..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > CUMARTESI




22 Ocak 2008
Vücudun Saf Kadýný (Bülent Yalçýnkaya)  
CUMARTESI
Duvarlar bakýyorumda hayvani varoluþun temellerinden olan þehvet.Bu yataða kendimi her attýðýmda anlýk herþey.Gözlerimi kapatýyorum.Ýç yoksulluðumu düþünüyorum tuaf gelebilir ama aþký düþünüyorum.


:AGHH:
Yoksun odanýn kapýsýný açtý.Ýçeride beklemeye koyuldu.Etrafa göz gezdiriyordu.Boþluk gibiydi içerisi.Yatak üzerine vuran þehvet kýrmýzýsý.Ýnsan tüm gününü böyle bir yerde nasýl geçirebilirdiki.Az sonra kadýn içeri girdi.Esmer hafif toplu.Soyunmayacakmýsýn diye sordu.Hayýr dedi.Ben gazeteceyim ve sizler hakkýnda bir yazý yazmak istiyorum.Anlatacaðý bir þey olmadýðýný durumun gözler önünde olduðunu söyledi.Yapmayacaklarsa çýkacaðýný söyledi.Yataðýn üzerine oturdu.Ben sizleri insanlara tanýtmak istiyorum.Birilerinin sizleri tanýmasýna izin verin.Yoksa bu ön yargýlar devam edecek.Dudaklarýný sýktý.Ayakta ellerini baðlayarak konuþmaya baþladý.


Aslýnda ilk bizim hakkýmýzda yazý yazmak istiyorum demenize þaþýrdým ayný zamanda hoþuma gitti.Þöyle bir düþünce geçti bir yandan yazarsa ne olacakki ama birilerine beraber ulaþalým.Nasýl düþtüðümü anlatmayacaðým gerçekten o günler tekrar gözümün önüne gelmesini istemiyorum.Gerek benim gerekse burada çalýþan insanlarýn ne yaþadýklarý hayat nede acýlarý katlanýlabilir.Bazen vazgeçtim diyorum herþeyden.Sadece...Geceleri içimde beni boðan öyle bir his varki.Herþeye aykýrý bakýyorum.Yaþým henüz yirmi yedi fakat içim içim öyle karanlýkki.Bir vesika kartý alabilmek için tüm karakolun üstümden geçmesi.Birlikte yaþadýðým erkeðe para yetiþtirememem.Sivastaki aileme halen yalan yalan söylemem.Ve kim bana kurtuluþ kelimesi söylese hep ona inanýp ama daha sonra yanlýþ yolun karanlýðýna dahada batmam.Dün Nermin abla yine aðlayarak geldi.Artýk dayanamýyormuþ.On üç yaþýndaki kýzý ona ne iþ yaptýðýný soruyormuþ.Hep beraber baþýna topandýk.Ýki saat boyunca hiç birimiz müþteri almadýk.Onun sorunuyla uðraþtýk.Bizimde içeride bir hayatýmýz var.Sorunlarýmýza karþý hepimizin kenetlenmesi bence dýþarýda çok az yapýlan bir þey.Bundan yine iki ay önce üniversiteden düþen Leyla diye bir kýz vardý.Ama bu iki ay boyunca neler çekmediki garibim.Erkek arkadaþý sattý onu buraya.Sonra o güzel kýza þans güldü yine bir erkek tuttu kolundan çýkardý.Þimdi haberi bir kýzý olmuþ mutluluða kavuþmuþlar. Aileside sahip çýkmýþ onlara.Kurtuldu kýzcaðýz.Bizim bir Ayþin ablamýz var içimizde en doðru konuþan.Bize yol yordam gösteren.Fakat dostu onu býçakladýðý günden beri hiç kimseyle konuþmaz oldu.Sabah geliyor gece onbir gibi çýkýp gidiyor.Düþünüyorumda neden konuþmuyor.Yoksa bize gösterdikleri yanlýþ þeylermi diye düþündü.Bana göre söylediklerim doðru olsaydý ben niye bu haldeyim diye düþünmü olabilir.Onun haline çok üzülüyorum.


