..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > BURCU ÝNCESU




23 Kasým 2002
Yalnýz Bendim  
BURCU ÝNCESU
Ne yazmak için düþündüm, ne okumak için baktým harflere, yalnýz bendim uçan avere yýldýzlarýn gözlerinde.Sakin sakin uluyordu gece, sakindi tüm kuþlarý Ýstanbul'un.Bir sensizlik bir bensizlikti elimdeki kadehin tadý...


:CBAD:
Ne yazmak için düþündüm, ne okumak için baktým harflere, yalnýz bendim uçan avere yýldýzlarýn gözlerinde.Sakin sakin uluyordu gece, sakindi tüm kuþlarý istanbul'un, bir sensizlik bir bensizlikti elimdeki kadehin tadý.yalnýz bendim sakilerin doldurduðu testilerden.Yaþlý neyzen, suzinak makamýnda taksim geçiyordu Ýstikal'den Beþiktaþ'a, ýþýl ýþýl saçlarýnda Marmara'nýn bronz bir tokaydý köprü.yaralý kýrlangýçlar, akýtýrlarken yaþlarýný yavrularýnýn palazlanmamýþ kanatlarýna, yalnýz bendim uçmaya çabalayan.
Herkes kördü þehirde, bir o kadar saðýr.Anlamsýz bir diyalogtu konuþamadýklarýmýz.Ýçimin sesini yaktýðýmdan beri, yalana bulanmýþ dudaklarda, bir kurþun kadar fevri, bir kurþun kadar soðuk ve bir namlu kadar delikanlýydý bakýþlarým.
Paramparça sevdalara bayram elbiseleri giydirerek kendini kandýran toy kýzlar gördüm, sonra hýrpalanmýþ gülüþler, yalana kardeþ gözler ve daha neler neler...Batakhanelerin arka camlarýnda neon ýþýklarý can çekiþirken, bembeyaz kefenlerde özgürlüðü düþleyen kadýnlarýn satýlýk bedenlerindeki sýzý yalnýz bendim.Yalnýz benim yüzümdü aynalarda kýrýk dökük, yalnýz benim sesimdi sessiz çýðlýk ve yalnýz ben sevdim hiç tanýmadýðým bir adamý yüreðim gibi.Bir adam, hiç tanýmadýðým adam...."Gözlerin ne renk?" diye sordum, "Siyah" dedi."Yalan söyleme" dedim gözlerimi uykuya katýrmadan, "Yalan söyleme gözlerin kahverengi senin, ellerin beyaz ve saçlarýn gecler kadar kara"
Gözlerinin rengini bilmeyen bir adamý yalnýz ben sevdim...Elleri ince uzun, elleri emek emek hüzün ve elleri soðuk kýþ gecelerinde yorganýydý saçlarýmýn.Beni sevdiðini bile bilmediðim bir adamý sevdim, ben sevdim, en yalan yanlarýyla sevdim, en gerçek bakýþlarýyla, en acýmasýz sözleriyle, yavrusu ile sevdim, babasýyla ve babamý sevmedðim gibi...
Beton soðukluðunda aðlýyordu þehir, ýþýklarý sönerken birer birer bakýþlarýnýn, ellerini aradým adamýn.Nereye uzansam ayrýlýða çarptým, kapak kapak kapaklanýyordu ömrüm asfalta, ayaklarým prangasýna sevdalý iki esrik mahkum, gözlerimde çalýntý bir sevinç.Adam sessizdi, adam susturdu þehri.Yaðmur yaðýyordu Ankara'y yaþlý þehir ýslanýrken usul usul, caddelerden akan sefil bir aþkýn kýrkladýðý teniydi. Yorgun merhabalar, hüzünbaz elvedalardý dilinde canlanan.
Gözlerine kör, sesine saðýr bir hayattan yalnýz bendim sana adanan.Ýçinde aðlayan bebeklerin tümünü ben doðurdum, ben emzirdim aðulu kanýmla, sana ölüm makamýnda ninniler söylemek düþtü ve yalnýz ben aðladým çocukluðuna.
Þimdi iki ayrý þehirde, iki ayrý öykünün kaybetmiþ kahramanlarýyýz.Kimseler duymayacakgerçeðin gizini, kimseler bilmeyecek seni nice sevdiðimi.Yaþlanýrken
kýzýl saçlarýmý boyarken seneler gümüþi fýrçasý ile, sana þiirler biriktireceðim yastýk altlarýnda.Belki bir gün çýkar gelirsin diye, saklý tutacaðým tüm haklarýný.Gelmeden önce savur küllerini içindeki fýrtýnaya, biliyorsun sen sen deðilsin artýk....


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çok Güzel
Gönderen: Bahadýr Yurteri / Ýstanbul/Türkiye
18 Eylül 2005
Böyle güzel bir yazýya ilk benim yorum yazýyor olmam enteresan. Belki de yeni yazmýþsýnýzdýr, bilemiyorum. Gerçi birkaç kütüphaneye eklenmiþ zaten yazýnýz. Ben de eklemeliyim:)Yazýnýzla ilgili baþtaki kýsa yazýyý okuyunca þiir olabileceðini düþünmüþtüm. "Þiir tadýndaymýþ" öyle diyelim. Yazýlarýnýzýn devamýný dilerim. (Not: Bu yorumu eklemek için birkaz kez onay verdim bilgisayar hata erdi; bilemiyorum, belki yine de sisteme birkaç kez kaydedilmiþ olabilir diye yazýyorum, kusura bakamayýn)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Elveda Hüzün
Üç Damla Yaþ Ýle Ölen Adam

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýþte Geldim iþte Yokum Artýk
Hiçbirþey Olmak Üzerine
Benden Seni Çaldýn
Aylardýr Akýyorsun...
Arka Mahalle ve Arka Mahalledeki Yüreðin Ahvali
Öykünün Başı
Türküler Söyler Sevdamýzý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yosun Gözlüm Hoþgeldik... [Þiir]
Hoþgeldin Aþk [Þiir]
Caným Mýsýn Cananým mýsýn? [Þiir]
Mýþlý Geçmiþ Zaman [Þiir]
Sen... [Þiir]
Sitem [Þiir]
Ay Iþýðý [Þiir]
Ceylan Ýstanbul ve Yangýn [Þiir]
Aþk Aslýnda [Þiir]
Sen Susunca... [Þiir]


BURCU ÝNCESU kimdir?

KÜÇÜK BÝR ÇOCUK , ELÝNDE YARIM BÝR ELMA ÞEKERÝ,KÜÇÜK BÝR KADIN ELÝNDE KÜÇÜK BÝR ÇOCUK ÇOCUÐUN ELÝNDE YARIM BÝR ELMA ÞEKERÝ ,KÜÇÜK ÇOCUK, KÜÇÜK KADIN VE HÝÇBÝTMEYEN BÝR ELMA ÞEKERÝ. . . .

Etkilendiði Yazarlar:
AÞK


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BURCU ÝNCESU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.