..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Yapýtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kudüs
Cihan Altýn
Deneme > Yerler

Kudüs kurulduðu günden bu yana bir Ýslam þehridir ve öyle kalacaktýr. Rabbimiz Ýsra Suresinde ; O topraðýn bereketli kýlýndýðýný bildirmiþtir. Kudüs bir peygamber þehridir, özel konuma sahip bir þehirdir ancak üç dininde kutsal saydýðý bu þehrin üzerinde zalimlerin gözü ve sinsi planlarý gezmektedir. Bizim Kudüs davasý bilincimizi ve þuurumuzu geliþtirmemiz ve tehlikelere karþý elimizden gelen tedbirleri almamýz gerekir. Rabbimizin göndermiþ olduð

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
201 
 Ali Püsküllüoðlu ve Sözlük Çalýþmalarý  (M.Nihat MALKOÇ)

Daima söylerim: “Her ölüm erkendir aslýnda.” Hayat bütün zorluklara ve sýkýntýlara raðmen yaþanmaya deðerdir. Ölümü kimse sevdiklerine yakýþtýrmak ve yaklaþtýrmak istemez. Her ölüm arkasýnda bir enkaz býraksa da þair ve yazarlarýn ölümü ayrý bir yýkýmdýr. Çünkü onlarýn hayran kitleleri vardýr. Böyle ölümler sadece yakýn akrabalarý deðil, ölen kiþinin sahip olduðu okur kitlesini de derinden etkiler. Ölüm, bu sefer de pek çok sözlük hazýrlayarak ve özgün eser vererek Türk diline hizmet eden Ali Püsküllüoðlu’nu aramýzdan ayýrdý. Püsküllüoðlu, bugüne kadar yirmiden fazla Türkçe sözlük yayýmlamýþtý.
202 
 Þair Yazar M. Nihat Malkoçla Röportaj  (Ahmet Sargýn)

Þair Yazar Nihat Malkoçla Röportaj
203 
 Yazýnýn Edebi Olmasý Ýçin Ne Gerekli?  (Sihem Tachouli)

Benim için çok önemli,þimdiden teþekkür ederim..
204 
 6 Yýl Tam Pansiyon Ya da Kültürel Bir Cinayet  (mehmet tamer)

Edebiyat çocuklarýmýz için kurtarýlmýþ bir alan gibi kalmadý. Kalamadý... Bunun sebebine dair küçük bir deneme...
205 
 Alt Tarafý Bir Nokta Üzerine/ Naçizâne Bir Yorum  (Hilâl Erboyacý)

Yoktan var etmek yaratýcýdan baþka bir varlýk için mümkün olamayacaðýna göre var olanýn deðer ve ehemmiyetinin farkýnda olmak gerek.
206 
 Edebiyatta Edep Olmazsa  (ali kaybal)

Edebiyatýn ne olduðunu bilmeden edebi bir alanda edebsizce bir yol katetmek nereye kadar gidebilir ?
207 
 Kitap Satma Ýþi  (YETER ÖZHAL)

Türkiye'de mekanizma böyle çalýþmaz. Parayý genellikle sadece yayýnevleri kazanýr, yazara pek bir þey vermezler. O yüzden pek çok edebiyatçý ve þair için yazarlýk ikinci iþtir. Onlar geçinebilmek için baþka iþlerde çalýþýrlar, artan zamanlarýnda da kitaplarýný yazarlar.
208 
 Þair Haydar Çoruhlu'yla Þiirin Kalbine Yolculuk...  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bazý insanlar için bir yaþam tarzýdýr þiir, yaþama sebebidir. Belki de hayatýn ta kendisidir, öznesidir. Þiir, yaþam sevgisinin berrak pýnarýdýr. Hayatý idame ettirebilmek için nefes gibidir. Þair söyleyecek sözü olandýr. Þairlik en zor zamanlarda bile dik, diri ve iri durmaktýr. Sözcüklerin gücünü güç edinmektir. Bir duygu iþçiliðidir þiir. Yusuf'un zindandaki duasý, Züleyha'nýn sýcak gözyaþý, Ýbrahim'in teslimiyetinin söze bürünmüþ hâlidir. Ham sözlerin iþlenmiþ, son safhasýdýr. Þair kelimelerin elinden tutandýr. Þair, þiirin coþkun ve derin sularýna kendini býrakandýr.
209 
 Bir Polemik!  (Osman Volkan Þahin)