Duvarlar bakýyorumda hayvani varoluþun temellerinden olan þehvet.Bu yataða kendimi her attýðýmda anlýk herþey.Gözlerimi kapatýyorum.Ýç yoksulluðumu düþünüyorum tuaf gelebilir ama aþký düþünüyorum.Hani demiþtimya kim kurtuluþ derse inanýyoruz benimki öyle deðil.Derinliðimde sevgili yaþatýyorum ben.Yastýðýma sarýlýyorum onun sýcaklýðý.Sabah kalktýðýmda yüzü.Gözleri o kadar güzelki.Hem çocukluðuda benim gibi anne baba ayrý.Neden çok seviyorum onu biliyormusun benimle hiç cinsellik konuþmuyor.Bütün sorunlarýmý dinliyor. Bak mesela geçen gece onunla babamý konuþtuk.Beni nasýl gezdirdiðini anlattým ona.Getirdiði tokalarý halen sakladýðýmý.Mutluyum onunla iþallah aramýza kimse girmez.


Yataða gazetecinin yanýna oturdu.Ellerini bacaklarýnýn üstüne koydu.Baþýný öne eðdi saçlarý aþaðý doðru belki tüm kederini bastýðý yere boþaltýyordu.
Nerde kaybettim diye düþünüyorum.Çok fazla insani iliþkilerim iyi deðildi buraya düþmeden önce.Geceleri hep hayaller kurardým meðersem gelecek uzun sürermiþ þimdi daha iyi anlýyorum.(sigarasýný yaktý)Ýçimdeki sýkýntýlarý bir atabilsem. Kendimden uzaklaþýp böyle bir dünyada yaþam mücadelesi vermesem ne olurdum acaba.Yanlýþ bir haya doðru yaþanmýyor.Belki herkesten farklýyým belki...Hep ben konuþtum sen ban birþeyler sormadýn.Nasýl tamamlayacaksýn bunlarý söylediklerimi içimden nasýl geldiyse öyle konuþtum.Hep eksik.Günlerimde bu eksiklik içinde fakat yinede bir umutla geçiyor.Kelimeleri bazen belleðim unutuyor.Mesela korku,sýkýntý,karamsarlýk,doðallýk.Neden diye sormuyorum.Bak yine parçaladým konuþmalarýmý.Nasýl yazacaksýn gazeteye.Söylediklerinin aynýsýný kendimden hiçbir þey yazmayacaðým.Böyle bir dünyada tamamlanmýþ hiçbir þey yok.Bende bunlarý yazacaðým.Yalnýz þunu merak ediyorum.Kendini ve çevrendeki insanlarý çok iyi anlatýyorsun böyle bir insan iyi eðitim almýþ bir insandýr fikri aklýmda yeþerdi.Buraya düþmeden önce neyle ilgileniyordun veya okuyormuydun.Üniversite öðrencisiydim kendi yazdýklarýmýzý besteleyip sokaklarda çalardýk.(ayaða kalktý)Zamanýmýz doldu.Umarým insanlara bir þeyler verebilmiþimdir.Bizi iyi tanýtki buralara düþmesinler kimse gelmesin.Müþteriler bile...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cehennemlik Ölmüyorum (Bülent Yalçýnkaya)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sol Memenin Altýndaki Cevher
Þehit Sevgilisi Elif (Bülent Yalçýnkaya)
Cumartesi Yalnýzlýðý
Dilin Ýçe Açýlýmý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gözlerin Deniz Seven Mutsuz Çocuk (Bülent Yalçýnkaya) [Þiir]
Düþlerimdeki Mutsuz Kadýn Acýlarýmla Öldür Beni [Þiir]
Ýsyan Kendine Ýyiliðindir [Þiir]
Ýsyan Kendine Ýyiliðindir [Þiir]
Sevgini Sakýn Benden [Þiir]
Hüzün Aþýklarý (Bülent Yalçýnkaya) [Deneme]
Ben Sevgi Olamam ki (Bülent Yalçýnkaya) [Deneme]
Yaþama Aþk Beni (Bülent Yalçýnkaya) [Deneme]
Kalem ve Gözyaþý Baðdaþmýyor [Deneme]
Yanaklarýn Sesizdi (Bülent Yalçýnkaya) [Deneme]


CUMARTESI kimdir?

samimi,ayný zamanda gergin. hepsi bu.

Etkilendiði Yazarlar:
Leman sam


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © CUMARTESI, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.