..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuþak olma ezilirsin, sert olma kýrýlýrsýn." -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - <i>Kesinlikle Karþýyým!</i>
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Doktor Mustafa 19 Mayýs Týp Fakültesi Samsun
Ýsa Kantarcý
Deneme > Sevgi ve Aþk

DOKTOR MUSTAFA 19 MAYIS TIP FAKÜLTESÝ SAMSUN Çok eski yýllardan biriydi. 19 mayýs týp fakültesinin acilindeydim, yatacaðým plastik cerrahi bölümünde yer yoktu ve burada bir çuval gibi bir sedyenin üstündeydim, tek baþýma. Ömrüm böyle manzaralarla doludur. Yanýmda kal da diyemezdim kimseye. Bir annem vardý, ve ben orada yapayalnýz beklemedeydim, feci bir þey oldu, altýma sýçmýþým, tuvalete gitme imkaným sýfýr, perde vardý iyi ki, hemþireye

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
181 
 Doðrusu  (Gürcan Erbaþ)

Üst düzey yetkiyle donatýlmýþ Kurul, Meclis, Heyet'ler; Ulus adýna karar verirken yüz kez düþünmeli.
182 
 Evrimci Replikler  (Fuat Türker)

Materyalizm’in "bilimde þüphe esastýr" kuralý, her nedense evrimcilerin kendi teorileri için geçerli deðildir. Ancak evrim teorisine þüpheyle yaklaþanlarý gericilik, dogmatizm, baðnazlýk ve bilim karþýtý olmakla itham ederler.
183 
 Allah'a Saygýsýz Üslup Deðil, Derin ve Ýçten Saygý  (Fuat Türker)

Anlatýlan fýkralar, yapýlan espriler, Allah hakkýnda -haþa- arkadaþýymýþ gibi kullandýklarý sokak üslubu tarzý ifadeler oldukça rahatsýz edicidir. (Allah'ý ve Kur'an ayetlerini tenzih ederim.) Özellikle ahiret konusunda Kur'an dýþý anlatýmlar ve Allah huzurunda -haþa- Allah ile kulu arasýnda geçen konuþmalarýn ölen kiþinin aðzýndan-mýþ gibi- fýkra tarzýnda, eðlenerek nakledilmesi insaný dehþetten ürpertmektedir.
184 
 Aðýz Bozukluðu Bulaþýcýdýr  (Kâmuran Esen)

Aðzý bozuk siyasiler
185 
 Mudurnu'lu Fatma Nine'nin Günlüðü - Ýslami Günlük  (Kâmuran Esen)

Böyle olur olmaz her þeyin önüne, arkasýna dini- Ýslâmi gibi sözcükler getirerek; dinimizi politikaya, ekonomiye, eðitime âlet ederek dinimize zarar veriyorlar. Biz buna garþý çýkýnca da, bizi din karþýtý gibi görüyorlar.
186 
 Lisans Problemleri  (bir güneþin doðuþu)

Ülkemizdeki lisanssýz yazýlýmla mücadele
187 
 Çöp Kadarcýk Çocuklara Takým Elbise Giydirmek  (Kâmuran Esen)

Yeni eðitim sistemi hakkýnda, eðitim- öðretimle hiç ilgisi olmayanlar bile görüþ belirttiklerine göre; bir öðretmen olarak, çöp kadarcýk çocuklara giydirilen takým elbise hakkýnda görüþ belirtmek; bana sünnet deðil, farzdýr farz.
188 
 Ýmani Zafiye Ýçinde Kiþilerin Bazý Sözleri  (Fuat Türker)

Kur’an ahlakýný yaymak için yaptýðýnýz birþey yok. Oturduðunuz yerden çayýnýzý/kahvenizi höpürdetiyor, kendinizce akýl vermeye kalkýþýyorsunuz. Deccali fitne yeryüzüne hakim olmuþ; fitnenin beynini yok etmek için mücadele edenlere bari engel olmayýn. Gölge etmeyin!!!
189 
 Suçlusun Baþkan!.. Suçlusun!.. "Siyanüre, Taþeronlaþmaya, Koylarýn, Sularýn Satýþýna Hayýr!" Denmez ki...  (Vildan Sevil)

Orasý Dikili. Belediye Baþkaný genç bir adam, Osman Özgüven. Ümüðüne çökülüp soluksuz býrakýlan demokrasi güçleri için bir oksijen tüpüydü o zaman Dikili. Ýnsanlar yalýtýlmýþlýk ve boðucu yalnýzlýk duygusunu aþmak için orada bir araya gelmeye çalýþýyorlardý. Sonraki yýllarda bu etkinliklere Türk-Yunan dostluk çabalarý da eklendi.
190 
 Dini Eðlence Konusu Edinenler  (Fuat Türker)

Din konusunda alaycý esprilerle eðlenen kiþi, o anda eþsiz bir güç tarafýndan kuþatýlmýþ olduðunu, Allah’ýn dilediði anda canýný alabileceðini düþünemez. Anlattýklarýyla ve yaptýklarý düzeysiz esprilerle çirkinleþen bu kimselerin arasýnda dindar olduðunu iddia edenler de vardýr. Vicdanlarýnýn sesine kulak vermeyen bu kiþiler, Allah’ýn ayetlerini -haþa- alay konusu edinerek insanlarý kendilerince eðlendirirler, hatta kendileri de eðlenirler. Dini eðlence konusu edinerek çirkinleþen kiþi, Rabb’i huzurunda sorgulanýrken, cehennemin kenarýnda onun uðultusunu iþitirken bu esprileri yapabilecek midir?..
191 
 Davos ve Baþbakanýmýz  (Kâmuran Esen)

