..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan bir küçük dünyadýr. (Mibres Kosmos) -Demokritos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - lütfi akarçay
lütfi akarçay - Siz hiç Yaþadýnýz mý?..
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Kýzým ve Ben... Ya da Zamanda Yolculuðumuza Alegorik Bir Yaklaþým... (lütfi akarçay) 18 Temmuz 2023 Toplum 

Pazarda ve markette sebze ve meyve alýrken ‘doðal’ olanýný arýyor, hýzlý büyüme seansýna maruz kalmýþ hormonlularýndan kaçmaya çalýþýyoruz. Niye ? Çünkü biliyoruzki onu pre-matüre olarak sofralarýmýza sunan katkýlý karýþýmlar vücudumuza sirayet ettiðinde yýllar içinde bizde tamiri mümkün olmayan arýzalara yol açacaklar,

  Ne Öðrendin Dersen Ey Yâr... (lütfi akarçay) 8 Ekim 2023 Garip 


  Kûtül Amare'yi Anarken... (lütfi akarçay) 29 Nisan 2023 Türkiye 

Millet ve medeniyet olarak dünya coðrafyasýnda yerimizi aldýðýmýzdan beri tarihi süreç Ýçinde sayýsýz büyük olaylar ve geliþmelere imza attýk. Bu mümtaz özelliðimizden dolayý olsa Gerek dünya üzerinde kurulan 25 büyük imparatorluktan 16’sýnýn altýnda bizim imzamýz mevcuttur.

  Kelimeler Küser mi, Küsüyorlar Ýþte… (lütfi akarçay) 19 Haziran 2022 Yaþam 

Fikirler, kadük/kýsýr kalýr mý yahut kelimeler küser, senden kaçarlar mý ? “evet” demek içimden gelmese de demek zorundayým. ‘Dijital kölelik’ten bahsediliyor, son zamanlarda hepimizin ortak gündemi, tartýþýyoruz.. Çocuklarýmýzý / yeni nesli ‘çaðýmýzýn vebasý’ olarak adlandýrdýðýmýz Ýflah olmaz bu hastalýðýn kollarýna teslim ettik. Ya Biz

  Aðlasam Yaðmurlarda... (lütfi akarçay) 3 Þubat 2022 Garip 

Beklesem de ne çare mavilerin ardýný Kuþ koysalar yoluma bahtýma hüsran çýkar

  Asýl Meselemiz; ‘insan Olmak’ mý ‘insan Kalmak’ mý? (lütfi akarçay) 2 Þubat 2022 Toplum ve Birey 

Unutmayalým ki, Kemiyet ve Keyfiyet , Beden ve Ruh gibi birbirini tamamlayan, birbirine muhtaç iki dinamiktir ama kemiyete deðer katan ‘keyfiyet’tir ya da ‘insan kalanlar’ýn çokluðu cemiyeti zirveye taþýr. Þimdi ise karþýmýzda hem ‘kemiyet’i hem de ‘keyfiyet’i yok etmek isteyen bir Küresel Proje/Güç var karþýmýzda. Bu Dijital Tsunami karþýsýnda yapmamýz gereken hem ‘insan nesli / kemiyet’i hem de ‘insan kalmak / keyfiyet’i korumak adýna SET olmaktýr.

  Gelecek mi O Kervan... (lütfi akarçay) 27 Ocak 2022 Özlem Þiirleri 

Zannederdim ki Mecnun’un ayak izlerinde uyur Yalnýzlýðýn gözyaþlarý Ve çiçekler Leyla’nýn özlemiyle uyanýr Turuncu çöl sabahlarýna..

  Þimdi 'Þiir' Sen Oldun... (lütfi akarçay) 18 Ocak 2022 Bireysel 


  Ýçimdeki Med - Cezir... (lütfi akarçay) 8 Ocak 2022 Yaþam 

Tv’de sinema kanallarýný gezerken tesadüfen rastladým Heidi filmine.. Bizim çocukluk-gençlik dönemimizin çizgi filmini sinemaya uyarlanmýþ olarak Ýzledim.. Ýzledim çünkü o filmlerde kalan ve artýk ulaþýlmasý hayal olan duygularý ve mutlu sonlarý, o muazzam sevinçleri yeniden hatýrlamak, onlara olan özlemlerimi bir nebze gidermek adýna oturup izledim..

  Kaht-i Ricalin Tam da Zirvesindeyiz... (lütfi akarçay) 31 Aralýk 2021 Toplum 

Kaht-i ricâlin tam da zirvesindeyiz… Yaþadýðýmýz bugünlerde ‘kýtlýk’ kelimesi ve kavramý gündemi haylice neþgul ediyor.. Gýda kýtlýðý, Enerji kaynaklarý kýtlýðý, Ýklimsel bazlý yaðýþ kýtlýðý vs diye sýralayýp gidiyoruz.. Fakat asýl kýtlýðý ; yani eskilerin ifadesiyle ‘Kaht-i ricâl’ günümüz diliyle ‘Adam kýtlýðý’ndan bahseden pek yok ya da diðer kýtlýklardan olsa gerek insanlar bunu unutmuþ ve ihmal etmiþ görünüyor..

  Muna (Li) Sa’ya… (lütfi akarçay) 30 Aralýk 2021 Özlem Þiirleri 


  Dokun Çocuðum... (lütfi akarçay) 14 Aralýk 2021 Bireysel 


  Ademe Mahkum Zihin Gezginiyim... (lütfi akarçay) 28 Kasým 2021 Bireysel 


  Cinnet Þöleninin Ortasýndayým... (lütfi akarçay) 18 Kasým 2021 Bireysel 


  ve Kaybolsam Senin Zamanlarýnda... (lütfi akarçay) 16 Kasým 2021 Özlem Þiirleri 

Tenimin üþüdüðü zamanlardan Ýçimin üþüdüðü zamanlara nasýl geldim Despina.. Yürürken tozlu yollarda Çiçekler açardý sanki her adýmýmda Bakarken kahverengi gözlerine Bir güneþ doðardý gözlerimde Serin sular akardý sanki damarlarýmdan Ta yüreðime..

