"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

Ne Var? Ne Çok?

farkında bile olmadan. hep böyle üst üste, hep böyle yan yana yaşayıp, hep böyle yabancılaşıp

yazı resim

gazete. üçüncü sayfa. üst kolon. cinnet geçirip kocasını ve iki çocuğunu öldüren anne. alt kolon. sıfır faizle otuz altı ay otomobil kredisi ile son model araba reklamı, dört kişilik mutlu aile portresiyle.

süpermarket. üçüncü reyon. üst sırada bebek maması. alt sırada böcek ilacı.

televizyon. üçüncü kanal. haberler. uzak memleketlerden birinde iç savaş. altta geçen. hep üst üste oturun apartmanları, kooperatifine girin reklamı.

bir aradayız işte. kimisi dişini sıkarak, kimisi gözünü yumarak, hatta buna göz yummak bile denemez. gözü yummak için ilkin görmek gerek.
farkında bile olmadan. hep böyle üst üste, hep böyle yan yana yaşayıp, hep böyle yabancılaşıp gidiyoruz.
ne diyeyim... edep hoş gerek de, görmek de gerek...

KİTAP İZLERİ

Ezbere Yaşayanlar: Vazgeçemediğimiz Alışkanlıklarımızın Kökenleri

Emrah Safa Gürkan

"Ezbere Yaşayanlar": Modern Bireyin Konforlu Yanılgılarına Zihinsel Bir Baskın Emrah Safa Gürkan'ın kaleminden, "biricik" olduğumuz yanılgısına neşter vuran, disiplinler arası bir entelektüel serüven. Herkesin kendini
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön