..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Yapýtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Elisa
Mesut Kuntan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Gizli, gizli aðlarsýn ya, Seni kim duyar Elisa Kanamýþ hikayelerin Yokluðun daraðacýnda Savrulunca kaderin Tül, tül perdelerine Sevgiden bir tohum ek Günahsýz hayallerine Kilitle gaybýn çilingirini Esaretin zincirleriyle Keriman kalbin, çöllerinde Elisa kendi, cennetinde... Gizli, gizli seversin ya Seni kim anlar Elisa Kanamýþ ihanetlerin Yokluðun daraðacýnda Kýrýlýnca heveslerin Kül, kül hislerine Sevgiden yak bir ateþ

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
81 
 Yeni Hayat (2ci Bölüm)  (Hulki Can Duru)

Orhan Pamuk'un "Yeni Hayat” romaný tüm insanlýk için geçerli, yararlý, insanlýðýn özlemini duyduðu yeni bir yaþamý ne yazýk ki anlatmýyor. Evet, önceden de belirttiðim gibi: bu daha çok yazarýn kendisi için, kendi gibi olanlar için geçerli bir yeni yaþam, veya, salt onun yeni yaþamý olsa gerek...
82 
 Oktay Sinanoðlu'nda Yanlýþlar Zinciri  (Türk Þad Köktürk)

Koyunun olmadýðý yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler
83 
 Öðretmen Benisa  (Ömer Akþahan)

Huriye Saraç’ýn büyük bir ustalýkla kaleme aldýðý anýroman yaþadýðý acýlarýn katýksýz tam bir harmanýdýr. Bunlar öylesine bir acý ki, her satýrýndan doðan öfke seli okurun yüreðine akar; onunla özdeþleþir; yazarýn çok naif betimlemelerinin peþinden öfkenin kara doruðuna çýkar.
84 
 Þair Haydar Çoruhlu'yla Þiirin Kalbine Yolculuk  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bazý insanlar için bir yaþam tarzýdýr þiir, yaþama sebebidir. Belki de hayatýn ta kendisidir, öznesidir. Þiir, yaþam sevgisinin berrak pýnarýdýr. Hayatý idame ettirebilmek için nefes gibidir. Þair söyleyecek sözü olandýr. Þairlik en zor zamanlarda bile dik, diri ve iri durmaktýr. Sözcüklerin gücünü güç edinmektir. Bir duygu iþçiliðidir þiir. Yusuf'un zindandaki duasý, Züleyha'nýn sýcak gözyaþý, Ýbrahim'in teslimiyetinin söze bürünmüþ hâlidir. Ham sözlerin iþlenmiþ, son safhasýdýr. Þair kelimelerin elinden tutandýr. Þair, þiirin coþkun ve derin sularýna kendini býrakandýr.
85 
 Bir Nihan Heybe'de Dünü Bugünde Yaþamak  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Oldum olasý hatýra türündeki kitaplarý sever, büyük bir keyifle ve iþtahla okurum. Çünkü onlar roman ve hikâye gibi kurgu deðiller. Hayatýn ta kendisidirler. Perihan Akçay Hanýmefendi tarafýndan kaleme alýnan "Bir Nihan Heybe" de bunlardan birisi.
86 
 Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi  (Levent Ölçer)

Uðultularýn arasýnda bir ses duydum, Öte diyardan bir haykýrýþ. Araladým bin zincirli kapýyý ardýna dek, Korkuyla kavrulan birini buldum. Kýl gibi ince bir ipin üzerinde yürüdüm, Kaným yere damlarken insan tohumlarýný gördüm. Bedenim alevin korudur, yalanýn özü, Ateþten topraða, hiçlikten varlýða döndüm.
87 
 Alýn Yazýlarý - Mekân Düþüncesi  (Osman AKTAÞ)

“Þehri Reddiye”; adýndan da anlaþýlacaðý gibi þehri reddetmeyi amaçlayan bir yazý. Ýnsanýn insaný köleleþtirdiði medeniyet... Büyük bir arena... Ýnsanýn karþýsýnda insanýn var ettiði beton, enflasyon, yalan, sahtekârlýk, bencillik, bozgunculuk ile savaþmasý beklenen insan...
88 
 Memet Fuat  (YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR)

Ülkemizde edebiyat eleþtirisinin öncü isimlerinden biriyle ilgili bir saygý duruþu
89 
 Salak Filozof - Seçkin Gündüz - Kadýn Maganda  (seçkin gündüz)

http://www.salakfilozof.com/seckin-gunduz-ile-kadin-maganda/
90 
 Þiirin Neresindesiniz?  (mehmet taþtan)

Mücevherle dolu sanat maðarasýna giden o tünelde, bu gün itibariyle, Ferhat gibi gürz sallayan kaç þair var acaba? Yoksa bedeli ödenmemiþ hayatlarda derinlik mi arýyoruz?
91 
 Harry Potter Ýngiliz Ajaný mý?  (Oðuz Düzgün)

