..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Yapýtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Doktor Mustafa 19 Mayýs Týp Fakültesi Samsun
Ýsa Kantarcý
Deneme > Sevgi ve Aþk

DOKTOR MUSTAFA 19 MAYIS TIP FAKÜLTESÝ SAMSUN Çok eski yýllardan biriydi. 19 mayýs týp fakültesinin acilindeydim, yatacaðým plastik cerrahi bölümünde yer yoktu ve burada bir çuval gibi bir sedyenin üstündeydim, tek baþýma. Ömrüm böyle manzaralarla doludur. Yanýmda kal da diyemezdim kimseye. Bir annem vardý, ve ben orada yapayalnýz beklemedeydim, feci bir þey oldu, altýma sýçmýþým, tuvalete gitme imkaným sýfýr, perde vardý iyi ki, hemþireye

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
121 
 Þiirin Gördüðü Manzara  (mehmet taþtan)

Þiir yazmak, kelimelerle oyun oynamak deðildir. Hele hele, dilin mimarisini, melodisini bozarak varýlacak bir menzil hiç deðildir. Týpký Stephen King'in dediði gibi "toprak altýnda duran bir fosili, bir gerçekliði, bir yaþanmýþlýðý bulup ortaya çýkarmaktýr." Herkesin görüp, yaþadýðýný, hissettiðini herkesi hayran býrakacak bir lisanla yeniden deþifre edebilme sanatýdýr þiir. Yani þiir ihdas edilmez; var olanýn ama bakir kalanýn içinden her seferinde farklý bir duyuþla yeniden çýkarýlýr.
122 
 Þinasi Özdenoðlu'nun Türkiye Sevdasý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Son dönem Türk þiirinin köþe taþlarýndan birisidir Þinasi Özdenoðlu!.... Gümüþhanelidir köken olarak!... Þairliðinin yanýnda yazardýr da… Güçlü bir kalemi vardýr. Siyasal Bilgiler ve Ankara Hukuk Fakültesi mezunudur. Ben oldum olasý hukukçularýn þiire ve edebiyata olan tutku derecesindeki baðlýlýklarýna hayret ederim. Bir o kadar da takdir ederim bu ince zevklerini.
123 
 Kürtçülük Sorunu ve Güneydoðudan Öyküler  (Hulki Can Duru)

Bu ülkede Kürt sorunu deðil "Kürtçülük sorunu" vardýr. Ýþgal ordularýný Ýstanbul ve Ýzmir'de alkýþlar ve þamatayla karþýlayanlar -ekmeðini yedikleri bu ülkeye karþý- ne kadar feci bir yanlýþlýk yaptýklarýný nasýl ki çok sonra fark edip, ama, nasýl ki bunun bedelini çok aðýr bir þekilde ödedilerse, ayný bedeli bugün benzer yaklaþýmlar içinde olanlar da -günü geldiðinde- misliyle ödeyecektir. Nasýl ki madde boþluðu sevmez (!) doldurmak ister ise, tarihin terazisi de boþ kefeleri sevmez, mutlaka dolduracaktýr.
124 
 Bahtiyar Vahabzade'yi Dokuz Sene Önce Kaybettik  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

ürk Dünyasýnýn ulu sesi, yaþayan en büyük þairi Bahtiyar Vahabzade, 13 Þubat 2009 tarihinde, Bakû'deki evinde hayatýný kaybetti.
125 
 Bir Türk Ailesinin Öyküsü  (Leyla ÜNAL)

Son günlerde elimde okumakta olduðum kitaplar bittiðinde hüzünleniyorum. Her okuduðum öykünün içinde öykülerin kahramanlarýyla yaþýyorum. “Bir Türk Ailesinin Öyküsü” son okuduðum iste böyle bir kitap. Kitabý yine sevgili yeðenim Deniz Yaðmur verdi okumam için. Önerdiði kitaplarý hep severek okudum, ya bu kitap? ................ Son söz, kitabýn sonlarýnda verilen ve Hava Harp Okulundaki resmine tekrar bakýyorum, yazara derin bir sevgi duyuyorum, bu sefer farklý, bir çocuða duyulan þefkat deðil, o yakýþýklý gözlerde hüzün var, hüznü sen mi çaðýrdýn Ýrfan Orga yoksa o mu seni býrakmadý?
126 
 Yorum Yazmasanýz Bile Beðendim Düðmesine Basmak Çok Mu Zor  (Ahmet Zeytinci)

