..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn tanýmý yoktur. -Halikarnas Balýkçýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Emine Piþiren
Emine Piþiren - Her þeye raðmen yaþamak güzel
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Yaðmur Kuþu Suskunluðu (Emine Piþiren) 11 Nisan 2018 Öyküsel 


  Yoksa Canýnýz Hoþaf mý Çekti? (Emine Piþiren) 10 Aðustos 2017 Günlük Olaylar 

Ayran dedim de aklýma geldi: Vakti zamanýnda Gýyaseddin adýnda aksi mi aksi, huysuz mu huysuz, lafý anýnda tokattan beter insanýn yüzüne vuran, nezaketten nasibini almamýþ, çok bilmiþ bir bucak müdürü varmýþ. Dört kez evlenip boþanan müdürümüz, ilk eþini çorabý kaçýk diye, ikinci eþini çorba piþiremiyor diye, üçüncüsünü az konuþuyor, diye, son eþini de yataða kendisinden beþ dakika daha erken yatýyor diye boþamýþ.

  Eh, Burasý Türkiye (Emine Piþiren) 10 Aðustos 2017 Türkiye 

Þimdiki düþüncelerim deðiþti. Kimin ayaðý devlet dairesinde bir engele takýlýrsa, þikâyet mercii ararsa, çaresiz kalýp söylenirse; " Anlat derdini Marko Paþa'ya: Burasý Türkiye" diyorum.

  Gel Mezarýma Ýþe Oðlum (Emine Piþiren) 10 Aðustos 2017 Aný 

Bankadaki iþimiz bitince boþ koltuklara oturup beyefendi ile biraz sohbet ettik. Emekli bir memurmuþ. Çocuklarýnýn her biri farklý þehirlerdeymiþ. Eþi öleli çok olmuþ. Yalnýz yaþýyormuþ. Dizlerinden ameliyatlýymýþ. Gözleri izin verdiði sürece kitap okumayý çok severmiþ. En çok da Rýfat Ilgaz ve Aziz Nesin Kitaplarýný okumuþ. Hala onlarý bir kaç sefer okuduðunu söyleyince onu daha çok sevmiþtim.

  Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 1 - (Emine Piþiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Öðle tatillerimde birden ortadan kaybolmamý neden sýr gibi saklýyordum, bilmem ama arkadaþlarýmýn -herhalde o yavru kedileri annesinden alýp ayýracaklarý korkusu - yavrulara zarar verecekleri düþüncesi, çocuk yüreðimi kaygýyla dolduruyordu. Beni arayýp da bulamayan, derste yakalayýp “nerede?” olduðumu soran arkadaþlarýma “Annem dýþarý salmýyor, evde yemek yememi istiyor…” gibi bahanelerimle savuþturuyordum.,,

  Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2 (Emine Piþiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Öðle tatillerimde birden ortadan kaybolmamý neden sýr gibi saklýyordum, bilmem ama arkadaþlarýmýn -herhalde o yavru kedileri annesinden alýp ayýracaklarý korkusu - yavrulara zarar verecekleri düþüncesi, çocuk yüreðimi kaygýyla dolduruyordu. Beni arayýp da bulamayan, derste yakalayýp “nerede?” olduðumu soran arkadaþlarýma “Annem dýþarý salmýyor, evde yemek yememi istiyor…” gibi bahanelerimle savuþturuyordum.,,

  Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2 - (Emine Piþiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

O þaþkýnlýk hali bende kýsa sürdü tabi...Yerini ani geliþen bir öfke tepkisi almýþtý. O an nasýl bir kuvvet hakim olduysa bana; elimde tutmakta olduðum süt þiþesini sarý kediye fýrlatmýþtým. Sersemleyen kedi, merdiven altýndaki yan duvara çarptý. sonra da lastik top gibi geri yuvarlanýp, dört ayak üstüne düþtüðü an bende ileri doðru bir hamle yapmýþtým. Kaçmamalýydý.

  Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? (Son Bölüm) (Emine Piþiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Yavru kedilerin o anda gözlerine bakasým gelmiþti. Evet, açýktýlar. Günlerce beklediðim o aný bugün bile anýmsadýkça içim kýyýlýr gibi olur. Gri ve açýk mavi renkti. Hani, aksu dediðimiz renge çalýyordu her birinin gözleri. Belki büyüdükçe deðiþecekti renkleri. Ama o gün yavrularýn gözleri açýlmýþtý iþte…

  Kýrk Yýl Sonra Özgür Olacaktým (Emine Piþiren) 8 Haziran 2017 Kültür Çatýþmalarý 

Adam yüzünde hafif acý ve kahreder bir ifade ile devam etti: -' Sonra annen bizi yarý çýplak yakalamýþtý ve bana bu rezilliði, seninle evlenerek temizlemezsem beni hapislerde kýrk yýl süründüreceðini söylemiþti...' Biten sigarasýný küllüðe býrakýp yeni bir tane yaktý ve deriiiin bir nefes çekerken kadýn dayanamadý;

  Atatürk'e Duyulan Bu Öfke, Bu Nefret Nedendir? (Emine Piþiren) 4 Haziran 2017 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

" Bir baba 5 yaþýndaki kýzýna þehvetle bakmasý caizdir!" Veya " Aç kalýnca karýnýzý yiyebilirsiniz." Ya da "Öldükten sonra karýnýzla bir hafta daha sex yapabilirsiniz!"

