..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu hafifçe kenara itilecek bir roman deðil. Daha büyük bir þiddetle uzaða fýrlatýlmalýdýr. -Dorothy Parker
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > CUMARTESI




30 Ocak 2008
Tenine Deðmeden Düþlerim (Bülent Yalçýnkaya)  
CUMARTESI
Kravatýmý baðlýyorum,ceketimi giyiyorum,þoförümü çaðýrýyorum.(sende yoksulluk kahve köþelerindeki konuþmalarýnda mý kaldý)Eþim beni öpüyor sonra iþime gidiyorum.Bana imzalatýlan belgeleri düþünemiyorum,sahiplendiðim kadýn beni þehvete yenik mi düþürüyor diye geçiyor…(bu somut þeyler mi seni hayallere sürüklemiyor,çok tehlikeli hayallere sürükleniyorsun)


:AHEC:
Tenha’ydý odam,dýþarý’dan baktýðýmda o anýlarýmý görebileceðim gibi gerçekçi.Sonralarý seni düþlediðimde ne kadar amaçlarýmdan uzaklaþtýðýmý göremeyecek kadar sürrealist.Býrakman gerekirdi hayallerimde ki seni çünkü ben yükseleceðim ,yükseldiðimde kimseyi düþünmeyip bir daha yükseleceðim.Geleceðe baktýðýmda günlük huzurlarýmý unutup o ana geldiðimde piþmanlýðýmýn etrafýmdakilerle paylaþacaðým.Fakat býrak o sessiz saçlarýný,gidersen kazanacaðým.


Gerçek nasýldý!Benim odam mý? Senin sabahlarý küçülmüþ gözlerin mi?

Sonra ben sabah’ý kendimde ki hayale çevirip bir kez daha kaybedecektim.(kandýrma kendini biraz dürüst ol,mutluluk sabahtý senin için ,onu içinde kötüleþtirip uzaklaþtýracaksýn.)Benim odamdý,kendime dokunduðum,kasýklarýmda ki kývranmayý hissediþim ,rahatladýðýmda bir kez daha ona sarýlýp beni defalarca kendimden geçirmesini istediðim.(bunda haklýsýn,sen nefsinin kurbaný olmuþsun ve bunu gerçek zannediyorsun,gerçek buda deðil.)

Þuan ellerimi tutuyorum,hissediyorum.(bunu sen görüyorsun)Düþler kurup benden uzaklaþýyorum.Yanýna geliyorum.Yanaðýmý yanaðýna deðdiriyorum,hissetmiyorsun bile,kýskançlýða kapýlýyorum,nefretim büyüyor.(yine kasýklarýna saldýrýyorsun korkma)

Çalýþmam gereken kitaplar geliyor.Bak ben geleceðim diyor.Býrak hayal kurmayý ben hem seni düþündürteceðim hem ‘de iyi bir yere gelmeni saðlayacaðým.(bunlarý sen söylüyorsun,mantýk bu deðil.)

O bana büyüyeceksin,düþündürteceðim diyen somutlara bakýyorum,hissediyorum.(kayýr görüyorsun)Büyüyorum o beni kazandýrtýyor(herkesten her þeyden büyüksün öyle deðimli.) ölümsüz oluyorum,hedeflerime ulaþýyorum.


Kravatýmý baðlýyorum,ceketimi giyiyorum,þoförümü çaðýrýyorum.(sende yoksulluk kahve köþelerindeki konuþmalarýnda mý kaldý)Eþim beni öpüyor sonra iþime gidiyorum.Bana imzalatýlan belgeleri düþünemiyorum,sahiplendiðim kadýn beni þehvete yenik mi düþürüyor diye geçiyor…(bu somut þeyler mi seni hayallere sürüklemiyor,çok tehlikeli hayallere sürükleniyorsun)

Tekrar bana düþünmem gerektiðini söylüyor.Yoruldum diyorum,dinlenmeye izin yok,ben senin kazancýným diyor.(þimdi iþte o sesiz saçlýn bir kez daha sevgilisiyle konuþuypr,hadi nefret et ondan,ama bunlarý kendinde uygulatma.)Uyumak istiyorum,evlerimi ,ölümsüzlüðümü düþünmek.Zamaný iyi kullan diyor.Hayat beþ ay olarak algýla,gir ve kazan sonra yüksekler senin diyor.Ben

Ben neyi düþünüyorum?...

