..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Çevrebilim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýyi Kýzlar Aþýk Olur 1
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

YEDÝNCÝ BÖLÜM Bir kadýnýn yaþý ilerlemiþse, artýk iþlerin hiç düzelmeyeceðini anlamýþsa ya da anlamazdan gelmeye çalýþýyorsa, ‘yine de bir umut vardýr’a sýðýnmaya çalýþýyorsa, birçok hayal kýrýklýðý biriktirmiþse, anne de olamamýþsa; bir þeye, bir varlýða sýðýnmak ister, kýzý gibi göreceði bir varlýða… ve o kýzý bulduðunsa akýl almaz bir dürtüyle, onu milyon kez doðurmuþ gibi, onu doðurmak için yaþamýn en güçlü þeytanlarýyla ve engelleriyle b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Çevrebilim
 Dünya Plastik Olma Yolunda Ýlerliyor... : ((  (RUTÝL BÝLGÝNER-)

Plastiklerin harika bir materyal olduðuna ama sorunu oluþturan tamda plastiðin özellikleri plastik çöplerin kalýcý bir yok etme yöntemi piroliz denilen yöntem ...
 Dünya Geneli Çevre Politikalarýnýn Oluþmasýnda Etkisi Olan Eserlere Biyografik Bir Bakýþ  (Rüþtü ILGAR)

Bu makalede artan çevre sorunlarýna yazýlý eser boyutunda getirilen yaklaþýmlar, yaptýðý etkiler incelenmiþtir.
 Doðaya Karþý Bu Kadar Acýmasýz Olmayalým  (Ahmet Zeytinci)

Akýl ve aklýný kullanmasýný, makine yapmasýný bilen tek varlýk olarak bizler ne yapýyoruz? Yaptýðýmýz tek þey kendi ellerimizle yaþadýðýmýz zamana ve geleceðe, çocuklarýmýzýn geleceðine ihanet etmek, dünyayý yaþanýlabilir olmaktan çýkarmak için elimizden geleni ardýmýza koymamak. Sorarým size bu mu insanlýk, bu mu ortak akýl, bu mu Tanrý inancý ile dolu dolu olmak? Hiç sanmýyorum... Ormanlarý yakan bizleriz, tarla açmak için. Denizlere arýtmadan pislik akýtan bizleriz, ucuz yollu bir iþ olduðu için. Fabrikalarýmýzýn bacalarýna filtre cihazlarý taktýrmayan bizleriz, pahalý bir þey zannettiðimiz için. Doðaya bu kadar zalim davrandýðýmýz için, gün gelip bir gün hüngür hüngür aðlayacak olan da bizleriz...
 Bayýndýr  (Ahmet Odabaþ)

BAYINDIR’IN GÝZLÝ SERVETLERÝ Demek ki sayýn izleyicim Bayýndýr kitabýný tamamlamaya karar verdin. Sonra vazgeçtin. Sonra duman duman sen kaplarsan içimi þiirini tekrarlýyorsun.Temel denizi yüzerek geçmiþ…kýyýya az kalmýþ ve yorulduðunu fark etmiþ. Uy daha yüzemeyeceðim, en iyisi geri dönmek… demiþ. Kral yolunun haritasýný çizecektin. Bu arada Ksenefon tarihinde, Efes ve Sard’dan gelen iki ordunun karþýlaþtýðý yerin Arýkbaþý köyü olmasý gerektiðini gördün. Bu arada uydu görüntüsünden, harita üzerinde çalýþýrken, Arýkbaþý, Çiftçigediði, Kýzýlcaova… orada biraz dur. Çýnardibi yolunu izlerken, büyük viraja geldin. Görüntüyü dikkatle incele. Bir adet insan kafasý ve onun yanýnda sýrt üstü yatan bir asker. Asker olduðunu nerden anladýn. Çizmesinden. Karabel kabartmasýndaki askerin çizmesi gibi. Bu görüntünün büyüklüðü 50 futbol sahasý kadar. Ve bu oluþum kabartma, antik kent, her neyse antik kral yolu üzerinde. Sýrtüstü yatan asker kabartmasýnda ayak köy merkezine uzanýyor. Peki kabartmanýn yüksekliði ne kadar. 250 metreyi geçkin. Kralyolu demiþtik, Sard’dan baþlayýp, Efes ve Ýzmire giden bir yol. Bu yol, Kýzýlcaova’ya kadar ortak. Kýzýlcaova’dan baþlayýp, Sarda giden yol 1. Arýkbaþý 2. Çiftçigediði 3. Kýzýlcaova 4. Yakapýnar 5. Söðütören 6. Alankýyý 7. Hisarlýk 8. Kýzýloba 9. Sarýyurt 10.Kýzýlkeçili Türkiye’nin, belki de dünyanýn en büyük kabartmasý bu. taným konusuna takýlmamak gerek. Bu görüntü isterse lazerle çizilmiþ olsun. Tabi bu bir mühendislik harikasý. Burasý gerçek.
 Baþlarken  (Ahmet Odabaþ)

