..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Soyut
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Semazen
Tayyibe Atay
Þiir > Aþk ve Romantizm

kloþ bir etek giyip döndüm durdum kendi yerimde .. aþk dedim döndükçe bacaklarýmý üþüten yele... sesli ya da sessiz harfler boyunca üfledim her yere... soðuldum!..

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Soyut
 Aþkýn Hüzünlü Yüzü...  (ERDEN ERKÝN)

Aþk, martý kanadýnýn denize deðdiði andýr; yitirilen, kumsalda beklemekle geçirilen zamandýr! ERDEN ERKÝN
 Çamur Nedir?  (ERDEN ERKÝN)

Çamur nedir? Çamur, toprakla suyun karýþýmýdýr. ERDEN ERKÝN...
 Suriyeye Anayasa  (Ahmet Odabaþ)

anayasa olsun ki, cumhur baþkaný Müslüman arap olsun. Baþbakan hristiyan Bakanlar deðiþik etnik grup ve deðiþik mezheplerden, Baþkan yardýmcýsý zenci, ve kadýn
 Ece ve Törüngey  (Veysel Baþer)

Dünyanýn bu ilk insaný, nereden ve nasýl dünyaya geldiðini bilmeden Cennet Bahçesi’nde geziniyor. Pýnarlarýn billur gibi sularýndan içiyor. Ýstediði meyve ve sebzeyi yiyor. En çok da, olgunlaþmýþ ve dalýnda kurumuþ incirleri yiyor. Ýncir aðacýnýn altýnda oturuyor ve uyuyor.
 Hayat Ana  (Halife Bozbayir)

HAYAT ANA Vatan bey ile sýla hanýmýn ayrýlýk, hasret, özlem ve vuslat adýnda dört çocuklarý vardýr. Ayrýlýk en büyükleridir. Ýlkokulu, ortaokulu ve liseyi bitirir, üniversite tahsilini yapmak için sýlanýn üvey kýz kardeþi gurbetin yanýna gitmeye karar verir.. Ayrýlýk yola çýkmak üzere iken diðer kardeþler, hasret, özlem ve vuslat feryat eder. Bizde kardeþimizle gidelim baba ne olur izin ver. Biz olmadan o, o olmadan da biz yaþayamayýz biz et ve kemik gibiyiz et kemikten ayrý olur mu hiç der aðlamaya baþlarlar. Anne ve baba yüreði yavrularýnýn bu feryadýna dayanamaz ve izin verirler.
 Esaret  (Emre KOÇYÝÐÝT)

Nereden geliyordu... Bu odanýn içinde mi doðmuþtu yoksa... Neden hiçbir þey hatýrlayamýyordu. Annesi babasý yok muydu... Elleri karýncalandý, bu karýncalanma omuzlarýna kadar geldi ve kollarý silindi
 Dehliz  (Selin Araç)

Yürüyor... Siyah saçlý, beyaz yüzlü, gözleri koyu, sesi tok genç kýz... Ben hiç geçmiþe takýlmadým diyor, içinden geçirdiði seslerle... Kendimi kapatmadým, sadece birþeyleri hatýrlamak istedim... Bir çeliþki yaþadým böylece, kalbimin gölgesinde barýndým... Aðladýðýmda gizlendim, güldüðümde neþelendim... Sakin rüzgarlarda ruhumu oradan oraya gönderdim... Beyaz kaðýtlar elimde hiç bulamayacaðým yerlere özlemi dile getirmek istedim... Aslýnda gördüðü mavi bir okyanus ya da yaðan beyaz karlar deðildi. Uzun bir müddet ayrý kaldýðý kendini dinleyiþ eðlencesiydi.
 Ýnsan Anlýðý Üzerine Bir Deneme - Daha - - Locke'ye -  (Necat Dilaver)

Kendi içinde kaybolmak istemeli insan, derine ve daha derine, kimsenin bulamayacaðý, ulaþamayacaðý, gerçeðin yazýlý olduðu sayfalara varmalý.
 Yalnýzlýk Üzerine Bir Yanýlma/yanýlsama  (ömer kýrat)

Eski bir yazým... Yalnýzlýk ve diðer bazý soyut kavramlar hakkýnda, hiçbir yerde geçen bir öykü...
10 
 Saðdan Yürü (!)  (Tayyibe Atay)

Çok bozulmuþtum doðrusu!ben neler ummuþ, ne ile karþýlaþmýþtým!..
11 
 Dip Blues  (selim çok)

