve tutuklamalarýn baþlamayacaðý ne malum?
Demokrasi kusursuz bir yönetim þekli deðildir kuþkusuz. Her yönetimin kusurlarý ve yanlýþlarý vardýr. Demokrasi þu an, “en iyi” demiyorum ama, “en geçerli”, en revaçta olan yönetim þekli olarak görünüyor. Oysa, Türkiye en büyük devrimci atýlýmýný Atatürk zamanýnda yaptý ve o devir demokratik bir devir deðildi.

Türkiye AKP döneminde çok þey kaybetmiþtir tabi ki. Ama gelecekte AKP olmayacak. Bir daha iktidara gelemeyeceklerini onlar da çok iyi biliyor. Savaþtan, ölümlerden, Sünni-Alevi çatýþmasýndan medet umar hale geldiler. Yeter ki kaos olsun. Zira kaos ortamýnda malý götürmek daha kolay olur. AKP’nin yýkýlýþý ayný zamanda siyasal Ýslam’ýn, ya da ýlýmlý Ýslam’ýn kesin yenilgisi ve sonu olacaktýr. Din büyük ölçüde yandaþ yitirecektir.

Ýþte bu nedenle AKP seçimleri kazanamayacaðýný anladýðý an engellemek için her türlü karanlýk yola baþvurmaktan çekinmeyecektir. Ya da seçim yasalarýný öyle bir deðiþtirecektir ki her halükarda yine AKP kazanacaktýr.

Karþýmýzdaki karanlýk güçlerin hiç güldüðünü gördünüz mü? Hiç espri yapýyorlar mý? Onlar hiç gülmüyor, çok ciddi ve kararlýlar. “Son gülen iyi güler” diyerek kendilerinden emin bir þekilde bildiklerini okumaya ve hedeflerine doðru ilerlemeye devam ediyorlar.

Korkuyorlar doðru. Ama, ne yaptýklarýný ve ne yapacaklarýný çok iyi biliyorlar. Türkiye baþtan baþa yansa, binlerce kiþi ölse umurlarýnda olmayacak ve istiflerini bozmayacaklarýndan emin olabilirsiniz. Ellerinde baldýran zehiri, sýrtlarýnda kefenle iktidar olanlardan ne beklenir? AKP hükümeti halka karþý yakýn tarihin en büyük saldýrýsýný yürütüyor! Bunun farkýnda mýyýz? Artýk biraz ciddileþsek nasýl olur?



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Kamuran Hn
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
4 Ekim 2013
Yorumunuza teþekkürler. Ýnanýn yanýlmayý en çok ben isterim. Umarým yanýlan ben olurum. Esenlikler

:: ...........
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
3 Ekim 2013
Okudukça içim karardý. Memleketimizin acý gerçekleri böyle maalesef. Keþke size yanýldýðýnýzý söyleyebilseydim.Seçimleri kazanmak için, yukarýda söylediðiniz AKP her yola baþvuracaktýr. Bedava doðalgaz geliyormuþ yakýnda.... Sevgiyle.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Özel Mezarlýklar: Kârlý Bir Yatýrým Kapýsý!
Marul, Yumurta ve Ampul

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz (2)
Mevlana'nýn Kimyasý
Cinsel Saldýrý Suçu ile Tecavüzden Yargýlananlarýn Hadým Edilmesi Yasa Tasarýsý
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz
Köpekliðin Aþký ve Varoþ Kültürü
Çaðdaþ Gericilik: Postmodernizm
Mevlana ve Ýslam
Dinin Ahlaksýzlýðý, Yahut, Ahlaksýzlýðýn Dini
Ka, Kar ve Kars
Haksýzlýða Kesinlikle Karþýyým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.