..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Yapýtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
61 
 Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu  (Ahmet Sargýn)

Yavuz Katranncý Bozkýrýnoðlu Kimdir
62 
 Siegfried Lenz - Almanca Dersi ve Edebiyat Hakkýnda Subjektif Düþünceler  (Mustafa Mert)

Az okuyan bir milletiz, deyip kesip atmalý mý? Yoksa bunun nedenleri üzerinde kafa yormalý mý? En çok okunan basýlý eserler gazeteler. Herhangi bir günlük gazeteyi alýn, Edebiyat, Resim, Tiyatro, Müzik veya herhangi bir sanat dalýnda yazýlmýþ kaç tane yazý bulabilirsiniz?
63 
 Komünist Entelektüel, Þair, Yazar: Kemal Tahir Nemiz Olur?  (Yûþa Irmak)

Sanýyorum yirmili yaþlarda Fatih Karagümrük’te Cerrahi dergahýnda gece zikirlerinden sonra çay sohbetlerinin birinde duymuþtum ismini. Hocamýz onun için: “Komünist, devrimci, þairdir, yazardýr ama en az bizim kadar bu ülkeyi sever” demiþti. Nasýl yani diye sorunca: Yuþa yarýn git bir kitapçýdan: “Devlet Ana”yý al oku. Öyle konuþalým dedi.
64 
 Öfkeli Mektuplar - 17  (Veysel Menekþe)

Ý. Özel.. Þimdiye dek. Hangi Müslüman Alim ve Aydýnlarýný.. Düþünür ve Bilgelerini.. Edib ve Þairlerini.. Referans almýþ ve Refere etmiþtir bizlere. Söyler misiniz.? Lütfen.!
65 
 Kadirlili Þair Mehmet Yozcu’nun Þiirleri  (Hakan Yozcu)

“1974’te Aðustos ayýnda, Çukurova’nýn kara yaðýz sýcaðýnda, Kadirli’nin Topraktepe Köyü’nün kýraç, boz bir tepesinde gözlerini açar aðlayarak Dünyaya, Köyün aðasýnýn son oðlu olarak.
66 
 Þiir ve Estetik  (Bayram Kaya)

Alan bir yüzey hareketidir. Ýki boyutludur. Oylum dediðimiz hacim olan eylem boyutu ise, yüzey ve derinlik hareketiyle birlikte olan giriþme eyleminin hareketidir. Üç boyutludur.
67 
 Tanklar Kabeye Dayanmadan  (YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR)

Deneyimli gazeteci Ýbrahim Karagül'ün günümüzü farklý yorumlayan ve ileriye dönük tescilli öngörülerinin bir arada olduðu kitabýn kritiði
68 
 "Göçer Bir Þehir"  (Osman AKTAÞ)

Hayrullah Eraslan’ýn ilk kitabý “Üçgen Piramidinin Zirvesindeki Cihan Þairi Abdurrahim Karakoç”. Bu eserinde þair Abdurrahim Karakoç’la ilgili yazýlan þiir ve yazýlardan oluþmakta. Ýkinci kitabý “Göçer bir þehir”. Þairin kendi þiirlerinden oluþmakta…
69 
 Eleþtiriler  (BÜLENT ÖZCAN)

“...Bütün þiirlerinde ona has bir büyü ve albeni var. Rengi, tadý ve týnýsý çok çok özel ve ona özgü olaðanüstülüklerle süslü.” Bilsen BAÞARAN Köþe Taþý Dergisi, Kasým/Aralýk 1998, Londra
70 
 Yazan Okuyandan Çok  (Ahmet Zeytinci)

Yazmak, okumak, kendini aþmaya çalýþmak. Beyinde bilgiden kuleler inþa etmek bir yerde... Ýnsanýn kafasýndakileri birileri ile paylaþmasý, baþkalarýnýn da paylaþtýklarýný okumasý bilgi daðarcýðýnýn tabi ki zenginleþmesine yardýmcý olacaktýr... Zaman zaman genç þair arkadaþlarým mesajdan sorarlar bana þiir ve nesir hakkýnda. Her zaman þunu söylüyorum, her yazdýðýnýz þiir zannetmeyin. On þiir, yirmi þiir okuyun, bir tane iki tane yazýn. Her yazdýðýnýzý da yayýnlayacaksýnýz diye bir kural yok. Bekletin þiirleri de nesirleri de kelimeler girsin çýksýn demlensin þiir biraz...
71 
 28 Þubat  (mehmet avcý)

köþe yazarlýðýmý yoksa benim adýna söylediðim gibi köþe kapmaca yazarlýðýmý....
72 
 Maðaranýn Kamburu Romanýndan Seçmeler…  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Onun gibi tevazu sahibi bir insan kolay kolay þikâyette bulunmaz. Yýllardýr buraya gelir giderim, ancak onun sýrtýndaki kambur pek dikkatimi çekmezdi. Tâ ki þu ana kadar… Evet, düþünüyorum da onun sýrtýnda kambur vardý, hem de iki tane. Ben onun kamburlarýna deðil, aðzýndan çýkan hikmet dolu sözlere bakardým.
73 
 Þiirdeki Matematik ve Geliþi Güzel Paragraflar  (Haþim Gökçek)

