..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu köle çoktur. -Darwin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Arap Kurt




30 Nisan 2015
Üst Akýlýn Aklý...  
Üst akýl her ülke ve bölge için ayrý ayrý çalýþýyor gibi görünse de, amacý her yerde aynýdýr

Arap Kurt


Üst akýl; dünyadaki bütün kaynaklarý sömüren, geri kalmýþlýðýn, yoksulluðun devam etmesi için gayret gösteren bir çýkar grubudur. Bu grup derki; dünyadaki bütün ülkeleri yönetenleri biz seçeriz( seçilmesi için kamuoyu oluþturur, þirin gösterir, halklarý yönlendiririz) bize ve bizim çýkarlarýmýza hizmet ettikleri sürece iktidarda kalýrlar! Ne zaman ki ülkesine ve halkýna yönelir-hizmet ederler! iþte o zaman biz kendi elimizle getirdiðimiz bu azýnlýðýn iktidarýna son veririz.


:ACGC:


Bu günlerde sýk sýk duyduðumuz ama bir türlü kim ve ne olduðunu bilemediðimiz bir uygulama-yönlendirme politikasýna verilen genel bir isimdir üst akýl
Yoksa, akýllarýn en üstünü yada bütün dünya insanlýðý için kafa yoranlarýn ortak aklý deðildir!.

Üst akýl; dünyadaki bütün kaynaklarý sömüren, geri kalmýþlýðýn, yoksulluðun devam etmesi için gayret gösteren bir çýkar grubudur. Bu grup derki; dünyadaki bütün ülkeleri yönetenleri biz seçeriz( seçilmesi için kamuoyu oluþturur, þirin gösterir, halklarý yönlendiririz) bize ve bizim çýkarlarýmýza hizmet ettikleri sürece iktidarda kalýrlar! Ne zaman ki ülkesine ve halkýna yönelir-hizmet ederler! iþte o zaman biz kendi elimizle getirdiðimiz bu azýnlýðýn iktidarýna son veririz.
Birçok gazete köþe yazarýnýn ve televizyon programlarýnýn konusu olan bu kavram. Dile getirilip ve yandaþa göre deðiþiklik gösterse de aslýnda ülkenin bütününü tesiri altýna alan, istediði alanda istediði gibi at oynatan sistemli-kurumsal bir organizasyondur.

Üst akýl her ülke ve bölge için ayrý ayrý çalýþýyor gibi görünse de, amacý her yerde aynýdýr
Türkiye üzerinden enerji ve su için verilen savaþ, bir baþka ülkede altýn içindir. Bir baþkasýnda elmas veya baþka bir enerji- maden içindir. Silah tüccarlarý, uyuþturucu baronlarý içinde bu akýl devreye sokulmuþ olabilir.
Örneðin; kuzey ýrak petrolleri ve Türkî cumhuriyetlerinin doðal gaz ve petrolünün Türkiye üzerinden akýþýný saðlamak ve bu enerji yolunu korumak için gösterilen çaba da yine bu aklýn eseridir.

Bir ülkenin iç dinamiklerini birbirine düþürmek suretiyle çatýþmaya dayalý ortam oluþturmak için de kullanýlýr üst akýlýn aklý…
Kýsa bir zaman önce iliþkilerimizin düzeldiði Suriye ile aramýzý açan düþman eden üst akýl, þimdi Suriye ile anlaþmak için fýrsat kollamaktadýr. Oysa bu bölgenin Ortadoðu için çok önemli olacaðýný, Diyarbakýr’ýn bir cazibe merkezi olacaðý hikayesi de yine bu akýl tarafýndan empoze edilmemiþmiydi?

Amerika’ya çalýþmak için deðil de bir turistik seyahat için giden bir arkadaþýmdan dinlemiþtim. Ne kadar ileri bir ülke, imrenilecek bir kültür olduðunu, arkadaþ anlatýyordu oradaki gördüklerini ne kadar düzenli bir hayat yaþadýklarýný, kiþi baþýna gelirin yüksekliðini, huzuru, refahý. Hayata bakýþ ve dünya görüþü olarak tam uyum içinde olmadýðým bu arkadaþýma bir soru sordum.”peki azizim çok güzel iyi hoþ lakin. Oradaki huzur ve refahýn devamý için, kan, gözyaþý sömürü devam etmiyor mu? O imkânlarý, o yüksek hayat standartlarýný saðlayan kim? biz ve bizim gibi ülkelerde faaliyet gösteren üst akýl deðil mi?”

Çok çok uzaða gerek var mý üst aklýn dünya üzerindeki etkilerini görmek için? Elbette gerek yok. Bunun ne olduðunu ve kimler tarafýndan uygulandýðýný görmek için son 20 yýlý þöyle gözünüzün önüne getirin, ülkedeki siyasi ve ekonomik olaylarý bir bir gözden geçirip, tahlil edin. Üst akýl kadar olmasa da! Herkesin bir aklý vardýr. Bunu yaparken de taraf olmadan objektif bir bakýþ açýsýyla ve soran, sorgulayan bir fert olarak yapýn, referansýnýz Allahýn emirleri ve insan denilen varlýðýn deðerlerini göz önüne alarak yapýn. Ýþte o zaman bu kavramýn, hayatýnýzýn her yerde etkili olduðunu, birçok meziyetten bizleri yoksun býraktýðýný, fikir fakiri, düþünce özürlü býraktýðýný göreceksiniz.

