..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Öyküsel > Osman AKTAÞ




18 Ocak 2008
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi  
Osman AKTAÞ

:BGFI:
sanki seni tanýyorum. ayný sokaktan geçmiþ gibiyiz. bir sinema salonunda karþýlaþmýþ gibi, göz göze gelmiþ gibi, kýzarýp kýzarmadýðýmýzý anlayacak kadar bakmamýþ gibi… sanki seni tanýyorum. bir baþka dünyada yaþayýp, bilmediðimiz olaylar sonucu birbirimizi yitirmiþiz. ya sen... sen hiç bir þey anýmsýyorsun, deðil mi? sen siyah-beyaz fotoðraf, ben henüz kameraya konmuþ, ama çekim yapýlmamýþ film. ben de siyah-beyazým aslýnda. þu renkli dünyada kendine renk edinemeyen türden.

çok yalnýzým sevgili dostum. çok yalnýz… robenson cruseden yalnýz. o yalnýzlýðý yazgý sonucu benimsemek kýyýnýndaydý; oysa ben, topluma kendimi dýþlatarak kalabalýkta yalnýzlýk seçkisi yapan ben, yazgýmý kendim yarattým seni tanýmadan önce, bir tanrý vardý durmadan konuþtuðum. iyi bir dinleyici olan tanrý… o tanrý … konuþmasýný tamamlamýþtý sorularým yanýtsýz, konuþmalarýmýz bir gizdi aramýzda. sonra sen, sen çýktýn karþýma. karþým imgelemimi çizdi boydan boya. sana kýzdýkça tanrýya yakarýyorum. tanrýya kýzdýkça þiire. kuþkusuz seninle de aramýzda bir yakýnlýðýmýz oldu. hatta yakýnlýktan da öte… seni önce bayram namazý gibi düþündüm, sonra cuma namazý… baktým ki sen beþ vakit denetliyorsun beni. utandým, kýzardým; vaz geçtim alýþkýn olmadýklarýmdan. sana koþmaya baþladým. gözümün alabildiði her þey sen deðildin. ama öyle olsun istiyordum. her gün sabahlamaya baþladým seni.

görüyor musun, seni anlatýrken sözcükler denetimden çýkýyor. nasýl anlatsam, kime anlatsam, niçin anlatsam... biliyorum ki, yollarýn kesiþtiði kavþaklarý bizler yapmalýyýz. araç-gereci birbirimizden bulup buluþturarak… eðer geç kalmadýksa… bir çay içimi zamana gereksinim var. ama o zaman bazen an, bazen uzun metrajlý film gibi uzayýp gidiyor sevgili bayan. sahi “Yeni Karamürsel”den mi giyiniyorsunuz? yoksa “Vakko”dan…

çizgi film kahramanlarý gibiyiz. ereklerimiz için yaklaþýyoruz, yaklaþýyoruz; fark edilecekken saklanýyoruz. sonra yeni baþtan ayný sahneler… biliyoruz, an gelip yitirebiliriz… ama ya cesaretimiz, ya aklýmýz, ya paramýz yok.”ne olacak sonumuz” diyoruz ancak… soru iþareti kullanmýyoruz. niçin mi? dilcilere sormalý, bilimsel veriler ortaya koyabilirler. aslý astarý olmasa da…

hani bir gün, bir zamaný tahlil etmiþtin. ben de sýkýþýp kalmýþtým bedenime. hiç duymadýðým konuyu dinler gibiydim. oysa sen, zamaný tahlil ederken, ben kendimi tutmaya çalýþýyordum, içimdeki depreme dayanýklýlýðýmý kanýtlamak için. çayýnýz soðudu buyurun için. pardon, affedersiniz ya da özür dilerim (býrak allahýný seversen) fantanýz ýsýndý… böyle de söylenmez deðil mi? olsun konuþuyorum iþte. size fýrsat tanýmamak için. fýrsat tanýrsam, belki bir þey söylersiniz. ya sevinçten, ya üzüntüden düþüp bayýlabilirim. sonra çaylar, yok fantalar dökülür, gününüzü berbat edebilirim. oysa yüzümün doðal rengiyle ayrýlmak istiyorum. hiç bir þeyi berbat etmeden. sadece sizi umursuyorum…

artýk sizinde söyleyeceðiniz vardýr, deðil mi? bir gün ben de sizi dinlerim. intiharý annesine soran çocuk merakýyla. hoþça kal sevgili dostum. gelmeyecek otobüsümü kaçýrabilirim.

10 Mayýs 94
Ankara      



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn öyküsel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþ Geçiti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]
Temel (Siz Ýç) Güdü [Deneme]
Kendimle Empati Kurmak [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.