..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Politika
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Politika
21 
 Faþizmin Tarihi ve Türleri  (Cemal Zöngür)

Psikolojik modern düþünsel faþizm ile, sýnýr tanýmaz kara faþizmin mimarlarý, bunun üzerini örtmek için terörü bahane ederek her geçen gün insanlýktan biraz daha uzaklaþmaktadýrlar. Halbuki terör varsa? Onu da kendileri icat etmiþtir.
22 
 Müruru Zaman 7  (Bayram Kaya)

El mana düþüncesi bir sömürü, aldatma ve illüzyondu. Sizi El ile istiskaldi (El ile korkutup susturmaktý. Sizi El ile konuþamaz yapmaktý). Ve sahipliði olanlara karþý sizi, daima boynunuzda boza piþirir þekille uygun olmanýzý isterdi. Sizi bu kývamla tutmayý kotaran ve yöneten irade olmanýn mana sistemiydi.
23 
 Modern Irak Tarihi.  (cetinbayatli)

Modern Irak Tarihini ele alan yazý
24 
 Kürt Sorununa Kökensel Bir Bakýþ  (Mehmet Demir)

“… Osmanlý Ýmparatorluðu’nda etnik kimlikten kaynaklanan önemli bir Kürt sorunu yoktu.Ama sorunun tohumlarý vardý ve bunlar moderleþme süresince belirginleþecekti"
25 
 Kuzey Kore Ýnsanlýðýn Sonuna mý Ýþaret Ediyor?  (Cemal Zöngür)

Her çaðda olduðu gibi 21.Yüzyýlda da, gücü yeten her dini ve siyasi yapý, diðer bölge ve toplumlara saldýrarak her türlü deðerlerine el koyup, kendi hükümranlýðýný sürdürmenin peþinde koþmaktadýr.
26 
 Türkmen Toplumu, Terör ve Dinî Akýmlar  (cetinbayatli)

Günümüzün sorunu haine gelen Terör ile din arasýndaki baðlantýyý inceleyen bir yazý.
27 
 Suriye Bizim Olsa…  (Mustafa Yener)

Bu halkýn tarihinde büyük bir imparatorluk var. Kalbinin bir köþesinde ise, o imparatorluðu ayaða kaldýrmak.
28 
 Yönetim  (Gazi Maras)

Öncelikle siyasetin bir bilim olduðu gerçeðini unutmamýz gerekiyor.Bu anlamda fikirlerimiz gerçekçi ve bilimsel olmalý
29 
 Türkmeneli"nde Siyasal Ýslam Tehlikesi  (cetinbayatli)

Rürkmeneli bölgesindeki siyasal Ýslam olgusunu ele alan bir yazýdýr
30 
 Müruru Zaman 3  (Bayram Kaya)

Kýsaca doða, sosyo toplum, kolektif güç; kolektif miras; kolektif sahiplik gibi çevresinde salt olanlar; kimsenin olmamakla var bulunanlardýr. Siz bunun içine doðarsýnýz. Siz kendinizi bu temel zorunluluk içinde bulursunuz. Çevredekiler, ortaklaþma ve ortak yararlanýn iliþkisidirler. Toplum sal oluþ bir üreten iliþkidir. Ama enerji saðlama, enerji düzenleme ve enerji kullanma; iþ üretme, iletime yapma, geri baðlanýmla olma gibi sosyo toplumsa süreçler ortaklaþma içinde hücre ve organla benzeþirler.
31 
 Chp, Mhp ve Akp Birbirlerinden Ne Kadar Farklýdýrlar?  (Cemal Zöngür)

Gerçekten insanlýk ve topluma her konuda hizmet amacýyla ortaya çýkan her siyasi parti, bilimsel bir teoriye dayanmak zorundadýr. Bilimsel siyasi teorilere dayanmadan sýrf bir yerlerde benimde adým olsun, ya da çeþitli maddi çýkarlar noktasýnda uyuþamadýðý için, karþýtlýk anlamýnda kendine ayrý parti kurup faaliyet sürdürenler, asla gerçek siyasi parti deðillerdir.
32 
 Türkmenlere Uygulanan Psikolojik Savaþ  (cetinbayatli)