Harry POTTER roman ve filmlerini yasaklayalým da asla diyemeyiz.Bunu diyenlere de karþý çýkarýz.
92 
 Elsa"nýn Gözleri, Yeni Bir Çeviriyle Þiir Dünyamýzda = Hulki Can Duru: Fransýzca Aslýndan Elsa"nýn Gözleri  (Vildan Sevil)

Bu þiirde, insanlýðýn en derin acýlarý, umutlarý, umutsuzluklarý, aþklarý, gelip Elsa’nýn gözlerine oturur ve Aragon’un olaðanüstü þiir dilinde ölümsüzleþir. Ýþte bu nedenlerle Elsa’nýn Gözleri, bana göre, dünya edebiyatýnda, AÞK þiirlerinin ANATANRIÇASIdýr, primadonnasýdýr. Okumaya, hissetmeye, düþünmeye doyamazsýnýz.
93 
 Edebiyat Hayat Memat Üzerine I  (Osman AKTAÞ)

Bu yýpratýcý süreci doldururken bu günlerde elimde Cevat Akkanat’ýn “edebiyat hayat memat” adlý denemelerden oluþan kitabý var. Kitap üç bölümden oluþuyor; “Sanat Edebiyat” , “Edebiyat Hayat” , “Hayat Memat”. Toplam 174 sayfadan oluþan bu eser, bazen kiþisel, bazen toplumsal, bazen düþünsel, bazen edebi, bazen sanatsal eleþtirilerden oluþan bir eser.
94 
 Yazlýk Sinemadan Kýþlýk Düþlere  (Osman AKTAÞ)

Evet, yýllar çok çabuk geçiyor. Ben yaz sinemalarý denilen bu açýk hava sinemalarýnda hiç bulunmadým. Belki de kentte yaþamanýn bir dezavantajý olsa gerek.
95 
 Yaþam, Aþk ve Rastlantý  (Hulki Can Duru)

Büyü ne kadar gerçekse, gerçek de o kadar büyüdür. Her þey insanýn kendi elinde, hayallerinde, tasarladýðý yaþam biçiminde ve bunun evrenle olan uyumundadýr.
96 
 Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi  (Levent Ölçer)

Kitap fantastik türde. Lakin öyle içinde devler, cüceler, ejderhalar, elfler yok.. Macera günümüzde ve dünyamýzda geçiyor.. Pardon öyküde bir tane cüce var ama o sayýlmaz..
97 
 Viran Daðlar - Necati Cumalý  (Mustafa Mert)

Balkan Savaþý, Birinci Dünya Savaþý Makedonya’da nasýl hissedilmiþ? Ne onulmaz yaralar açmýþ? Oralarda günlük yaþam nasýlmýþ? Daðlarda kaçak yaþayanlar neler yapýyorlarmýþ? Tüm bunlar Zülfikar Bey’in yaþamý ekseninde anlatýlýyor
98 
 Eyvah, Kitap Yazdým! - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

“Kitapsýz aþým, kaygýsýz baþým!” diyerek atasözünü deðiþtiren bir baþka okur þöyle devam ediyor: “Kitap yazmak için gece gündüz çalýþacaðým, bastýrmak için aylarca yýllarca koþuþturacaðým, cebimden para harcayacaðým, okura ulaþtýrmak için taklalar atacaðým. Ne için? Kitap sahibi olmak için. Sonra da belki yazdýðým kitap nedeniyle yargýlanacaðým ve belki de hapse atýlacaðým. N’oldu þimdi? Temel’in iþine döndü bu kitap iþi… Yok yok istemem… Kitap mitap istemem… Kalsýn…”
99 
 Tartaros Paradigmasý>> Ücretsiz E - Kitap: Hulki Can Duru  (Vildan Sevil)

HCD, insanlýk sorunsalýný, ölümü, yaþamý, küresel düzenin þeytani ruhsal artalanýný irdelemeyi, paradigmalarý kýrmayý deniyor ve bunu yaparken biraz, belki de bir hayli bilim ve din dýþýna çýkarak ruhlar, melekler, cinler, UFO’lar, ölüm sonrasý, günlerin sonu, dünyanýn sonu gibi soyut, mistik, paranormal öðelerden ve Kutsal Kitap (Tevrat ve Ýncil) eskatolojisinden söz ediyor ve dünyevi paradigmalarý kýrmak için bu eskatolojiyi kullanmaya çalýþýyor.
100 
 Kitaplarýmý Basacak Yayýnevi Arýyorum  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sayýn Yetkili,Basýlý ve basýlý olmayan eserlerimden dilediðinizi basmak istemeniz durumunda telif ücreti talep etmeden kabul edebilirim. Sadece 15-20 kitap verirseniz sevinirim.Benim ve eserlerim hakkýnda daha fazla bilgi edinmek isterseniz bunu internet üzerinden yapabilirsiniz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kitap Tanýtým
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Ýz Edebiyatta Yazanlarýn Dikkatine
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yarýn Bekleyebilir Þiir Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Genç Werther’in Acýlarý
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kalemde Yorulur Yürekte Bazen
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yazan Okuyandan Çok
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Bilgeler ve Balýklar Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"" - Miþ…"li Gelmiþ Zaman
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Göçer Bir Þehir"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Ahmet Sargýn
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.