Dut meyvelerinin içinde pek çok tohum olduðunu biliyor musunuz. Bir tane duta uygun ortam saðlarsanýz, ayný yýl içinde birçok fidanýnýz olabilir. Bir incir meyvesinin içinde kaç tane çekirdek olabilir. Oturup hesaplayabilirim. Ancak þu anda bu bilginin bir pratik yararý yok. Yüzlerce fidan yetiþtirmenize yetebilir.
 Çevre Kirliliði  (Nilay Þit)

‘’Çevre’’ sözcüðünü,dünya üzerinde yaþamýný sürdüren canlýlarýn hayatlarý boyunca iliþkilerini sürdürdükleri dýþ ortam olarak tanýmlayabiliriz. Çevrenin fiziksel unsurlarý hava,su ve topraktýr. Bu unsurlarýn, yaþayan canlýlarýn hayatlarýný olumsuz bir biçimde etkileyecek hale gelmesiyle birlikte, ekolojik dengenin bozulmasýna çevre kirliliði denir. Bu yazýda,'' çevre kirliliði nedir ve nasýl önlenir ? '' sorularý üzerinde durulmuþtur.
 Fýndýk: Karadeniz'in Ýncisi  (kemal düz)

karadenizli'nin, kültürünü sanatýný yaþam biçimini günlük hayatýný büyük ölçüde fýndýk belirlemektedir. alýmlar, satýmlar, alacaklar, verecekler, düðünler, törenler, seyahatler, göçler hep fýndýk alým satýmýna göre belirlenir
 338 Ton Altýn Çýkarýlacaðý Günü Bekliyor!  (Orhan TURAN)

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüðü Afyonkarahisar Ýli Maden ve Enerji Kaynaklarý raporuna göre maden zenginiyiz. Ancak ayný rapora göre “madenlerimizi iþletemediðimiz gerçeði” ortaya çýkan acý bir sonuç olarak çýkýyor karþýmýza... Durum, ülke çapýnda da farklý deðil 338 ton altýn çýkarýlacaðý günü bekliyor.
 Arýlar Yok Olursa?..  (Fuat Türker)

Albert Einstein, “arýlar yeryüzünden kaybolursa insanýn 4 yýl ömrü kalýr” demiþti. Wurzburg Üniversitesi’nin arý uzmaný Prof.Tautz, Einstein’ýn sözlerinin bilimsel bir gerçek olduðunu ifade ederek :
10 
 Ýlk Gökdelen Nerede Yapýldý?  (Neslihan Nesrin AKDENÝZ)

Çok merak ettiðim için bunu araþtýrýp sizlere sunuyorum. Dünyanýn her yerinde, þehirlerde nüfus yoðunluðu arttýkça, gökdelen adý verilen,çok yüksek binalar inþa edilmeye baþlandý.
11 
 Ses Kirliliði ve Hoparlörlü Camiler (2ci Bölüm)  (Hulki Can Duru)

Bir çok yerde vatandaþlarýn cami yapýmýna karþý gösterdiði tepkinin ana nedeni hoparlörlü camilerin çevreye aþýrý gürültü saçan merkezler haline dönüþmüþ olmasýdýr. Cami altlarýnýn market, nalbur, kasap, manav, börekçi, çiðköfteci, züccaciyeci, berber, terzi, kunduracý yapýlmasý da bu yapýlarýn gerçek iþlevlerine aykýrýdýr.
12 
 Kel Baþa Þimþir Tarak!..  (Emine Piþiren)