Uyandým etrafýmý çevirmiþ hepsi.Dýþarý çýktým ben,yaðmurda ýslanmaya.Bak ben doðalým,yeþil gözlerim var,,uzayan saçlarým,ürküyorum sokaklarda,bunu düþünmüyorum,üstünede gitmeyeceðim.
O yaðmur buðusunun içinden biri gözüküyor(evet yaþýyorsun bunu,mutluyum)yanýma doðru yaklaþýyor.Gamze’sinde ki beni görüyorum.O sessiz saçlarý.Umursamadan yine geçecek diyorum.Bakkala giriyor.Bende onunla birlikte.Gözleri soðuktan sulanmýþ.Bana aðlýyor diye düþlüyorum içimden.Elini yanaðýna koyuyor.Ýþte diyorum benim hayalimi yanýndayken hissediyor.Elini yanaðýna sürtüyor ve geri çekiyor.(hadi þimdi o somut þeyler kurtarsýn seni)Elini çektiði yanaðýnýn diðerinden daha kýrmýzýlýðýnýn azaldýðýný görüyorum.(git konuþ onunla bu gerçek ne o hayalinde ki su perisi ne somutlar yok et hepsini.)Gazetelerini alýp çýkýyor.Peþinden gitsem ama sevgilisiyle konuþuyordu.(senin kurduðun sevgilisi o)

___Burada somut olan ne varsa hareket etmez,sadece seslerin bize yönleri duyulur.


(Bak bu gerçekti hemde buraya kadar sorguladýðýn her þeyden.Seni hissetmedi gördü sen onu gördüðünde ölümsüzlüðünü mü düþündün yoksa kendi hayalinde ki su perisini mi düþündün.Yanýndayken bir gerçeðin vardý,yanaðýna elini koyduðunda o sana tepki verirdi.Hayallerinde böyle bir þey yok.Sen hissetmiyorsun kullandýðýn kelime bu.Yok böyle bir þey.Sen istediðin gibi hayallerini yönlendirebiliyorsun.Somutlarýný görmek zorundasýn ama sana hayalleri o kurdurtmuyor,sen bunlarý gerçekleþtiriyorsun.Hayalinde ki gibi sen onu sevmiyorsun keza ölümsüz hiçbir zaman olamayacaksýn,gerçekte birbirlerine dolanmýþ düþlerin var.Sen bunu gerçek sanýp yaþýyorsun)

___Burada herkes düþünmeye baþlýyor.Yeni öykülere farklý tanýmlarý olmayan gerçeðe…


BÜLENT YALÇINKAYA...ÝYÝ OKUMALAR...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hüzün Aþýklarý (Bülent Yalçýnkaya)
Seviþsin Bakire Kalarak (Bülent Yalçýnkaya)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Sevgi Olamam ki (Bülent Yalçýnkaya)
Yaþama Aþk Beni (Bülent Yalçýnkaya)
Kalem ve Gözyaþý Baðdaþmýyor
Yanaklarýn Sesizdi (Bülent Yalçýnkaya)
Bir Ön Yargýya (Bülent Yalçýnkaya)
Yormakmýdýr Öyküleri Hýzla (Bülent Yalçýnkaya)
Seviþsin Bakire Klarak
Yanaþma Sevdalarým
Gözlerinde Hayata Aðlayýþýnla Kalk (Bülent Yalçýnkaya)
Deniz Yolu Karanlýðý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gözlerin Deniz Seven Mutsuz Çocuk (Bülent Yalçýnkaya) [Þiir]
Düþlerimdeki Mutsuz Kadýn Acýlarýmla Öldür Beni [Þiir]
Ýsyan Kendine Ýyiliðindir [Þiir]
Ýsyan Kendine Ýyiliðindir [Þiir]
Sevgini Sakýn Benden [Þiir]
Sol Memenin Altýndaki Cevher [Öykü]
Þehit Sevgilisi Elif (Bülent Yalçýnkaya) [Öykü]
Cehennemlik Ölmüyorum (Bülent Yalçýnkaya) [Öykü]
Cumartesi Yalnýzlýðý [Öykü]
Dilin Ýçe Açýlýmý [Öykü]


CUMARTESI kimdir?

samimi,ayný zamanda gergin. hepsi bu.

Etkilendiði Yazarlar:
Leman sam


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © CUMARTESI, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.