Önde gelen sitelerde bazý zamanlar 400 hatta 500 kiþiye varýyor çevrim içi olanlarýn sayýsý. Ancak güne gelen eserlere baktýðýmýz zaman eserlere iki üç yorum anca yapýlmýþ oluyor. Zaten bir þiiri, yazýyý enine boyuna eleþtirebilecek çok az edebiyatçý arkadaþýmýz var, diðerleri yüreðine saðlýk, ellerine saðlýk, aferin koçum gibi aslýnda kritik olmayan yazýlarýn ötesine geçemiyor maalesef..
127 
 Çizik Çizik Yürekler  (Hilâl Erboyacý)

Ýskender PALA, orduda pek çok ismi övgüyle ve saygýyla hatýrlarken, pek çok ismi de haksýz, adaletsiz ve önyargýlý oluþlarýyla hatýrlar. Üst rütbeli isimlerden kendisine destek veren, yardým eden, yanýnda olanlara haksýzlýk etmek istemez. Bu süreçte yazmaya, araþtýrmaya, eserler vermeye devam eder. Teðmenlikten Binbaþýlýða kadar devam eden süreç onu güçlendirirken; eþi ve iki çocuðunun geleceði zaman zaman duygusallaþtýrýr yazarý.
128 
 Osmanlý'dan Günümüze Trabzonlu Þehidler  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Trabzon þehir tarihiyle ilgili kaleme aldýðý kitaplarla tanýdýðýmýz tarihçi Mehmet Akif Bal, Trabzon Kitaplýðý'ný her geçen gün daha da geniþletiyor. Bu kitaplýk geniþledikçe Trabzon'un mâzisindeki bulutlar da daðýlýyor. "Osmanlý'dan Günümüze Trabzonlu Þehidler" kitabý tarihçi Mehmet Akif Bal'ýn kültür hayatýmýza ve kitap dünyasýna yeni armaðaný.
129 
 „Son Liman“(1) Yorgunu Cahit Tanyol  (ömer akþahan)

„Güzel þiirin yitmeyeceðine inanmýþtým bir kez. Bir þiir kendi gücüyle yaþayamýyorsa kitaplarda isim kalabalýðý olmak neye yarar diye düþünüyordum.“
130 
 Çaðdaþ Bir Yusuf Has Hacip ve Maðaranýn Kamburu  (Hilâl Erboyacý)

Bugününü ve yarýnýný kaybeden insan yalnýzlýðýný ve piþmanlýklarýný sýrtýnda kambur olarak yaþadýðý sürece taþýyacak ve maddeden uzaklaþtýkça bilgeliðe ulaþacaktýr.
131 
 Bilgisayarýma Altý Tane Yeni E - Kitap Geldi... Hoþgeldi, Safalar Getirdi  (Vildan Sevil)

Geçmiþte Tanrý’ya yakýn, ona sadýk bir eþ gibi olduðu için “Büyük” olan Babil, þimdi, sahte dinler-para-iktidar bileþkenleriyle düþüp kalkan, cinsel gücü ve oyunlarýyla hepsini parmaðýnda oynatan Büyük Fahiþe’dir. Bu nedenle Tanrý’yý kýzdýrýr. Tanrý’nýn öfkesi; dinleri, dilleri karýþtýrýp karþý karþýya getirip insanlarýn arasýnda düþmanlýðýn doðmasý biçiminde kendini gösterir.
132 
 Uyarýsýz Þiddet  (Müþerref ÖZDAÞ)

Yüzlerce kez para çekmek için girip çýktýðýmýz ATM’lerde neler yaþanabileceðini kimse düþünmemiþtir büyük olasýlýkla. Alýrýz ve gideriz. Kamera kayýt yapar, yoldan gelip geçenler olur tek tük, belki de geceleri birçoðumuz ýssýz yerlerdeki bu makinelerden para çekip iþlem yapmaya çekindiðimiz vakitler de olmuþtur. Bir kapýdan dýþarý çýkarýz, aklýmýzda bir yere gitmek vardýr ama gidip gidemeyeceðimizi, ulaþýp ulaþamayacaðýmýzý, engellerimizin neler olabileceðini, ulaþmak istediðimiz noktaya vardýðýmýzda da neyle karþýlaþacaðýmýzý bilemeyiz hiçbirimiz.
133 
 Özdemir Ýnce Kirene'li mi?  (Muhammed CAN)

