..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzlýk güzel birþey, ama birilerinin yanýnýza gelip yalnýzlýðýn güzel birþey olduðunu söylemesi gerekir. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > HASAN OKAY TUNCAY




19 Aðustos 2003
Bahar Vakti  
HASAN OKAY TUNCAY
Zamanýn cenderesinde bir anlýk bahar vakti. O an, aþýk olunan an.


:DGBA:

Bahar vaktiydi, herþey katýlýktan sýkýlmýþ yavaþ yavaþ yumuþuyordu. Kuþlar bir durduðu dalda durmuyor,
aksine aðaçlara olan sadakatlerini yitirmiþ gibi uçuþuyorlardý. Gökyüzü bulutluydu, ancak karanlýk olmayan, kendi maviliði içinde pamuk gibi hissettiði bulutlarý seçmiþti. Çocuklarýn uçurduðu uçurtmalar bulutlarý gýdýklýyor, o pamuk gibi bulutlar ise aldýrmadan kendisini izleyenlere, þekilden þekile girerek herkesi eðlendirerek hayalgücünün sýnýrsýzlýðýný zorlatýyorlardý.

Aþýklar aþklarýnýn maðarasýna sýðýnýrken yalnýzlar umutlarýyla böyle bir bahar vakti yaþamaktaydýlar. Ýster hayali olsun ister kaybedilmiþ olana olsun, hep özlem yakýyordu benliklerinin her köþesini, özlediklerini daha çok özleyerek. Kaybedilenin kaybedilmiþ olmasý mýydý deðerli kýlan özlemlerini? Yoksa özlenenle yaþanmýþlýklar mý deðerliydi?

Bahar vaktiydi, sevenler ele ele yürürlerdi cesurca, sevgilerini korkunun gölgesi kaplayamazdý, korku olan yerde sona ererdi sevgi krallýðý.

Sevenler ve sevilenler bahar vaktiydi, ilk birbirlerini sevdiklerinde, sevdiklerine sarýldýklarýnda da özledi sevenler sevdiklerini, gelecekteki özlemlerinin yerine,

Bahar vakti kuþlarda katýldý bu gökkuþaðýna, bulutlar da, gökyüzü de en az diðerleri kadar, papatyalarýn boyverdiði bir bahar vaktiydi, aþkýn doðum günü, bir bahar vakti sadece bir bahar vakti.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: aramýza hoþgeldin
Gönderen: Süleyman Güner / istanbul
8 Mayýs 2004
Baharlar ki ilk ve son arasý... Özlemek ki bir tutku fýrtýnasý... Harika! Devam et nolur!...

:: aklýmda ki soru...
Gönderen: Siyah / Ýzmir
8 Mayýs 2004
merhaba hasan bey, o kadar güzel tespitler ki ve o tespitleri o kadar duru anlatmýþsýnýz ki... evet bazen bende soruyorum kendime kaybettiðimden mi yoksa yaþadýklarýmdan mý özlüyorum gidenleri.... baþkalarýný bilmem ama benim cevabýmý buldum ben evet, ben hayatýmý yakýp kavuran birini özlüyorum, ama gideni deðil hayatýmýn yakýp kavrulmasýný gidenin hissettiklerini yine hissetmeyi özlüyorum.... ve yine haklýsýnýz korkunun olduðu yerde durmuyor aþk... ellerinize saðlýk. sevgiyle kalýn

:: Tebrikler Okay...
Gönderen: Burak / Ýstanbul
8 Mayýs 2004
Harikasýn Okay. Tebrikler.. çok güzel bir yazý olmuþ Bahar mevsimleri ancak bu kadar güzel anlatýlabilir.. Yazýlarýný bekliyoruz..

:: Tebrikler
Gönderen: Serap Pekin / Ýstanbul/Türkiye
8 Mayýs 2004
Paylaþtýðýn için teþekkürler arkadaþým. Gönlüne saðlýk...

:: BAHAR BIR DUYGUDUR!
Gönderen: NURAY LALE / Bielefeld/Almanya
8 Mayýs 2004
Sevgili Hasan Okay Bey, Bahari cok güzel tasvir etmissiniz. Bahar yasanilan bir duygudur. Insan özüne sadik kalinca kislar bile bahar gibidirler. Kalbini örtmeyen kimseler her mevsimde bahari yasarlar. Özlemler de sadece bahara ve sonbahara mahsus kalmazlar o zaman. Birinde tomurcuklar acarken, digerinde sari yapraklar sacilir. Her ikisi bir baska anlam tasir. Siz hic soguk havada dökülen sari yapraklarin hisirtisinda uzun bir gezinti yaptiniz mi? Yarpraklarla konustunuz mu? Ne hostur yagmur ciselerken hisir hisir agaclar altinda yapraklarda yürümek. Serin havayi tenefüs etmek. Yani sadece bahar degildir özlem yaratan mevsim!... Selamlarimla NURAY LALE Egitim ve Saglik Bilimcisi

:: Tebrikler....
Gönderen: Nesrin Göçmen / Ýzmir
8 Mayýs 2004
Merhaba Hasan Okay Bey, Kutluyorum, diliyorum ki yaþamýnýzda sonbaharlar, yenibahar olsun. Sevgimle....




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aşk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevgilime Özel :) [Þiir]
Ýstanbul [Þiir]
Sen. [Þiir]
Akdamar [Þiir]
Bekleyiþ [Þiir]
Yaðmurun rengi [Þiir]
Güneþ [Þiir]
Deniz [Þiir]
Ada [Þiir]
Dersaadet [Þiir]


HASAN OKAY TUNCAY kimdir?

Ben Kimim? Bazen eski Ýstanbulun, en eski sokaklarýnda cumbalý eski püskü bir evin hayaletiyim cumbada sevda bekleyen, bazen Bebek sahilinde oltaya takýlmýþ istavritim oltanýn kandýrmacasýna kanmýþ, bazende yiðitlik türkülerinde efelenilen nakaratým dillerde, kýz kulesine kendini býrakan bir dalga, martýlarýn kursaðýna gitmiþ bir simit de olurum zaman zaman, ben aslýnda herþeyin içinde hiçbirþeyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli, Ahmet Altan, Can Dündar, Sunay Akýn,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HASAN OKAY TUNCAY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.