  Söyle Hangisi Güzel Despina?.. (lütfi akarçay) 8 Nisan 2021 Aþk ve Romantizm 


  Çanakkale... (lütfi akarçay) 17 Mart 2021 Unutulamayan Dönemler 

Bazý destanlar Bazý kahramanlýklar vardýr ki ne kelimelerle anlatabilirsiniz Ne cümleler taþýyabilir onlarýn hikayesini.. Bu kahramanlýðý en güzel mýsralarla gönül atlasýmýza sunan Büyük Þairimiz’in baþka bir mýsrasýnda dediði gibi : -Aðlarým aðlatamam hissederim söyleyemem Dili yok kalbimin ondan ne kadar bîzârým..

  Uyansýn Umutlarým Güneþ Gözlerinde... (lütfi akarçay) 19 Þubat 2021 Özlem Þiirleri 

Ýçimdeki karanlýk kuyuda býraktýn beni Yâr..

  Yalnýzlýðýn Rüzgarýdýr Esen Saçlarýnda... (lütfi akarçay) 18 Þubat 2021 Bireysel 


  Düþmelerim Hep Senin Yüzünden... (lütfi akarçay) 16 Þubat 2021 Garip 

Sen gittin Muhabbet kokulu umutlarým Aþk ile demlenmiþ gönlüm Menekþe renkli düþlerim gitti

 

 



Siz Hiç Yaþadýnýz mý ?..



Daha çok "ideler alemi"nde yaþadýðý ve gerçeði ve mutluluðu ve sonsuzluðu orada aradýðý için mý bilmem Platon isim babasý olmuþ galiba bu "platonik aþk"in... Yaþadýnýz mý hýç platonik bir aþk?..

Tattýnýz mi?..

Yoksa sadece masal kitaplarýndan derince bir iç çekerek yalnýzca uzaklardan seyirci mý oldunuz?..

Veya daldýðýnýz tatlý hülyalarda ve düþlerinizde kýsa enstantaneler olarak bir daha karþýlaþamayacaðýnýz "flu görüntüler" olarak mý kaldý sizin için?..
Ya da hýç ulaþýlamayacak bir zirve,bir Zümrüt-i Anka'nin kanatlarýnda tepesine konulacak bir "Kaf Daðý" kadar hayal mi?..

Yoksa bunlardan hýçbirinin yaþama þansý bulunmayan "realist" bir beynin acýmasýz gerçekleriyle ördügü "gri dünya"nýn sýradan bir ferdi mýsýnýz?..

Yaþadýðýmýz dünyada,bilmem hýç merak eder mýsýnýz, bir Mecnun,bir Kerem,bir Ferhat,bir Romeo ya da bir Leyla,bir Aslý,bir Þirin,bir Juliette olup olmadýðýný;onlarsýz bir dünya ve çevrenin insanýn fitratýna aykýrý olacak kadar çirkinleþtiðini,kend i dýþýndaki varlýklarýn kendisine amade kýlýndýðý insanýn adeta kendisini onlara amade kýlacak kadar alçaldýðýný ve köleleþtiðini;..
farkedebiliyor,hissedebiliyor ve bir "iç sýzýsý" yaþayabiliyor,"vicdaný bir muhasebe"ye kendinizi teslim edebiliyor musunuz?..

Kerem bizim oralardan geçmiþ,..
Ferhat bizim oralarda kazma sesleriyle sevdalarýna ritim tutmuþ,..

Aslý saçlarýný bizim oralarýn küllerine süpürge ederek "yürek sýzýsý"ný dindirmeye çalýþmýþ,..

Þirin bizim oralarýn kýzlarýyla yüreðindeki hasretin öyküsünü gergeflerle iþlemiþ...

Neden þimdi yüreðim soðuk,yüreðim katý,yüreðim herþeyden ürkek ve korkak tavýrlarla kaçiyor;neden sevgiye,aþklara kapalý,kendisini ahde vefasý olmayan fersiz gözlerin,soðuk yüzlerin,katý kalplerin zebunu kýlýyor,neden hala bunlardan ibret alýp "çöl çiçekleri"nin bile açmaya korktuðu ýssýz ve soðuk gecelerde yürek ýsýtan ve "kirlenmemiþ duygular"in tercümaný olarak Mecnun gibi "özünü" söylemiyor ve haykýrmýyor?..

Neden üç kuruþluk fani çýkarlar peþinde eskiyen bu bedenim,yorulan bu ruhum kendisini "abad" edecek olan,"ölümsüz" olan,eskimez ve pörsümez olan "aþk" için Ferhat gibi eline kazmasýný,sýrtýna yüreðini almýyor?..

Zavallý "Ben!"..

Bu acizliðimi ve fukaralýðýmý göremeyecek kadar basiretimi baðlayan,beni kendisine "ram" eden egomun kölesi olan zavalli"Ben!"..

Onlarýn kimine "Mecnun" kimine "Meczup" kimine "Behlül" diyerek kendisini "ukela' sýnýfý"nin zirvesine yerleþtiren zavallý "Ben!"..
Acaba "Mecnun" olan onlar mýydý yoksa "Sen" miydin?..

Sevgiyle kalýn,..

Lütfi AKARÇAY



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © lütfi akarçay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 10:51:36