..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hüseyin Ýbiþ




22 Nisan 2019
Hüsran Fýrtýnasýna Kapýlmayalým  
Hüseyin Ýbiþ
içimizde kopan fýrtýnalarý koparmanýn mümkünü varmý?


:FHD:
HÜSRAN FIRTINASINA KAPILMAYALIM
Ýçimizde kopan fýrtýnalarý durdurmanýn mümkünü var mý?
Yüreklerimizi engelleyemeyeceðimiz büyük arayýþlar esareti altýna alýr ve inadýna bu esaret çektikçe çeker yüreklerimizi içine.Ama ne yazýk ki girdiðimiz o arayýþlarý bulmakta bir hayli zorlanýrýz. Bulmak için çabaladýðýmýz arayýþlar bizleri büyük yalnýzlýklarýn dönülmesi zor hatalarýn emri altýna götürüp býrakýr. Ulaþýlmasý güç yükseklikleri elde edebilmenin girdabý içine sokar, çýkmak nerede ise bir imkansýzlýk halini alýr. Ýnadýna devam edilir arayýþlara fakat bu arayýþlar, yüreklerimizdeki sevginin yerini acýlarla doldurur. Bunun adý bir nevi umutsuzluðun elinde eriyip kaybolmaktýr. Aslýnda içine girmiþ olduðumuz büyük arayýþlarýn neler olduðunu anlayýp aradýklarýmýzý bulabilmemiz için yapmamýz icap eden kendimizi büyük ölçüde sorgulayabilmemizdir. Bu büyük sorgulamayý yapmamamýz halinde girmiþ olduðumuz arayýþlara kavuþmamýzýn mümkünatý olmaz.
Siz deðerli okurlarýmýn karþýsýna her türlü konuyu ele almak için becerebildiðim kadarý ile kalemimi konuþturabilmek için uðraþ veriyorum. Bu yazýmda da içimizde kopan fýrtýnalarýn bizleri nasýl durumlara getirip býraktýðýný kaleme alýp sizlere sunacaðým. Farklý arayýþlar içerisine giriyor ,girmiþ olduðumuz arayýþlar bizleri ne alemlere atacak ,kimlerle buluþturacak diye düþünmeden geçirmiyoruz bize verilmiþ olan vaktimizi. Kimi zaman farklý maceralar arýyoruz, içine kendimizi bir an evvel sokalým bizlerin de varlýðý hissedilsin diye. Kimi zamanda elimize kalemimizi alýyor, beyaz bir kaðýt alýp içerisini farklý düþüncelerle doldurmanýn çabasýna giriyoruz. Ama elimize aldýðýmýz kalemi ve beyaz kaðýdý deðil de daha çok maceralarýn içerisine atýp adýmýzý duyurma gereði hissediyoruz. Düþünsek elimizdeki kalem ve kaðýdýn bizleri nasýl büyük baþarýlara kavuþturacaðýný, maceranýn yollarýndan bile geçmeyiz belki de. Çünkü o bahsettiðim macera yollarý bizleri olumsuzluklarýn içerisine olabildiðince hýzla iten anlamsýz boþluklardan ibarettir. Bu yazýmda genel olarak kendimi örneklendireceðim.
Ben gurbet hayatýnda yetiþtim, bu hayatta inanýlmaz kayýplara uðradým, hatýrlamak istemediðim ihanetleri gördüm.Beni gerçek dostluklarla tanýþtýran insanlar tanýdým, kendimi farklý hengameler içerisine attým. Çocukluðum ve gençliðimin ilk yýllarý yatýlý okullarda geçti. Yukarýda da bahsettiðim gibi anlatýlmasý imkansýz ihanetler gördüm ve beni gerçekten sayýp seven dostlarým oldu. Çocukluðumda ve gençliðimin ilk yýllarýnda macerayý önemli bir þey sanýr, dizilerdeki kahramanlarý örnek alarak yaþardým her anýmda.Yalnýz mertliðim hiçbir zaman bir dizi kahramanýndan örnek aldýðým bir güzellik deðildi. Kendimi her zaman namertliðe karþý duran bir delikanlý olarak yetiþtirdim. Lise yýllarým bittikten sonra duygularýmý beyaz kaðýtlara dökmeye baþladým. Braille yazý ile yazmakta olduðum þiirlerimi sonra yazýsý okunaklý düzgün olan çocuklar bularak onlara yazdýrýrdým. Yalnýz þunu yapmam gerekiyormuþ. Þimdi görev yaptýðým yerde çok deðerli bir arkadaþýmýn tavsiyesine yýllar önce uymam gerekiyormuþ Braille yazý ile yazdýðým kaðýtlarý yýrtýp yakmamam gerekiyormuþ. Bunu neden söylüyorum, üniversite sýnavýna girdiðimde bana gözetmenlik yapan bir dershane öðretmenine yazmýþ olduðum þiirleri gönderdim.O þiirlerin bana geri dönüþü olmadý yani benim duygularýmý o adam çalmýþ oldu. Belki de benim yazmýþ olduðum þiirlerimi kullanarak bir þeyler yaptý. Ben sizlere yazýmýn bir tanesinde de bahsettim þiir hayatým lise yýllarýmda iki tane edebiyat öðretmenimin üzerime düþmeleri ile baþladý.Yazarlýða da çok saygý duyduðum bir mesai arkadaþýmýn fikri ile baþladým. Ben hayatýmda büyük arayýþlara giren bir insan olarak dilimle deðil kalemimle konuþarak sizlere kendimi anlatmak istedim. Yukarýda da sormuþtum sizlere, içimizde kopan fýrtýnalarý durdurmanýn mümkünü var mý diye.Ben kendimde içimde kopan bu fýrtýnalarý durdurmak isteði içindeyim.Fakat bu fýrtýnalarýn durmasýnýn mümkün olmadýðýný fark ettim. Sadece güçlü olmamýz lazým gelmekte olduðunun kanaatindeyim; ancak bu fýrtýnalarýn durdurulmasýnda kendimizi güçlü hissetmeye devam edersek o büyük fýrtýnalarýn bizleri önüne katmasýna izin vermemiþ oluruz.