Türkmenlere uygulanan Psikolojik savaþý örneklerle ele alan bir yazý.
33 
 Sukuk Ýcara  (Cengiz ÝZGÝ)

Hazýr Irak savaþý sonrasý ABD ile barýþma çabalarý sürerken hani. Hazýr askeri üslerimizi ortada belli bir sebep yokken ABD ve müttefiklerine açývermiþken, Arap eniþteler bizi niye öptü diye düþünmeden edemiyoruz.
34 
 Chp'nin Adaleti Hatýrlamasý, Demokratlýk mýdýr Opotünizm mi?  (Cemal Zöngür)

Osmanlý’nýn devþirme mirasý üzerine oturup, yarým aðýzla Osmanlý’ya karþý olan bir anlayýþtan, evrensellik ve demokratlýk beklemek, insanýn kendisiyle alay etmesi demektir. Kemalizm’in gerçek siyasi felsefeye dayanan bir teorisi bulunmamaktadýr.
35 
 Batý Emperyalizminin Doðuþu ve Destekçileri  (Cemal Zöngür)

Sömürme ya da herkese ben hükmetmeliyim duygusu, her insan ve her toplumun doðasýnda var olan en büyük hastalýklý ruh halidir. Ýnsanýn doðasý gereði beyin hücre yapýsý ne kadar geliþirse, insani ve hayvani özellikleri de ayný orantýda geliþim göstermektedir. Ancak her zaman insanýn baskýn olan hayvani özelliði, (Süper Ego) insanlýða yakýþýr gerçekçi bir eðitim ve yaptýrýmlarla kontrol altýna alýnmadýðý sürece, gerek yerel düzeyde gerekse küresel ve global þekilde savaþ ve sömürüler her zaman devam edecektir.
36 
 Putin"in Gücü, Büyük Britanya"nýn Doðuþunu Engellemeye Yetecek Mi!  (Aydýn akdeniz)

Topraklarý üzerinde güneþin batmadýðý Büyük Britanya Ýmparatorluðu derin uykusundan yavaþ, yavaþ uyanmaya mý baþladý nedir! Þu finansal krizlerle boðuþan dünya piyasalarý kendilerine bir çýkýþ yolu ararlarken akýllara her nedense birden bire eski kolonyaller geldi. Sahi, þu eski sömürge uluslarýn bir þekilde hizaya getirilerek cebren dahi olsa ikna edilmeleri mümkün müydü acaba? Eski dönemlerin ekonomileri farklý ihtiyaçlara yönelik olduðu için yeterince faydalanýlamamýþ atýl kaynaklar, modern zamanlarýn teknolojik bilinç ve donanýmýndan büsbütün mahrum olan þu barbarlarýn elinden alýnamaz mýydý? Hazýr, dünya aktörlüðüne oynayan þu dev, þimdilik kendi sorunlarýyla meþgulken küçük bir manevra yapmanýn ne sakýncasý olabilirdi!
37 
 28. Dehe-i Fecr'e Girerken!  (Mehmet CAN)

Zaferimiz Kutlu Olsun
38 
 Cayýr Cayýr Yanýyor Ülkemiz Þu Lanet Terör Yangýnýnda!  (Mevlüt Tok)

Terrör sorunsalý ve çözüm önerileri.
39 
 Bir Kadýn Ýki Adam  (CEM AKKILIÇ)

Ve bir adam daha var... http://cakkilic.blogspot.com/




son eklenenler
Seçim Vaatleri
Ahmet Zeytinci
Bilimsel > Politika
Alýntý - 4
Ö.Gökhan Ergüven
Bilimsel > Politika
Kim Bu Zbigniew
Ahmet Zeytinci
Bilimsel > Politika
Müruru Zaman 14
Bayram Kaya
Bilimsel > Politika
Müruru Zaman 7
Bayram Kaya
Bilimsel > Politika
Müruru Zaman 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Politika

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.