Polemikçi olmak ya da olmamak: Edebiyatý savunmak ya da savunmamak!
210 
 Zar Adam ve Luke Rhinehart  (Barýþ Ünlü)

Okuduðum iki kitap olan Zar Adam ve Zar Adamýn Peþinden isimli kitaplar ve yazarý Luke Rhinehart'ý eleþtirdim kendimce...
211 
 Bu Adamlardan Hangisi Deli?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Nietzsche : Derin olduðunu bilen kimse, kolay anlaþýlýr olmaya çalýþýr. Kalabalýða derin görünmekten hoþlanan kimse ise anlaþýlmaz olmaya çalýþýr. Kalabalýk dibini görmediði her þeyi derin sanýr çünkü.
212 
 Bir Beyefendi Þair: Halit Macit  (M.Nihat MALKOÇ)

Trabzon’un deðerleri ve deðerlileri saymakla bitmez. Bu deðerlerden ve deðerlilerden biri de Ýnþaat Mühendisi-Þair Halit Macit Beyefendi’dir. Bu ‘beyefendi’ ifadesini özellikle kullanýyorum. Çünkü onun en belirgin vasýflarýndan biri de beyefendiliðidir. Onunla tanýþýp konuþanlarýn ilk izlenimi bu özelliðine dairdir. Halit Macit Aðabeyi 18 yýldan beri tanýrým. Karadeniz Yazarlar Birliði’nin kuruluþ aþamalarýnda kendisiyle tanýþmýþtým. Tabii ki ben o zamanlar yirmisinde bir delikanlýydým. O da ellilerindeydi. Halit Macit, Trabzon’da doðmuþ ve bu þehirde yetiþmiþ bir hizmet eri, bir idareci ve bir söz üstadýdýr. 1939 yýlýnda Trabzon Merkez Yeþilova Köyü’nde doðan Macit, 1959-60’da Erkek Sanat Enstitüsü’nü, 1964-65’de Tekniker Okulu’nu, 1969-70’de Yüksek Tekniker Okulu’nu ve 1991–92 döneminde de Cumhuriyet Üniversitesi Ýnþaat Fakültesi’ni bitirmiþtir. O zamanlar imkânlar bugünkü gibi geniþ deðildi. O, okumanýn erdemine inanmýþ, çok zor þartlarda tahsil hayatýný sürdürmüþtür.
213 
 Mevlana'nýn Aþký  (AYSUN)

Bu kitabý Elif Þafak’ýn Aþk’ýndan önce okumayý dilerdim.Çünkü bazý bilgilerin birbiriyle çeliþmesi, farklý kaynaklardan yazýlan çoðu þey sizi kitap okurken karmaþaya sürüklüyor, kitabýn sihrini öldürüyor.
214 
 Þairler Birliði Kayseri Toplantýsý Üzerine...  (sabit ince)

ÞAÝRLER BÝRLÝÐÝ KAYSERÝ TOPLANTISI ÜZERÝNE Türkiye Þairler Birliðinin bu yýlki toplantýsý Kayseri'de yapýldý. Öncelelikle toplantýyý hazýrlayan, düzenleyen, katkýda bulunan ve katýlan þair dostlarýmýza teþekkür ederek yazýya baþlamakla bir hak teslimi yapalým.
215 
 Profesör Olmak Ebu - Zer'in Kiþiliðini Manipüle Etme Hakkýný Verir mi?  (Muhammed CAN)

Ebu-Zer'i Tanýmak ve onu anlamak
216 
 Þairler Birliði Kayseri Toplantýsý Üzerine...  (sabit ince)