Üstelik bu canlý o kadar küçükmüþ ki milimetrik bir boyu varmýþ. Milyonlarcasý bir araya gelip geceleri bir kayýk veya herhangi bir balýk sürüsü onlara çarptýðý zaman fosforlu ýþýklarý salgý yoluyla denize yansýrmýþ.
13 
 Diyet  (ömer kýrat)

Bu bir belgeseldir. Öyle tanýtým yazýsý falan olmaz!
14 
 Yaðmur Nasýl Kaya Düþmesine Neden Olur?  (Neslihan Nesrin AKDENÝZ)

Þiddetli yaðmurdan sonra kaya düþmesine neden olan; yaðmur sularýnýn kaya
15 
 Turnalar...  (David Durak ARSLAN)

Siyaseti sanatla, sanatý hayatla, hayatý tabiyatla emzirerek besleyip büyütmek ve dost sofrasýna katýk etmek ne güzel.
16 
 Daðlardaki Mucizeler  (Fuat Türker)

Daðlarýn, yeryüzünün yüzeyindeki yükseltiler olduðu düþünülürken, yalnýzca yükselti olmadýklarý, dað kökü denilen kýsýmlarýnýn bulunduðu anlaþýldý. Dahasý dað köklerinin, daðlarýn boylarýnýn 10-15 katý kadar yer altýna doðru uzandýðý ortaya çýktý.
17 
 Ses Kirliliði ve Hoparlörlü Camiler (1inci Bölüm)  (Hulki Can Duru)

Yeþil alanlara, parklara cami inþa etme ve hoparlör sesini sonuna kadar açma sendromu kronik bir salgýn gibi yayýlýyor. Cami inþa edilemeyen yerlere ise kablo uzatýlarak hoparlör baðlanýyor ve böylece ezan sesi hoparlörlerden naklen yayýnlanýyor ! Sorunsal ibadet veya ezana karþý olup olmama deðil, fakat camilerin çevreyi rahatsýz edici gürültüler çýkarmadan hizmet vermelerini saðlamaktýr.
18 
 Küresel Felaket Senaryolarý ve Gerçekler.  (Taner SARGIN)

Dikkat çekmek istediðim nokta þu; insan ancak kendi felaketini hazýrlayabilir. Þu andaki nükleer silahlar dünyayý birkaç defa yok edebilecek güce sahip. Süper güç tabir edilen devletlerin ellerinde bulunan bu silahlardan dolayý Birleþmiþ Milletlerde alýnan kararlarý veto etme haklarý var. Amerikanýn sloganý ,'' iktidar namlunun ucundadýr '' Bu zihniyet ortadan kalkmadýkça dünya tehdit altýnda.
19 
 Kürekelleþme/ Küreçölleþme  (nalan gök)

NASA’nýn yaptýðý bir araþtýrmaya göre ( Sanki NASA yerine baþka bir kurum yapsa ayný araþtýrmayý daha mý az inandýrýcý olurdu; evet. Bakýn emperyalizmin ucu nerelere kadar dayanýyor! ) : çok yakýn bir gelecekte yaðýþ miktarý % 35 oranýnda düþecekmiþ. Bu da þu demek oluyor ki , susuzluk ve kuraklýkla birlikte çölleþme artacak
20 
 Kar Neden Beyazdýr?  (þule akdeniz)

Kar, aslýnda suyun donmuþ halidir ve bildiðimiz kadarýyla buz, renksizdir. Peki, o zaman kar neden beyazdýr?




son eklenenler
Bayýndýr
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Çevrebilim
Baþlarken
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Çevrebilim
Tapýnak
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Çevrebilim
Arýlar Yok Olursa?..
Fuat Türker
Bilimsel > Çevrebilim
Çevre Kirliliði
Nilay Þit
Bilimsel > Çevrebilim
Daðlardaki Mucizeler
Fuat Türker
Bilimsel > Çevrebilim
Kar Neden Beyazdýr?
þule akdeniz
Bilimsel > Çevrebilim
Turnalar...
David Durak ARSLAN
Bilimsel > Çevrebilim

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.