..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > eylül




27 Kasým 2023
Yol Bitene Kadar  
eylül
Yaþamakta farklý, yaþanmasý deðiþik. Savrulursun ortasýna, yön bulmaya çalýþýr, çýkýþý bulmak için kaybolup durduðun bir labirent misali hayat.


:CJH:
Kolay olacaðýný düþünmüþtüm. Düþünürsün, söylersin, yazarsýn ve her þey yolunda gider. Hiç de öyle deðilmiþ. Ne kadar konuþursan konuþ, her þey anlamakla alakalý. Nasýl anlaþýlýrsan tepkiler de buna göre. Sonra tekrar ve tekrar anlatmaya baþlarsýn, böylece süregider, sonu gelmez.
Ýçimde bir öðretmen varmýþ gibi bildiðim, öðrendiðim, deneyimlediðim ne varsa vermek istedim. Onu ne susturabildim, ne de emekli ettim. Bazen susmalýyým diye kendi kendi kendime telkin etsem de her defasýnda tam tersini yaptým.
Yok, þikayet etmiyorum, çokça býkkýnlýk var. Deli misin diye takýlýyorum kendime, umursamazlýk varken bu çaba niye? Olmuyor ama, yapamýyorum, içimdekini bir türlü susturamýyorum.
Hayat kirli. Vicdanlar kirlenmiþ. Ben ise lekeleri temizlemeye çalýþýyorum. Kendimce. Oysa küçücük mutluluklar var. Görmek lazým onlarý. Hýrstan uzaklaþýp dinginliðe ulaþmalý. Çok da zor deðil. Önce istemeli. Yürekten istemeli.
Ýdealist düþünce gibi görünse de, kafa yorunca baþka bir yol olmadýðý görülür, fikrimce. Çünkü insan mutsuz. Aklýný ele geçiren para hýrsý ile ne kadar oyalanýrsa oyalansýn bu yolun da bir sonu var. Mutsuzluðunu iliklerine kadar hissettiðinde bir yol ayrýmýnda bulur kendini. Kendine gelir veya tamamen kaybolur.
Mantýk. Olmazsa olmaz. Hayat asýrlar öncesi kadar kolay deðil. Asýrlar öncesi kadar zor deðil. Hayat hep farklý, zaman farkýyla farklý. Mantýk olmadan akýl yetersiz kalýr. Yaþanmýþlarýn, öðretilmiþlerin peþine düþer. Mantýk süzer, düþünür, karar verir.
Ýçimdeki öðretmenin mesaisi bitmek bilmiyor. Elimde deðil. Hiç kimseye bir þey öðretme çabam yok aslýnda, lakin öyle iþte.
Bir zaman ki, belki de her zaman olduðu kadar zor ve sarsýntýlý. Kaba tabirle ardýný kollaman þart.
Þu yazma meselesini çok düþünmeye baþladým. Acaba býraksam mý? Yoksa olduðu gibi devam mý etsem? Dediðim gibi, yazsam ne olur, konuþsam ne olur. Sonra, öðretsem, anlatsam ne olur…
Bence sorumlusu zaman. Hani eski zamanlar özlenir ya, haksýzlýk bence. Bu bir olgunlaþmamýþ aný. Zamanýn bir yerinde gönlün okþanmýþ, hoþ vakit geçirmiþ, mutluluðu hissetmiþsindir. Farkýna varmadýðýn bir çok olayýn dýþýndasýndýr. Misal çocukluk. Düþünmeden, yargýlamadan seyrettiðin bir film gibi. Zaman hayatýna yazýlmadan fikirlerin deðiþmez. Yaþanýlanlar; duygu depremlerin, yol ayrýmlarýn,
seçimlerin seni yýpratýrken ideallerin, düþüncelerin deðiþir.
Elbette herkes için geçerli deðil. Bu yüzden deðil mi ki farklý karakterlerimiz, kiþiliklerimiz. Ben ortaya söylerim, ortaya konuþurum, alkýþ ve yuhalanma kabulüm.
Çok farkýndayým, kulvar deðiþtiren bir yazý oldu. Hem de çok hýzlý kulvar deðiþtirdi. Yetiþemiyorum düþüncelere. Yoruldum belki. Onu da düþünmeyeceðim. Yeter. Bir çýkýþ yolu olmalý, lakin yok. Yüklendiðin yükü taþýmak zorundasýn. Yol bitene kadar. Haksýzlýk deðil mi?..

eylül

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yol
Gönderen: Gökhan / , Türkiye
3 Aralýk 2023
“Yüklendiðin yükü taþýmak zorundasýn” yazmýþsýnýz. Yükün bir hazine, derdin ise çare olduðunu anlamanýz ne kadar sürecek bilmiyorum. Ama yazýlarýnýzý heyecanla okuyorum. Bakalým daha neler yazacaksýnýz…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hikayeler
Hayat/zaman
Eksik
Eksik Olan
Ýnsan
Sayfa Boþ
Eksik Olan
Prologue
Kendini Nasýl Öldürürsün
Telafisiz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn
Ýnsaným Ben
Ruh Hali
Kimi Suçlayacaksýn?
Ýyilik Daima Kazanýr
Ruhun Yarasý
Otobüs
Nefes
Her Þey Bildiðin Gibi
Hayat Bir Þaka ve Hepimiz Gülmüyoruz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eylül [Þiir]
Þimdi Aþk [Þiir]
Bir Þey Daha... [Þiir]
Teselli [Þiir]
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar [Öykü]
Yusuf'un Þarkýlarý [Öykü]
Gülümseme Çiçeði [Öykü]
Vurgun [Öykü]
Gecenin Ýçinden Gelen Sesler [Öykü]
Salkým Söðüt Hayat [Öykü]


eylül kimdir?

yolcu

Etkilendiði Yazarlar:
insan, hayat


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.