ÞAÝRLER BÝRLÝÐÝ KAYSERÝ TOPLANTISI ÜZERÝNE Türkiye Þairler Birliðinin bu yýlki toplantýsý Kayseri'de yapýldý. Öncelelikle toplantýyý hazýrlayan, düzenleyen, katkýda bulunan ve katýlan þair dostlarýmýza teþekkür ederek yazýya baþlamakla bir hak teslimi yapalým.
217 
 Fýrtýna Öncesi Sessilik Bu  (Yasin Bahadýr)

düþmek hiç ayýp deðil kalkmasýný bil yeter
218 
 Dönüþümün Deðiþimden Gelen Umudun Sönüþünde ki Iþýk  (Nihal Ozbek)

Eðer bir böcek olsaydým ne olurdu? Þimdi ki önemsenmemden çok beni o halde baðrýna basabilecek biri olur muydu? Eline alýp gezdirebilecek, çatýr çutur amansýz sesler çýkarsam da beni dinleyebilecek. Sevgi her þeyi ciddi ciddi yener mi belki de þu 4 5 saatimi ayýrarak okuyup bitirdiðim Kafka'nýn "Dönüþüm" kitabý bunu yansýtýyor. Sevginin dönüþüme uðrayarak kiþilik deðiþtirdiðinde kaçýnýlmaz ve korkulacak bir hale geldiðini...
219 
 Gümüþhane Eðitim Tarihi ve Ýsmail Hayal  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Þehirler, içinde yaþayan insanlarla deðer kazanýr. Þehirleri deðerli ve muteber kýlanlar, orada yaþayan insanlardýr. Bu insanlarýn bir kýsmý ön plandayken, bir kýsmý da geri planda durur. Fakat þehirleri sýrtlayan birkaç insan mutlaka bulunur. Bunlar o þehrin gözü, kulaðý ve dilidir. Tabir caizse gözbebeðidir. Bu insanlar þehre hizmet noktasýnda daima önde yürürler. Ýþte bunlardan birisi de, yaþadýðý þehrin kültürel açýdan imarý için canla baþla çalýþan Ýsmail Hayal’dir. Gümüþhane’mizin kültürel deðerlerini ortaya koyma gayreti içerisinde olan araþtýrmacý-eðitimci-þâir ve yazar Ýsmail Hayal, yaþadýðý þehrin tanýtýmýný saðlýyor.
220 
 Ömer Güner"in "Düþler ve Düþünceler"i  (M.Nihat MALKOÇ)

Trabzon’un en köklü ve donanýmlý gazeteci ve yazarlarýndan biridir Ömer Güner… Güner’in Trabzon basýn tarihindeki yeri ve önemi herkes tarafýndan takdir edilir. 1925 yýlýnda Trabzon’da doðan Güner, 83 yýldan beri Trabzon’un meselelerine tercümanlýk ediyor. 1976 yýlýndan beri emekli hayatý yaþayan Güner, hiçbir zaman dünyadan elini ayaðýný çekmemiþtir; daima hayatýn içinde olmuþtur. Trabzon’un son yarým yüzyýlýný onun kaleminden okuduk. Gazeteciliðe 1961 yýlýnda Trabzon’da yayýmlanan “Ses” gazetesinde baþlayan Ömer Güner, 1962’den sonra aralýksýz olarak Cumhuriyet gazetesinin Trabzon muhabirliðini yaptý. Bu görevinin yanýnda Trabzon’da yayýnlanan pek çok dergi ve gazetede kalem oynattý. Uzun zamandan beri hasta olmasýna raðmen Karadeniz gazetesindeki yazýlarýna devam etmektedir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kitap Tanýtým
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Ýz Edebiyatta Yazanlarýn Dikkatine
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yarýn Bekleyebilir Þiir Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Genç Werther’in Acýlarý
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kalemde Yorulur Yürekte Bazen
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yazan Okuyandan Çok
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Bilgeler ve Balýklar Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"" - Miþ…"li Gelmiþ Zaman
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Göçer Bir Þehir"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Ahmet Sargýn
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.