Kendine pay çýkarma.
192 
 Ýnsan Dünyaya Yalnýzca Büyüyüp, Çoðalýp, Ölmek Ýçin Gelmemiþtir; Bunlar Hayvanlarýn da Özellikleridir!  (Fuat Türker)

Dünya hayatý çok kýsadýr. Ýnsan imtihan mekâný olan dünyaya yalnýzca doðup, büyüyüp, çoðalýp, ölmek için gelmemiþtir; bunlar hayvanlarýn da özellikleridir. Ýnsanýn asýl amacý bunlar deðildir. Ýnsan doðar, Allah’a kul olur, Allah’ýn hoþnutluðunu kazanma çabasýyla yaþar, Kur’an ahlakýný yaþamaya çalýþýr, iyiliði emredip kötülükten sakýndýrýr ve Allah rýzasý için kendini feda eder.
193 
 Dün Gece Bir Rüya Gördüm – 12  (Kâmuran Esen)

Böyle rüya, düþman baþýna.
194 
 Kendi Halimde Þöyle Bir Düþünürken!  (Mustafa CÝLASUN)

Ýnsan olmak ve bu þerefe nail bulunmak ne büyük bir nimettir. Þükrü asla mümkün olmayan en büyük deðerdir. Fazilettir, payedir, þereftir, hilkattir.
195 
 Elmanýn Gen Haritasý ve Darwinistler'in Halet-i Ruhiyesi  (Fuat Türker)

31 Aðustos 2010'da, TRT 1'de, 13.00 Haber Bülteni'nde "Elmanýn Ýlk Kez Gen Haritasý Çýkarýldý" baþlýðý altýnda bir haber geçildi. Ardýndan, çýkarýlan haritaya göre, hayatta kalabilmek için elmanýn da deðiþikliðe uðramýþ olduðu açýklandý. Ancak her açýdan Darwinizm propogandasý kokan bu haberin devlet televizyonunda bu þekliyle yayýnlanmasý hata olmuþtur. Haberin devamýndaki bir cümleden zaten yapýlan araþtýrmanýn sonucunun bilimsel bir kanýt deðil yalnýzca Darwinistler'in DÜÞÜNCESÝ olduðu açýktýr. Cümle þöyle:..
196 
 Delinin Köyü (!)  (Tayyibe Atay)

Bize ise Nobel Edebiyat Ödülünü reva görecekler bu senaryoyu yazdýðýmýz için...Garanti veririm!J)(!)
197 
 Darwinistler'den Ýþte Öylesine Hikayeler - VII  (Fuat Türker)

Ota Benga, 1904 yýlýnda, Samuel Verner adlý evrimci bir araþtýrmacý tarafýndan Kongo'da yakalandý. Adý, kendi dilinde "dost" anlamýna gelen yerli, evli ve iki çocuk babasýydý. Bir hayvan gibi zincirlendi, kafese konarak Amerika'ya götürüldü.
198 
 Karma ve Reenkarnasyon  (Fuat Türker)

Karma felsefesi, insanlara yaptýklarýnýn karþýlýðýný veren bir sebep-sonuç kanunu bulunduðunu iddia eder. Ancak bu kanunu belirleyen ve uygulayan bir Yaratýcý olduðunu kabul etmez; kanunun kendi kendine iþlediði zannedilir. Oysa bir kanun varsa- metafizik de olsa- bunu düzenleyen bir güç ve irade olmalýdýr.
199 
 Dün Gece Bir Rüya Gördüm / Tunceli' Ye Taþýnýyoruz. - 2  (Kâmuran Esen)

Saçma bir rüya iþte.
200 
 Anadolu Basýný Susturulmasýn  (M.Nihat MALKOÇ)

Basýn milletin gözü, kulaðý ve dilidir. Halkýn göremediklerini görür, duyamadýklarýný duyar, söyleyemediklerini de söyler. Bugün Türkiye’de bin 300 radyo kanalý, 360’ýn üzerinde televizyon kanalý ve iki binin üzerinde de süreli yayýn vardýr. Bunlar çok sesliliðe zemin hazýrlayarak demokrasiye hizmet ediyorlar. Fakat son zamanlarda Anadolu’da çýkan gazeteler tedirgin… Çünkü “Kamu Ýhale Kanunu ile Kamu Ýhale Sözleþmeleri Kanununda Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Kanun Tasarýsý” nýn yasalaþmasý halinde, Anadolu basýnýnýn ilan gelirleri yok olacak. Bu sektörde çalýþan binlerce insan var. Bunlarýn çoðu zor þartlar altýnda çalýþarak yaþam mücadelesi veriyorlar. Yeni kanun þüphesiz ki onlarýn iþini iyice zorlaþtýracaktýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Þimdi Efendim
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Kabarttým Küfür Sözlüðümü
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Kabarttým Küfür Sözlüðümü
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Uzun Köprü
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
The One Day!
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Ýsyaným Var
Pýnar Fellahvezirabad
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Cumali'ye Yapýlan Haksýzlýk
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Yarým Somun Yemek Ýçin Orospuluk
Emine Piþiren
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Havada Bok Kokusu Var Baba
Emine Piþiren
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Ýnsanlar Katildir
Atakan Korkmaz Þiirleri & Sözleri
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Ýyilik & Kötülük
Atakan Korkmaz Þiirleri & Sözleri
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Ben Selfi'ye Karþýyým.
Taner SARGIN
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Adalet Asalettir
osman demircan
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Adalet Nedir
osman demircan
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Bunun Adý Faþizmdir Dostlar, Faþizm!..
Vildan Sevil
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.