..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Dünya
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Dünya
 Ýsrail Ordusunun Baþýna Gelecek Olanlar  (Ýsa Kantarcý)

Ýsrail ordusu bir fare sürüsüdür, fare sürüsü çýldýrmýþ, kudurmuþ, Hamas’ýn tam istediði bu. Fare sürüsünün kapana girmesi bekleniyor, Hamas böyle kurgulamýþ ve bu gerçekleþecek. Tanklarla þehir içine girilmez, böyle bir taktik olmaz.
 Kitap Tanýtýmý - 1  (Ö.Gökhan Ergüven)

"Escape is just the beginning" Kitap bu cümleyle baþlýyor ve iliklerinize kadar sizi donduracak bir hikayeyi anlatýyor.
 Düþündüren Birkaç Söz... Düþünmek Eleþtirmektir; Eleþtirmek Düþünmektir... (3)  (Ahmet Çaylar)

Konuþ ki seni göreyim. Aristoteles
 Paris Strasbourg Gezisi  (kemal düz)

paris dünyanýn tarih ve bir kültür kenti. dünya modasýna yön veren bir kent. en önemli özelliði ise, 'devrimlerin enti' olmasýdýr. strabourg, fransa'nýn kuzeydoðusunda, alsas Eyaleti'nin baþkentitarih boyunca fransa ile almanya arasýnda el deðiþtirmiþ. en son 1945 yýlýnda fransa'da kalmýþ. masal gibi büyüleyici bir kent.
 Eskiden Baþýmýza Sadece Taþ Yaðardý  (Ahmet Zeytinci)

Büyüklerimiz, dedelerimiz, ninelerimiz, toplumda bir aksilik gördüler mi ’’Huuuuu baþýmýza taþ yaðacak kýz taþ yaðacak.’’ diye birbirlerine sitemlerde bulunurlardý. Tabi ki baþýmýza bir yerlerden taþ yaðmazdý gerçekte, mecazi bir anlatýmdý neticede bu durum...
 Google Earth - Moskova'da Bir Araþtýrma Öyküsü  (Mehmet Sinan Gür)

...Kente yine uzaktan baktým. Filmlerin olduðu yere bir ataþ koymuþtum. Ýki film arasý 50 dakika olduðuna göre 20 dakikalýk bir uzaklýðý yaklaþýk hesaplayabilirdim. Ataþlarý kaybetmeden planý biraz yaklaþtýrdým. Ýki parmaðýmla yaklaþýk 20 dakika tutacak bir yer iþaretledim...
 Her Þeye Muktedir Tanrý ve Kapitalizm Ölüm Döþeðinde  (Cemal Zöngür)

Kiþi doðru eðitim, doðru kültür ve üst ahlak nitelikliðine sahip olursa, masalsý tanrý ve yalancý kapitalist sisteme ihtiyaç duymaz. Bireylerdeki her türlü niteliksizlik sosyal, siyasal, ekonomik din vb. her alanda yalancý, hýsýz, ukala kültürü oluþturmuþtur. Bu yüzden yeni dünya sisteminin adaletli olmasý, nitelikli bireylerin nicel çokluðuyla mümkündür.
 Düþündüren Birkaç Söz... Düþünmek Eleþtirmektir; Eleþtirmek Düþünmektir... (2)  (Ahmet Çaylar)

Karmakarýþýk Duygu ve Düþünceler...
 Küresel Isýnma ve Kapitalizm  (Mikail Boz)

Küresel ýsýnmanýn böyle gitmesi durumunda geleceðin karanlýk tasarýmlarýna bir yenisi daha eklenmeye ve büyük bir alan edinmeye baþlýyor.
10 
 Düþündüren Birkaç Söz... Düþünmek Eleþtirmektir; Eleþtirmek Düþünmektir... (4)  (Ahmet Çaylar)

“Size en çok yardým eden kitaplar, sizi en çok düþündüren kitaplardýr.” Teodor Valker
11 
 Coronanýn Hatýrlattýklarý, Dünyanýn Geleceði  (Cemal Zöngür)

