..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gelecek > Birkan ASKAN




1 Kasým 2001
Ayrýlýðýn dayanýlmaz hafifliði  
Aklýna takýlmayan jenerik yoktur,ayrýlýk budur.

Birkan ASKAN


Bir ucu yanýk teknoloji mektuplarýnýn son duraðýdýr ayrýlýk. Düþünürümde hep ayný yerde durur. Biten her cümlenin en sonunda. Biri baþlar biri biter.Ýçimden ne kuþlar göçer oysa....


:BIFA:
Hayatýn anlamýný arýyorum.Ve gece içinde yaðmur olmasa,hani þöyle rüzgar odalarýmýn perdelerini havalandýrmasa ve karanlýk bir hayalet gibi ortalýkta zamana karþý aðlamasa anlayacaðým. Ayrýlýk birbaþýna
yalnýzlýðý anlatýyor bana. Dinliyorum. Hani bir nokta bulur insan dalýp gittiði yerde. O nokta ona konuþuyormuþ gibi gelir. O anlatýr sen hep ona bakarsýn. Aklýna takýlmayan jenerik yoktur.

Bir ucu yanýk teknoloji mektuplarýnýn son duraðýdýr ayrýlýk. Düþünürümde hep ayný yerde durur. Biten her cümlenin en sonunda. Biri baþlar biri biter.
Ýçimden ne kuþlar göçer oysa. Mevsimi darmadaðýn eden yaz gecelerinin terasta oturduðum ve yýldýzlarýna karýþtýðým cümleleridir ayrýlýk bana.
Hüzün anlamsýzdýr oysa ki. Hep beklersin hayatýnda birþeyleri. Sanki o çok uzaklardan yollarý katlayýp sana gelecekmiþ gibi tatlý bir tebessümle imzalar gözlerini.
Her gece ayný yerde oturup seyrederim gecenin ýþýklarýný. Ayrýlmak bitip gitmekmidir acaba. Yitip yokolmak mý. Her gece perdelerimi uçuran rüzgar
yoktur oysa. Oysa sabah yine ayný sabah,akþam yine ayný akþam.

Kaldýrýmlarda kilometre taþýna vurulan bedenimin katettiði yolculuklara alýþmasý gibi birþey bu. Alýþmak en zorudur düþündüðüm. Alýþýrsýn,kaptýrýr gidersin kendini yelkenlerine martýlar konan teknelerin hýzýnda hayata.

Dalgalarý aþýp sýðýnacak bir liman bulduysan sana umut vardýr. Ayrýlýðý unutmaktan yana. Zaman ister bu. Sadece yaþabileceðine emin olmak istediðin masum bir zaman. Ýlerisini hayal etmek istediðin ve paylaþýlmak kavramýna kendini adapte edebildiðin bir zaman.

Psiko dengelerin alt alta,üst üste sýralanýp her yüzün kendisine ait olan odalarýnda uykusuzluktur ayrýlýk. Bana öyle gelir ve dengelerin yarýþý baþlar, ne gece ne sabah dinlemeden. Yüreðim acýya çoktan alýþmýþtýr oysa.

Alýþkanlýk zor dedirten ayrýlýðýn son noktasýndadýr. Bakar durur gözlerinin içine ama sen anlayamazsýn.
Kimse anlamak zorunda deðil beni diye düþünürüm bende çoðu zaman. Hem anlasa ne olur,anlamasa ne olur. Okusada okumasada unutulur gider insanýn
içinde o kendisini kabul ettirmek isteyen zamanýn kabul edilemez dürtüsü.

Baðýrýrsýn ya belki duyan olur. Duysa ne olur onuda bana söyle. Kaç karýþ büyürsün bu hayata.Kaç karýþ mezarýn olur.

Herþey gözlerimin önünde iþte. Duvarlarýn yalnýzlýðý, ýþýklarýn anlamsýzlýðý, karamsarlýðýn yüreðine saplanan bir býçak gibi yalpalayýp duruyorum kendi
cümlelerimin içinde. Bu kadar karamsar olma demek,hayat devam ediyor diyebilmek yarýna sende kimsin demekten baþka birþey deðildir oysa.

Anlayan varsa cümlelerin baþýna geçsin.
Ayrýldým demek zor,ve bir o kadar ayrýlýyorum, bitiriyorum demek.Bunu baþlarken düþünmek yada düþünememek daha zor aslýnda.

Bakýyorumda nelerle uðraþýyorum ben.Dünya almýþ baþýný gitmiþ,yer yerinden oynuyor bense hala aþkýn aðlarýna takýlmýþ bir sevda kuþunu oynuyorum.
Yaþamak nedir hadi anlatýn kendinize. Cümlelerin ardýna sýðýnarak aðlayýn hayata.

Seviyorum deyin,yarýn nefret edin.Bugün yaþýyorum deyin,yarýn yaþaþamaktan býktým deyin. Ne derseniz deyin bende anlarým sizi.
Kendimi anlamadýðým kadar.

Þiirlerde yazýlarda kuralsýzlýðý yükleyin sýrtýnýza çýkýn yollara bakalým. Hep ayrý bir yüzde ayýþýðý,hep ayný yüzde ayrýlýðý tadacaksýnýz. Yaþadýkça bu korkunun içine sürüklenip acýyý ellerinden tutacaksýnýz.
Mutlaka vardýr bir yerlerde,herhangi bir cümle arkasýnda,alalade bir kelimenin kimsenin farkýna bile varamadýðý baþlangýcýnda.

Hayatýn anlamýný bulamýyorum.
Ayrýlýk içinizde en çok beni vuruyor.
Ben ayrýlýk oluyorum.
Ancak hafifliyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gelecek kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bahardýr yorgunluklarýmýzý çalan

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yüreðime üç kez dokun
Martýlarýn kanatlarýnda sevdim seni
Dokunamasamda sana
Ne demek geliyorsa içimden sana
Aþkýma sözümdür
Özlemek diyorsun bana
Suskunlukla yýkadým yüzümü
Aþk tükenirmi hasret oldukça
Mevsimin getirdiði yaðmursun bana
Çocukluðum sokaktýr benim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir baþka seviyorum seni [Þiir]
Sor beni yaðmurlarýna [Þiir]
Bir [Þiir]
Yaþamam gerek seni [Þiir]
Salýncakta unuttuðum [Þiir]
Bir Bunu Cekip Aldim [Þiir]
Mevsimsiz [Þiir]
Aþk-ý Ýnfaz [Þiir]
Ýstanbul yansýmasý [Þiir]
Bir ihtimaldir sevmek [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Kimse kimseye benzemese de, kimse herkesi biraz kendine benzetir.. /Kimseye benzemem diyen de, aslýnda herkesten çok kimsedir../.O.Auroba /E.Batur /P.Celan /M.Mungan


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.