  O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (Son Bölüm) (Emine Piþiren) 18 Mayýs 2017 Aný 

Bakýþlarýmýz ana yolun sað tarafýnda otostop çeken liseli gençleri gördüler. Toruna ne söylese mantýklý gelecekti? Geçen haftaki nine torun arasýnda geçen söyleþi bir çýrpýda aklýndan ince ince süzülmüþtü: “Hani sana organ mafyasýndan bahsetmiþtim ya…Hani kaçýrýlma, falan…” Çocuk heyecanla anýmsadý o konuþmayý: “Evet, anne anneciðim. “ “Ýþte þu gençler bile kaçýrýlabilir oðlum. Kötü niyetli insanlar, araçlarýyla buradan geçerken, onlarý arabalarýna alýp kaçýrýrlar…”

  O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (3) (Emine Piþiren) 18 Mayýs 2017 Aný 

Çocuk yüzünde masum kýrýlganlýk donup kalmýþtý. Konuyu daha fazla uzatýp, onu da býktýrmadan konuþtu yaþlý kadýn: “Aslýnda þimdi kendini buldurman çok kolay yollarý var. Gel sana öðreteyim.” Torun hevesle yaklaþtý anneannesine: “Bana öðreteceksin deðil mi, anneanne. Gerçekten çok korktum. Ya kaybolursam ben!”

  O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (2) (Emine Piþiren) 18 Mayýs 2017 Aný 

Görünen o ki, çocuk sorusuna sýký sýký asýlmýþ durumdadýr; çocuðun ninesi onun baþýný okþayýp, yüzüne yalansýz bir buruk gülüþ kondurdu: “Çocuðu kaçýranlar, kötü insanlar. Onun organlarýný çýkartýp baþka ülkelere satýyorlar. Aman oðlum, sakýn yalnýz baþýna dolaþma. Ortalýk çok kötü. Bir yere gideceðin zaman anne ve babandan izin al. Seni yalnýz görürler, kaçýrýrlar çocuðum.”

  O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (1) (Emine Piþiren) 18 Mayýs 2017 Aný 

Çocuk 6 yaþýndadýr. Annesi ve babasý sevgililer günü kutlamasý için dýþarý çýkmýþtý. Çocuk ve 3 yaþýndaki kardeþi doðal olarak güvenilir bir yakýný olan dede ve ninesine býrakýlmýþtýr. Kardeþi erken uyumuþtur. Okula yeni baþlayan büyük torun ile anneanne baþ baþa vermiþ televizyonda uygun bir filim arayýþýndadýrlar. Bir ara nine yüksek sesle, "Allah kahretsin senin gibi pislikleri!" diye söylenir.

  Anne Cennette Yemek Var mý? (Emine Piþiren) 17 Þubat 2017 Ýronik 

" Anne babamla abim nereye gittiler?" Anne aðýtýný dudak uçlarýnda donduruyor: " Onlar gitti kýzým, onlar gittiiii..." " Nereye gittiler anne?" Anne yutkunuyor. Nasýl dese yavrusuna da onu ikna etse? Kendince en mantýklý yanýtý seçiyor aklýnýn havuzundan: " Onlar cennete gittiler yavrum."

  Yarým Somun Yemek Ýçin Orospuluk (Emine Piþiren) 8 Þubat 2017 Kesinlikle Karþýyým! 

Ama benim can sýkýntým hala devam etmekteydi. Ne yapmalýydým? Ev kadýnlarýnýn nasýl vakit geçirdiklerini düþündüm. Bir çoðunun yemek sitelerinde, okey oyun masalarýnda veya dizi film izleyerek vakit öldürdüklerini öðrendim.

  Adamdan Saymýþýz (Emine Piþiren) 14 Aralýk 2016 Baþkaldýrý 


  Havada Bok Kokusu Var Baba (Emine Piþiren) 14 Eylül 2016 Kesinlikle Karþýyým! 

Bizim en yumuþak karnýmýz, yerimiz dinimizdir. Yeter ki o kýsma bir kroþe atýlmaya görsün. Anýnda DÝNSÝZ yaftasý yapýþtýrýrlar vallahi!

  Sular Altýnda Uyumaya Býrakýlan Tarihimiz (Emine Piþiren) 14 Eylül 2016 Unutulamayan Dönemler 

Yol boyunca doðanýn muhteþem üç rengiyle gözlerimiz kucaklaþýrken baraj sularý göðün mavisiyle adeta sarmaþ dolaþtý. Ak bulutlar bir kuðu zarifliðinde suyun yüzeyinde tatlý akisler çizerken, bir anda bakýþlarým dondu. Yutkunamamýþtým! O an boðazýmýza takýlan alabalýk kýlçýðý deðildi.

  Ölüme Çok Az Kala! (Emine Piþiren) 14 Eylül 2016 Yüzleþme 

Leonardo da Vinci'nin ölmeden önceki son sözü, bana yýllar öncesinde okumuþ olduðum yukarýda aktarmýþ olduðum yazýyý anýmsatmýþtý: "...Çalýþmalarým olmasý gereken kaliteye eriþmediði için Tanrýyý ve insanlýðý gücendirdim..."

 

 



"Haksýz Eleþtiri Çoðunlukla Biçim Deðiþtirmiþ Övgüdür."-Dale Carnegie-



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 06:46:28