..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dengeli bir rejimde yemeðin yeri çok önemli. -Fran Lebowitz
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Estetik > Aynur Özbek Uluç




11 Temmuz 2004
Çekmeceleri Düzenlerken  
Aynur Özbek Uluç
Zordur bazý çekmeceleri yeniden düzenlemek. Bir kere daðýtýverirsiniz bir þey ararken hýzla. Sonra bir daha toparlanamaz gün boyunca.


:BFIF:
Zordur bazý çekmeceleri yeniden düzenlemek. Bir kere daðýtýverirsiniz bir þey ararken hýzla. Sonra bir daha toparlanamaz gün boyunca. Bir güne sýðdýrmak kolay deðildir çünkü seneleri. Öyle aceleye gelmez isteseniz de.

Çocuðunuzun çýkmýþ süt diþlerini yüreðiniz pýrpýr etmeden tek bir kutuya tasnifleyemezsiniz. Mavi boncuklu bir küpede çok eski bir tanýdýðýnýzýn o küpeyi size hediye ederken yüzünde oluþan ifadesini anýmsarsýnýz. Bir kolye ucunu sizin için tek bir küpe haline getirmiþ baþka bir arkadaþýnýzýn özel üretimini kulaðýnýza geçirirken, yüzünüzde muzip bir gülümseme belirir. Bu lüle taþý þeyleri artýk takar mýyým kulaðýma, takmalý mýyým, çok mu çocukça, çok mu seneler öncesinden? Ben artýk ne kadar büyüdüm? Büyümek nedir? Bütün bu sorular öyle hýzlý hücum eder ki zihninize; hâlâ elinizde lüle taþlarýndan gül motifleri, beyninizde çözümsüzlükler kalakalýrsýnýz bir müddet.

Kullandýðýnýz saatin kendisi eskidi. Kutusu niye hâlâ durur? Alýr mýsýnýz böyle bir saat daha? Saatteki dünya haritasýnýn üstünde durduðu aynayý seçemez mi yine gözleriniz yýllarca; ilk defasýnda göremedi diye? Bir baþka eþyada daha, bu þaþkýnlýklarý yaþatýr mý size acaba hayat? Merak edersiniz.

Sonra tozlu çekmece altýný süpürüp atacakken tam, fark ederseniz eski bir kol saatinin kopmuþ bandýný. O bant, size bazý yaþanmýþlýklarýn yaþanmýþ olduðunun kanýtýný sunuyorsa hele. Az daha süpürgenin çöp haznesine gidecekti. Yaþamýnýzýn bir dilimini kayýp mý edecektiniz, gitseydi?

Çarþýya çýkýnca satýn alayým diye düþünüp gazeteden kestiðiniz “ Yumuþak Seviþmeler” isimli kitabýn ilânýný bu çekmecede yýllarca unuttuðunuz için kitabý satýn alamadýðýnýzý fark edersiniz. Acaba senelerdir, sýrf bir unutkanlýk yüzünden gereðinden sert mi seviþiyorsunuzdur?

Öyle kolay deðildir bazý çekmeceleri yeniden düzenlemek. Saðlam yürek gerektirir.


Aynur Uluç


Berfin Bahar-2007 / Sayý 116

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Mükemmel
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
21 Ekim 2007
Merhaba Sevgili Aynur Uluç; Bir çekemecede bulunan yaþam kýrýntýlarýný, acýlarý, özlemleri, sevgileri, eski günleri ne güzel dile getirmiþsiniz.....Ýlgiyle ve severek okudum.........Güzel bir anlatýmdý...Sevgiler.......Kâmuran Esen

:: selamlar
Gönderen: Ali AYDOÐDU / Çanakkale/Türkiye
9 Mart 2005
anýlar yoldur önümüzde uzanan , ne çok yoldan geri dönerizde haberimiz olmaz menzilden.. vazgeçtiklerimiz bir yana, vazgeçeceklerimiz de mi yazýldý alnýmýza seneler ard arda dizildiðinde gýrtlaða, çekmece bile olsa baþlanan vardýðýn durak aslýnda özündür satýrlarda.. aðýrlýðýnca ... kadýnlar günün de kutlu olsun aynur bu arada saygýlarýmla




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yolculuk Var
Adý Konmuþ Biçimin Okuyucuya Etkisi
Martýnýn Kanadýndan Sýzan Güneþ
Vatandaþ Mustafa
Kurtlar Sofrasýnda Gelincik Yemeði
Yeþil Cennete Yolculuk
Yeraltý Dizeleri
Artýk Beni Ýstemiyor, Bu Þehir
Ýhanet Her Yerde
Þiddet, Her Yerde mi Yoksa?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kesiþme [Þiir]
Meriç'in Þiiri [Þiir]
Þaþý Bir Þehre Þerh [Þiir]
Bir Nisan Yaðmuru [Þiir]
Kana'da Kan [Þiir]
Asýlý Çamaþýrlar ve Beklenen An [Öykü]
El Sallarken [Öykü]
Edebiyatta Görsellik - Edebiyat ve Görsellik [Ýnceleme]
Dilim Dilim Oldu Dilim [Ýnceleme]


Aynur Özbek Uluç kimdir?

http://www. aynuruluc. blogspot. com/

Etkilendiði Yazarlar:
.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aynur Özbek Uluç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.