..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Simten K. Ataç




10 Nisan 2003
Biri Beni Tokatlasýn !  
Simten K. Ataç
Hayatýmýn uzun bir dönemini okuyarak harcadým. Harcadýðým devlet tarafýndan da kabul edildi nihayet Çünkü Özel okullarda deðil Devlet Okullarýnda okudum.


:BDHJ:
Birileri beni tokatlasýn, çünkü artýk olanlarý kabullenmek istiyorum. Sinirden elime batýrdýðým týrnaklarýmý kesmek deðil, yumruklarýmý sýkmamak istiyorum.” Nefes yetmezliðinden öleceðim herhalde” diye düþündüðüm anlarý aza indirmek istiyorum. Dahada vahim olaný ismi bende saklý birkaç kiþiyi tekmelemek , canlarýný acýtýp saatlerce yalvartmak ve düþündüklerini unutturmak istiyorum.

Tam “Kendime gelmeliyim , normal olmalýyým” diye düþünürken normal sýfatýný taþýyan bir anormal çýkýp konuþmaya baþlýyor. Hemde yetmiþ milyonun önünde konuþabiliyorSöylediklerini dinlemek “Hesap sormak gerek” dedirtiyor bana. Hesaplaþmak ne kelime adamlarý gene normal olduðuna inanmak bile istemediðim baþka adamlar koruyor. Benim paramla...

Bu zatlardan birisi müjde vermiþ geçen gün . Üstelik gecenin bir vakti, bir kadeh birþeyler içerek haberlere bakmayý (dinlenirken bilgilenmenin en iyi yolu olduðuna inanýrým) planlarken yýktý beni ( Belki de o sýrada uyuyakalmýþtým ve aslýnda yaþananlar bir kabustu, kimse bilemez) .Müjde þöyle :
“Muhterem Devletimiz , hali vakti yerinde olmayan ailelerin çocuklarýný , daha iyi koþullarda eðitim veren Özel paralý okullarda burs ile okutacak!”

Bende ki tepkiden bahsetmek istemiyorum zira bazý hareketlerin bir hanýmefendiye yakýþmayacaðýný aile terbiyem sýk sýk hatýrlatýyor. ( Buna raðmen baþkalarý görmediði sürece hanýmefendi sýfatýný üzerimden atabiliyorum ) Öyleyse tepki nasýl olacak , bu halka ihanet eden düþünceye karþý düþünce suçu sayýlabilecek bir hata yapacaðým : Nerede ekran? Klavyem nereye gitti?

E güzel kardeþim , kýymetli büyüðüm ya sen ne dediðini bilmiyorsun yada ben gerçekten anormallikte aþama kaydettim gene. Önce sýfatýný yatýralým masaya , bir baþkasý sana gelse dese ki “ Dostum, senin idaren altýnda ki bu kurumun durumu vahim. Özel sektör senden çok ilerde , eðitimin asýný yapýyorlar! “ , demek ki sen “Evet, Bizde çocuklarýmýzý o okullarda okutuyoruz bu yüzden” diyeceksin. Halbuki , “ Evet dostum, ama bu yanlýþýn farkýndayýz. En kýsa sürede devlet okullarýný daha iyi iþler hale getirmeye çalýþacaðýz” demen gerekirken.

Eðitimde fýrsat eþitliði olmalý mý olmamalý mý? Tüm eþitsizler , "Olmalý" derken , Daha eþit olanlarýn sessiz kalmasý da baþka bir rezalet. Sen tutup , Daha eþitlerin tarafýnda dururken , Eþit olmayanlar adýna böyle bir karar alýyorsun demek ki.

Özel okullarýn düþtüðü durum ise içler acýsý. Demek ki devletin bursla okutacaðý öðrencilere muhtaç kaldýlar, kar marjlarý düþtü ve panik halindeler. Kurtar onlarý sevgili büyüðüm. Kurtar ki , parasý olmadýðý halde seçilmiþ bazý çocuklarýmýz bu ilim ve irfan yuvasý okullarýmýzdan faydalanýp sizler gibi büyük adamlar olsunlar.

Kafama takýlan bir baþka þey ise iþin muhasebesi ile ilgili. Bu seçilmiþ çocuklarýmýzýn hayatýný kurtarmak için kendini feda eden kurumumuz , hangi kaynakla yola çýkacak onu merak ediyorum. Eðer benim þans oyunlarýna harcadýðým paranýn % bilmem kaçý ( Eðitime katký payý var ya hani) bu iþi kurtaracaksa helal olsun. Bundan sonra her hafta kumara harcadýðým paranýn 2 katýný harcamaya karar verdim biline.

Son bir sorum var , Bu kaynaðý Özel okullara aktarmak Mübah iken devlet okullarýna harcamak neden günah ? Biri bunu bana açýklasýn yoksa kendi kendime düþünerek bu iþin içinden çýkamayacaðým. ( Bunun nedeni tüm hayatým boyunca Devletin yarattýðý imkanlarla okumam ve bu yüzden daha az eðitilmiþ olma ihtimalim olabilir mi? )

Biri beni tokatlasýn zira bu kabusa daha fazla dayanabileceðimi sanmýyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tüm Önyargýlarý ile Tutunmaya Çalýþanlar

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tekrar Parlar mý Güneþ Tepemizde?
Ýzmir'den Cennet'e: 45 Ha 158
Hizmetin Böylesi!
Kalbim Yarýn Ankara'da!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Lanet [Þiir]
Hoyrat [Þiir]
Bazý Anlarýmdayým [Þiir]
Dönme Dolap [Þiir]
Tualin Düþü [Þiir]
Þehir&dað [Þiir]
Günebakan [Þiir]
Hayat Denklemi [Þiir]
14 Þubat Öyküsü - 4 [Öykü]
Pegasos'un Kanatlarýnda Yaþamak [Öykü]


Simten K. Ataç kimdir?

bence , hayatlarýmýzýn sorumluluðunu elimize aldýðýmýz andan itibaren , suçlayabileceðimiz kimse kalmamýþ demektir. Sizce?


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Simten K. Ataç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.