Zarar göreceðimiz dostluklar kurmamalý, büyüklerimizin de söylemiþ olduðu gibi her yüzümüze güleni dost sanmamalýyýz. Büyüklerimizi dinlemeyip her yüzümüze güleni dost sanmaya devam edersek sýrtýmýzdan yiyeceðimiz hançerin ne zaman nereden geleceði belli olmaz. Ahmet Günbay Yýldýz’ýn Aþka Uyanmak adlý romanýndan bir örnek vereceðim sizlere: Romanýn kahramaný Faruk, büyük arayýþlar içerisine girmiþtir ve bir kýza aþýk olup onun adýna roman yazmýþtýr. Fakat bilmemektedir ki dostum diye koruyup kolladýðý Efruz,Faruk’un kuyusunu kazmaktadýr. Bir gün Leyla’nýn karþýsýna çýkarak Faruk’un yazmýþ olduðu romanýn kendisine ait olduðunu söyleyip, romaný Faruk’un para ile ondan satýn aldýðý yalanýný söylemiþtir. Kýza aslen kendisinin aþýk olduðunu da anlatarak Faruk’un yazmýþ olduðu bir þiiri de vermiþ, Leyla’nýn gözünde Faruk’u küçük düþürmüþtür. Kýz Faruk’u terk edip gitmiþtir ve Faruk’un dostum diye koruyup kolladýðý hainin ihanetinden bihaberdir. Sizlere vereceðim örnek bu kadar. Tavsiyem Ahmet Günbay Yýldýz’ýn romanlarýný alýp okuyun. Yukarýda size söylemiþ olduðum her yüzünüze güleni dost sanmamanýz gerektiðinin güzel örneklerinden bir tanesidir size vermiþ olduðum bu güzel kesit. Bir nevi Ahmet Günbay Yýldýz’ýn romanlarýnda yaþananlar aþk hariç diðer durumlar benim yaþadýðým her þeyin tercümanýdýr.
Siz deðerli okurlarýma tavsiyelerim kendinizi kurtaramayacaðýnýz fýrtýnalara kapýlmamaya gayret edin ve açýldýðýnýz hayat denizinde rotanýzý þaþýrmamak için bindiðiniz geminin batmadan kurtulmasý için elinizden gelenin en iyisini yapýn.
Sonunu getiremeyeceðiniz arayýþlardan uzak durun ve yüreklerinizde her daim olumlu düþüncelerin olmasýný saðlayýn. Hiçbir zaman boþ, manasýz düþüncelerin beyninizde barýnmasýna fikirlerinizi alt üst etmesine izin vermeyin.
Siz deðerli okurlarýma bir ricada daha bulunmaya hakkým vardýr umarým.
Siz siz olun idaresini elinizde tutamayacaðýnýz bir geminin kaptan köþküne çýkýp oturmayýn.
Sizin kaptan köþkünde bulunduðunuz geminin batmasý altýndan kalkmanýza imkan bulunmayan büyük bir sorumluluktur. Bu dereceli büyük sorumluluklar sizlerde kapanmasý imkansýz yaralarýn açýlmasýnýn en önemli sebebidir. Açýlan yaralarýnýza ilaç ararsýnýz kapatmak için ama bulmanýz mümkün deðildir. Hesabýný veremeyeceðiniz sorumluluklarýn altýna girip yok olmayýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sadakatiniz Daim Olsun
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.