Corona vb. hastalýk yapan birçok virüs, doðadaki her þeyin dinamiksel hareketleri sonucunda evrimleþerek ortaya çýkan mikro canlýlardýr. Virüslerin tehlikeli olmasý da doðanýn kendi diyalektik kanunudur. Ýnsan dünyada yaþadýðý sürece corona gibi virüslerle her zaman karþýlaþacaðýný bilip, saðlýk sistemini geliþtirdiðinde bütün tehlikeleri daha hafif atlatmak mümkündür.
12 
 Yaþamýn ve Dünyanýn Sonu  (hakan alan)

Geçenlerde izlediðim bir belgesel yaþamýn ve dünyanýn sonu hakkýnda bilimsel gerçeklerden bahsediyordu.
13 
 Baþarý Üzerine Özlü Sözler 1  (Ahmet Çaylar)

Baþarý istemek deðildir. Jack Barringer
14 
 Kýbrýs Barýþ Harekatý'nýn 37. Yýlý Kutlu Olsun  (Abdullah Çaðrý ELGÜN)

20 Temmuz 1974, Türkiye Cumhuriyeti aldýðý bir kararla Kýbrýs'a BARIÞ HAREKATINA baþlandý. Bu harekatla Türkiye Kýbrýs Türk Halkýný kesin bir soykýrýmdan kurtarmýþtýr. Bugün, 37. yýl dönümünü kutladýðýmýz KIBRIS BARIÞ HAREKATI ile "KIBRIS TÜRK HALKI" hür ve baðýmsýz olarak, yoluna devam etmektedir
15 
 Suriye Hususunu Doðru Deðerlendirmek.  (Taner SARGIN)

Gelelim esas konuya. Geçmiþte Muhammet El hüseyni'yi kullanan güçler bu gün Arap devletlerini karýþtýrmak ve de denetimi altýna almak için kimleri kullanýyor?
16 
 Suriye ve Ortadoðu Üzerine  (kemal düz)

Suriye, Osmanlý Ordusu ile Memluk Ordusu arasýnda 1516 yýlýnda halep yakýnlarýnda meydana gelen mercidabýk savaþý sonunda osmanlý topraklarýna katýlmýþtýr. suriye güney komþumuzdur ve bir ortadoðu devletidir. dinler, inançlar, düþünce akýmlarý hep bu topraklarda vücut bulmuþtur. bölgede bulunan kutsal yerler hep ilgi çekmiþ, tarih boyunca da hep hedef olmuþtur.
17 
 Bermuda Þeytan Üçgeni, Çaðýmýz, Akýl, Beyin, Matematik ve Olaylara Çocuk Zihninin Duruluðu ile Bakabilme Sonucu Ortaya Çýkan Olasýlýklar  (Ahmet CAKAR (Karþýyakalý Ahmet))

Öncelikle þunu belirteyim, edebiyat sitemde farklý türden yazýlar görmek güzel. Elbette ki, düþünen zihinler alan ayrýmý yapmadan farklý konularda yazabilmeli. Ana sayfada “Bermuda Þeytan Üçgeni” konulu bir yazý okudum.Ýlginçti. Bu konuda ben de bildiklerimi harmanlayýp bir görüþ sunmak istedim.
18 
 Savaþ Güvercinleri  (Mustafa Yener)

Acýýý..! Evet sevgili okur. Zulüm, kan, gözyaþý, dram. Hepsi bir arada tekmili birden.
19 
 ‘ 2020 Yýlýnda Abd Yýkýlacak!.. ’ Kehaneti Gerçekleþiyor Mu?..  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Corona günlerinde Amerika' da yaþanan Protetesto Olaylarý
20 
 Bermuda Þeytan Üçgeninin Gizi  (Tarýk TORUN)

Her kim ne derse desin ilahi nizamdaki gizem halen devam etmektedir. Ýnsanoðlu üzerinde merak duygusuyla birlikte Ýlahi gücün hikmetini göstermesi açýsýndan kayda deðer bir alan ve olaylar zinciridir “Bermuda Þeytan Üçgeni.” Bazý kimseler birtakým iddialarda bulunsalar da, bu konuda yine de bazý açýk kapýlar ve gizemler vardýr. Ýþte bu gizemlerdir ki yýllar boyu bu merakýn popülaritesini taze tutuyor ve artýrýyor. Gizemli oluþunu devam ettiriyor. Taký insanlarýn Yaratanýn üstün kudretini tam anlayacaðý güne kadar.




son eklenenler
Ey Nefsim
Mehmet Ali Ünsal
Ýnceleme > Dünya

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.