Bir anlamda ''bilgide mazoþist'' devinimlerin sonucu gelinen son.
134 
 Batý Rüzgarý Doðu Rüzgarý  (osman tatlý)

Batý huzuru arama arayýþý içindeyken; Doðu elindekilerin deðerini bilememenin ve koruyamamanýn sýkýntýsýný yaþamaktadýr. Batý Rüzgarý Doðu Rüzgarý’nda olduðu gibi genç nesil kendi kültürüne yabancýdýr.
135 
 Yeni Hayat (1ci Bölüm)  (Hulki Can Duru)

Baþkahraman anlatýcýmýz, o “sihirli kitabý” okuduktan sonra, “yabancý bir ülkenin tehlikeli sokaklarýna çýkar gibi” 22 yýldýr yaþadýðý mahallesinin sokaklarýna çýktýðýnda, hem büyük bir öfke, hem büyük bir sevinç duyacaktýr: Bugüne kadar hep kandýrýlmýþtýr. Öfkesi bundandýr. Oysa, bu ülkenin çocuðu deðildir o. Her þey deðiþmiþtir. Bu topraklar “yabancý bir ülke”dir. O, bambaþka dünyalarýn, hayatlarýn insanýdýr. Sevinci bundandýr
136 
 Ozanýn Þarkýsý Eleþtirisi  (Levent Ölçer)

Sevdaya yaptýðýn bu Gargamelliktir. Ayýp. Cidden üzdün beni orada. Kitabýn sonunda vurup geçirdin. Çýnladý mý kulaklarýn Göktuð?
137 
 Baþka Gezegenin Aydýnlarý mý?  (Muhammed CAN)

Dünyanýn, Ortadoðu’nun ve Türkiye'nin meydanlarýnda rahatlýkla yürüyemeyen birinin, kendisini o coðrafya adýna söz hakkýna sahip görmesi, dahasý onlarýn söz hakkýný kendisinde kabul etmesine þaþmamak elde mi?
138 
 Kitabýn Hayata Yansýmasý ve Yabancýlaþma  (osman tatlý)

Her insanýn arayýþý farklý olduðu gibi, arayýþta kullandýðý yöntem ve kaynaklarda farklýlýk göstermektedir. Yöntemler farklý da olsa herkesin arayýþýnda rehber olarak kabul ettiði, bilginin taþýyýcýsý kitabýn, insanýn var olma mücadelesindeki rolünü sorgulayarak, insana verebileceði zararlar üzerine dikkatleri çekmeye çalýþacaðýz.
139 
 Facebook Þairliði Üzerine Birkaç Söz  (Osman AKTAÞ)

Halistin Kukul’un “Facebook Þairliði” adlý yazýný okudum. Yazýlanlara katýlmamak elde deðil… Halistin Kukul, Facebook’ta yazýlan þiir ve yazýlarýn genellikle kalitesizliðinden bahsediyor, bir denetimsizliðin sýkýntýsýný dile getiriyor.
140 
 Kanserle Kavgam Var  (Ömer Akþahan)

Anadolu’da her ne yapsan yenilik adýna, zordur bilirim. Ýster edebiyatla uðraþ, ister müzikle, istersen bitki ve doðayla ilgili çalýþmalar yürüt; mutlaka farklý algýlanýr, farklý yorumlanýrsýn.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kitap Tanýtým
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Ýz Edebiyatta Yazanlarýn Dikkatine
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yarýn Bekleyebilir Þiir Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Genç Werther’in Acýlarý
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kalemde Yorulur Yürekte Bazen
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yazan Okuyandan Çok
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Bilgeler ve Balýklar Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"" - Miþ…"li Gelmiþ Zaman
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Göçer Bir Þehir"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Ahmet Sargýn
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.