Kendini bulamamýþ bir kalabalýk gibi ortada dolaþýyordu.
74 
 Dýþardakiler  (Hakan Yozcu)

Oyunun geri planýnda olan hemþire ve hastabakýcý erkek var. Oyunda fazla görevleri yok. Arada bir görünüyorlar. Aralarýnda bir iliþki olduðu hemen anlaþýlýyor. Hemþirenin burada kýyafetiyle dikkatleri çektiðini belirtmeliyim. Güzel bir fiziðe sahip.
75 
 Hoþgörünün Kanatlarý Yahut Mevlâna  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Gönül erleri maddeden ölseler de manen gönüllerde yaþarlar. Çünkü onlarýn davasý Allah’ýn davasýdýr. Ýlayi kelimetullah davasý için nefes alan bu ulu zatlar, dünyayý bir durak olarak görmüþlerdir. Gerçekte dünya cennet hayatýný kazanmak ve manevi mertebe elde etmek için bir mekteptir. Bu mektepte ham ruhlar manevi ilimlerin ziyasýyla olgunlaþtýrýlýr. Mevlana, ölümü þeb-i arus yani düðün gecesi olarak görecek kadar büyük bir Hak dostudur. Onun þu veciz sözü hayata ve ölüme bakýþ açýsýný göstermektedir: “Ölümümüzden sonra mezarýmýzý yerde aramayýnýz! Bizim mezarýmýz âriflerin gönüllerindedir”
76 
 Teslis Sendromu >> Ücretsiz E - Kitap: Hulki Can Duru  (Vildan Sevil)

Teslis Sendromu, gerçekten çok ilginç bir çalýþma. Kitabý okurken, yazarla birlikte, dinlerin arka bahçelerinde, mahzenlerinde, geziniyorsunuz. Kurban sunma nedir, bu sunuþta gerçek amaç nedir, öðreniyorsunuz. Papaz cüppelerinin, imam sarýklarýnýn altýnda neler gizli, görüyorsunuz.
77 
 Þairciklere Þaireciklere Birinci Ders...  (Yavuz Nufel)

Abdülhak Hamit Victor Hugo hayranýdýr... Yahya Kemal Beyatlý Fransýz Nerval’e olan hayranlýðýný gizlemez... eselerinde Nerval etkisi açýkça görülür....
78 
 Talip Güvel Anýsýna Þiirler  (Hakan Yozcu)

Talip Güvel, Karacaoðlan þiirleri okur ve o tarzda þiirler de yazardý. Tabii o zamanlar tam olarak þiiri bilmediðim için pek anlamazdým. Ölçülü, kafiyeli, sanatlý þiirler yazardý. Babamda da þairlik vardý. O da kendi çapýnda þiirler döktürürdü. Bazen bu ikili evde otururlar, birbirlerine yazdýklarý þiirleri okur ve saatlerce þiir tartýþmasý yaparlardý. Ýþte daha o zamanlardan þiir sevgisini ve temelini almýþtým farkýnda olmadan.
79 
 Karayý Seçen Köþe Yazýyor  (Cahit KILIÇ)

Yazarlar ve Yapýtlarý seçtiðime bakmayýnýz. Yazamayan yazarlardýr konumuz... Sadece haber sitelerindeki köþelerde deðil, edebiyat sitelerinde de boy boy, çeþit çeþit arz-ý endam ediyor bunlar...
80 
 Seni de Sonunu Göremediðin Lanet Kibrin Bitirecek Nihat Genç!  (Yûþa Irmak)

Ýnternette, TV kanallarýnda, gazete ve kendi þahsi sitesinde resimleriyle birlikte Ergenekon davasýnýn tutuklu sanýðý Ýþçi Partisi Genel Baþkaný Doðu Perinçek'in dergisinde yazýlar yazmaya baþlamýþ Nihat Genç! Allah’ým ne büyük lütuf! Güya bilgili, akýllý, aklýselim, entelektüel görünsün diye o uzun saçlý, gözlüklü, “asýk suratlý” fotoðrafýný iliþtirmiþler uygun yerlere! Kontrolsüz bir adrenalin ile geldiði yeri hazmedemeyiþi harmanlayan bu kibirli bakýþlarýn bir gün bu haberle de taçlanacaðýný zatý muhteremin o sinir bozan üslubundan biliyor demeye getirmiyorum gerçekten biliyordum.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kitap Tanýtým
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Ýz Edebiyatta Yazanlarýn Dikkatine
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yarýn Bekleyebilir Þiir Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Genç Werther’in Acýlarý
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kalemde Yorulur Yürekte Bazen
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yazan Okuyandan Çok
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Bilgeler ve Balýklar Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"" - Miþ…"li Gelmiþ Zaman
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Göçer Bir Þehir"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Ahmet Sargýn
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.