Buz bizi bipolar yaparken,ilkbaharý çalýmlamak isteriz.tepemizde türlü türlü diþiler birikir.ahkam keser,ahval olurlar,ahmak olurlar.
12 
 Maskeli Balo  (EYLÜL YAMAÇ)

Masanýn üzerine koyduðum davetiyeyi hafifçe ona doðru sürüyorum (ah keþke ‘’davetiye önünde be adam açýp da baksana ‘’diyebilsem...) dizlerini sallýyor, kravatýný saða sola çekiþtiriyor. Anlaþýldý! Bir beþ dakika daha orada oturamayacak. Þimdi beklediðim soru;
13 
 Benim Öyküm  (Sinan Yýldýrým)

Önceleri kuþ olmak istemiþtim, özgürce özgürlüðün tadýna bakabileyim diye. Sonralarý öðrendim ki en özgür kuþlar, göçmen kuþlarmýþ ve onlarýnda özgürlüðü mevsimlerin elindeymiþ. Bu acý gerçekle karþýlaþýnca kendime yeni formlar bulup kurduðum düþlerde sonsuz özgürlüðe eriþmek için arayýþlara giriþtim.
14 
 Facebook Tatilcileri  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Bizim buralarda okullarýn açýlma zamaný geldi mi, yaz sezonu biter. Yaz sezonunda kýþlýkçýlardan, bikinili lolitalarý görmeye giden röntgencilerin dýþýnda plaja pek giden olmaz.
15 
 Portakal Kabuðu  (elif sarý)

...sigarasýný tam içmedi ve o kýzgýn alevi söndürdü.iste o anda içindeki tüm huzur gitmisti birden.güzel baslayan bir sabahýn bukadar kýsa sürecegini düsünmemisti.hemen yatagýndan kalktý ve ahsap pencerenin önünde durup bordo perdesini sonuna kadar açtý.günesin ýsýgý odayý artýk tamamen aydýnlatmýstý.içinde hissetti parlaklýgý ve penceresini açýp dýsardaki bisikletli çocugu seyretti bisüre.her sabah ayný manzarayý karsýsýnda bulurdu.yüzüne çarpan ýlýk rüzgarla kendine geldi ve artýk çýkmasý gerektigini hatýrladý.saat çoktan 7yi gösteriyordu.....
16 
 Doruk Noktasý  (Selin Araç)

Bahar geldi, ýlýk rüzgarlar getirdi, mutluluðun baþlangýcýnda.. " Hadi gel! " dedi, götüreceðim hayatýn kaynaklarýna.. Ýlgilenmedi. Sonbaharý merak etti, içinden geçirdi: Sancý nedir? Neden vardýr? Onu hatýrladý. Üzmüþtü. Kendi üzüldüðü için. Bir karþýlýk gibi. Doðruldu bulunduðu yerde, yapmadýðný yapmýþtý. Zihninde kendini kýzdýran kelimeler uçuþtu. Anladým dedi, bir parça hatalýydým. Daha çok anlatmalýydým neyin ne olduðunu.. Sormalýydým hislerini, taçlanmalýydý, elinden tutup götürmeliydi gençliðin arzulu ellerine..
17 
 Þövalyenin Gücü  (Veysel Baþer)

–Napýyým, napayým, napayým derken! Aklýna bir fikir gelmiþ. Kral bu fikrini köylülerle paylaþmýþ.”Güzel köylülerim! Bu ejderhayý yok edecek bir þövalye biliyor musunuz?” demiþ. Köylülerden biri: –Ben tanýyorum demiþ. Kral “hemen bu so(þö)valyeyi buraya getirin” demiþ.
18 
 Buz, Güneþ, Bulutlar  (Calculatoet)

Karanlýk ve Aydýnlýk ve Yeryüzü
19 
 Sen aslýnda yaþamýyorsun  (Birkan ASKAN)

Kalbinin her zamankinden daha fazla attýðýný nefesinin kesildiðinden anladý. Gözlerinden yaþ gelmiþti. Bütün çabalarýna raðmen yutkunamýyordu bile.
20 
 Ve Bitti...  (Baran Yurdakul)

- Arkaný dönermisin, öleceðim de!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Esaret
Emre KOÇYÝÐÝT
Öykü > Soyut
Beyaz
Göktuð Kaan Kara
Öykü > Soyut
Dip Blues
selim çok
Öykü > Soyut
Altýyolmani
selim çok
Öykü > Soyut
Olmalý
elif sarý
Öykü > Soyut
Placebo
NoktasaL
Öykü > Soyut
Sceptic Age
selim koç
Öykü > Soyut

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.