Üst akýl birçok þeyden beslenir. En çok sevdiði þey ise akýllarý karýþtýrmaktýr. Bunu yaparken de kargaþa oluþturur. Bu kargaþa siyasal, ekonomik ve inanca dayalý sebeplerdir. Þunu da belirtmeden geçmeyeyim üst aklýn ve onun uygulayýcýlarýn dini, inancý yoktur. Çünkü onlarýn uyguladýðý sistemi onaylayan bir din, bir inanç sistemi bulunmamaktadýr. Her grubun bir dini baþlarýnda birden çok tanrýlarý vardýr!
Elbette birçok sebep vardýr ama. En tesirlisi en etkili silahý bunlardýr. Çünkü bu kargaþada kiþi ve toplumlar aklýselim düþünemez ve anýnda üst aklýn kontrolüne girer ve direksiyona geçer. eee hal böyle olunca da canýmýz malýmýzý onun insafýna býrakmýþ oluruz. Ýsterse anýnda götürüp bir yere toslaya bilir, ya da gönlümüzü almak için bir iki tur da attýrabilir. Ama sonuç bir kazaya kurban gitmemiz olacaktýr. Boþuna üst akýl demiyoruz buna, kendisi o arabanýn içinde olmayacaktýr elbette. Vakti zamaný gelince araçtan atlayarak canýný kurtaracak, yoluna devam edecektir, baþka kurbanlar bulmak için.

Üst aklýn kullandýðý araçlar saymakla bitmez. Bunlar televizyonlar ve onlarýn program akýþý, yarýþma programlarý, diziler, yarýþmalar vs. gazeteler ve gazetelerin istikbal vaat edilmiþ köþe yazarlarý, sahipleri, kuponla vereceði ödüllere kadar birçok argümaný vardýr.

Ayrýca sosyal medya çaðýmýzýn en geçerli ve en etkili aracý olmuþtur. Bu sayede birçok gruba birçok kesime anýnda ulaþmak mümkün olduðu gibi, yönlendirmek-etkilemek daha da kolay bir hal almýþtýr.

Eski cumhurbaþkanlarýmýzdan Süleyman Demirel’in bir sözü vardýr siyasi tarihimize geçmiþ ”dün, dündür. Bugün bu gündür” aslýnda bu söz üst aklýn ürettiði bahanelerden(inkâr) biridir. Ve ondan sonra gelen bütün siyasetçiler birebir tekrar etmese de uygulamalarý ile ayný þeyi kastetmektedirler

Üst aklýn en çok yaptýðý þey kulaða hoþ gelen söylemler ve imkânsýz gibi görünen projeler üretmektir. Daha sonrada bunu inkâr etmek ya da unutturmaktýr. Hal böyle olunca da aklý olanlar kendisiyle dalga geçildiðini anlar, olmayanlar ise akýlsýzlýðýna, kandýrýlmýþlýðýna bir bahane bularak durumu geçiþtirir.

Gün gelecek yine toplanacaksýnýz ayný yerde. Çünkü niçin ayrýldýðý bilen niçin döneceðini de bilir. Yani azizim! Gidiþ sebebin, geliþ sebebin olacak bu kez de.(bahanesi cebinde gezenler)

Önümüzdeki dönem seçim dönemidir. Mahmuzlar bileðlenip horoz dövüþü için ortam oluþturulmaya baþlanmak üzeredir, bu hassas dönemde aklýnýza mukayyet olun, üst aklýn dümen suyuna girmeyin derim… Vesselam


Arap Kurt- köþe yazýlarý-
22.03.2015 13:09

Arap Kurt



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýþçinin Hakkýný Alýn Teri Kurumadan Ödeyiniz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bal Tutan Parmaðýný Yalar...
Ne Zaman Ýnsan Olacaðýz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dünya [Þiir]
Tek Kiþilik Oyun [Þiir]
Ýnkar [Þiir]
Ömür Denilen Resim [Þiir]
Hiç... [Þiir]
Þehit Anasý'na [Þiir]
Vurdumduymaz [Þiir]
Ýki Çift Sözüm Var Aþka [Þiir]
Bahane [Þiir]
Gen/im [Þiir]


Arap Kurt kimdir?

HAYATI (1965) 1965 yýlýnda Çorum’un Alaca ilçesinde doðdu. Ýlkokulu orta ve liseyi Alaca’da bitirdi. 1985 yýlýnda girdiði Anadolu üniversitesi iktisat fakültesinden 1988 yýlýnda kendi isteði ile ayrýldý. Evli ve bir kýz, iki erkek çocuk babasý olan þair, ticaret ve tarým iþleri ile uðraþmaktadýr. Hitit üniversitesi ve çorum il kültür turizm müdürlüðünün katkýlarýyla çýkarýlan "Çorumlu aþýklar,ozanlar,þairler antolojisi"nde beþ adet hece þiir yer almýþtýr.

Etkilendiði Yazarlar:
orhan veli,cahit sýtký tarancý.necip fazýl ,m.akif ersoy v.s


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Arap Kurt, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.