..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dostluk ve Düþmanlýk > Ahmet Sargýn




1 Aðustos 2017
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz'a Vefa Gecesi Düzenlendi  
Ahmet Sargýn
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz a vefa gecesi düzenlendi


:ABAF:
OZAN YILDIZ ‘A VEFA GECESÝ DÜZENLENDÝ
Sorgun Karaveli Köyü doðumlu olan, uzun yýllar yurt dýþýnda iþçi olarak çalýþan hemþerimiz Ahmet Yýldýz için vefa gecesi düzenlendi. “Gurbetçi Þair” olarak bilinen ve “ Ozan Yýldýz” mahlasýný kullanan halk þairi Ahmet Yýldýz bir süredir rahatsýzlýðý nedeniyle tedavi görüyordu. Yurt dýþýndan hastalýðý sonucu dinlenmek ve Türkiye de tedavisine devam etmek üzere memleketi Sorgun’a gelmiþ bulunuyordu.
Üyesi olduðu Sorgun Ozanlar Derneðince Ozan Yýldýz’a moral vermek ve geçmiþ olsun dileklerinde bulunmak üzere bir moral gecesi düzenledi. Moral gecesine Sorgun Kaymakamý Mustafa Altunpýnar, Sorgun Belediye Baþkaný Ahmet Þimþek, Karakol Komutaný Binbaþý Mehmet Çevik, Ýlçe Emniyet Müdürü Murat Sapmaz, Belediye Meclis Üyeleri Ömer Yüce, Yusuf Telli, Murat Gürbüz, Fettah Kayhan, Avukat Mehmet Aktan, Yukarýsarýkaya eski Baþkaný Durak Turan Düz, Sarýkayalý Sanatçý Turan Gürel, Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný Ahmet Sargýn, Sorgun Umut Engelliler Derneði baþkan ve yönetimi, þair- yazar ve misafir konuklar, Ozan Yýldýz’ýn eþ dost ve akrabalarý katýldý.
Dost muhabbetinin doruða çýktýðý moral gecesinde konuþan Þair Ahmet Yýldýz, oldukça duygulandýðýný, çok mutlu olduðunu dile getirdi: “ Bana yaþama sevinci verdiniz, hayatýma onur kattýnýz, çok mutlu oldum var olasýnýz” dedi ve duygusal bir konuþma yaptý. Sorgun Kaymakamý, Belediye Baþkaný ve Sorgun Ozanlar Derneði Baþkaný Murat Erciyas da bir konuþma yaparak Ozan Yýldýz’ a hem saðlýk dileklerinde bulundular hem de katýlýmcýlara teþekkür ettiler.
Moral Gecesinde misafir konuklar sýra ile söz alýp þiirlerini ve türkülerini seslendirdiler. Duygu paylaþýmlarýnýn yapýldýðý gece de Ozan Yýldýz’ýn þiirleri de yorumlandý. Þairin yiðeni Fatma Erzor tarafýndan yorumlanan þiirler büyük alkýþ aldý. Gurbetçi Þair Ozan Yýldýz moral gecesinde son çýkan þiir kitabý “ Umuda Yolculuk” isimli eserini de imzalayarak konuklarýna hediye etti. Ozan Yýldýz’a Sorgun Belediyesince geçmiþ olsun temennisiyle plaket takdiminde bulunuldu. Gece de konuklara “ Türkmen Pilavi” ikram edildi.
SORGUNLU OZAN YILDIZ UNUTULMADI !
Gurbetçi þair olarak bilenen ve uzun yýllar yurt dýþýnda çalýþan Ozan Ahmet Yýldýz kardeþimiz Sorgun Karaveli köyü doðumlu. Almanya’ya iþçi olarak gidip orada yýllarca çalýþmýþ bir gurbetçi þairimiz. Kendisini uzun süredir tanýyor dost sohbetlerinde buluþuyorduk. Geçtiðimiz yýllarda amansýz bir hastalýða yakalandýðýný öðrenmiþ ve çok üzülmüþtüm. Ne yazýk ki, yoðun iþlerimiz nedeniyle geçen sene görüþemedik. Bu yýl nasip oldu görüþtük.
Sorgun Ozanlar Derneði Baþkaný kardeþimiz Þair Murat Erciyas telefon edip bizleri Sorgun’a davet etti. Ozan Yýldýz ‘a bir vefa gecesi düzenliyoruz, tüm dostlarýmýzý aramýzda görmek isteriz dedi. Bu daveti de vesile bilip ( Sonuçta Ahmet Yýldýz kardeþimiz adýna vefa borcumuzu da ödemek üzere) Ekrem Gürer, Ozan Musa( Yozgat) ve Topal Paþa ( Rýza Doðangönül) ile birlikte yola çýktýk.
Davet geniþ tutulmuþ birçok arkadaþýmýzý orada hazýr bulup sevindik. Ýl dýþýndan gelen dostlarýmýz da vardý. Protokoldan: Sorgun Kaymakamý Mustafa Altunpýnar, Sorgun Belediye Baþkaný Ahmet Þimþek, Karakol Komutaný Binbaþý Mehmet Çevik, Ýlçe Emniyet Müdürü Murat Sapmaz, Belediye Meclis Üyeleri Ömer Yüce, Yusuf Telli, Murat Gürbüz, Fettah Kayhan, Avukat Mehmet Aktan, Yukarýsarýkaya eski Belediye Baþkaný Durak Turan Düz, Sarýkayalý Sanatçý Turan Gürel, Sorgun Umut Engelliler Derneði Baþkaný Süleyman Özdemir ve yönetimi, þair- yazar ve misafir konuklar, Ozan Yýldýz’ýn eþ dost ve akrabalarý hep oradaydý. Ahmet Yýldýz kardeþimiz adýna çok mutlu olduk. Elbette duygu yüklü bir buluþmaydý…
Hasta ziyaretine gitmiþ olmamýzla raðmen ona moral vermek ve ailesini mutlu etme adýna hoþ sohbetlerimiz oldu. Þiirler okundu, ozanlar dile geldi, kucaklaþmalar yaþandý ve ikram edilen Türkmen Pilavý ile ortam þenlendi. Hastanýn moralini yüksek tutmasý adýna herkes mutlu, herkes güler yüzlüydü. Þair Ahmet Yýldýz kardeþimiz beþinci kitabý :” Umuda Yolculuk” u da çýkarmýþ bu mutlu gününde sevincini dostlarýyla paylaþýyordu. Ýmza töreni de oldu. Sorgun Belediyesince kendisine o günün anýsýna bir plaket takdiminde bulunuldu.
Hem Ahmet kardeþimiz adýna hem de kendi adýmýza çok mutluyduk. Yiðeni Fatma Erzor þairimizin þiirlerini yorumlayarak büyük alkýþ aldý. Fatma kýzýmýz da maþallah þiirleri çok güzel yorumluyor. Þiirler ve türküler Ozan Yýldýz için dile geldi. Konuþmalar ona moral vermek adýna yapýldý. Hastalýk insan için derler, þifa da Allah’tandýr. Ahmet kardeþimiz de Ýnþallah þifa bulup saðlýðýna tezelden kavuþur diyoruz. Dünya umut dünyasý, dünya imtihan dünyasý imtihaný kazanlardan oluruz inþallah. Ozan Yýldýz kardeþimize Allah’tan þifa diliyoruz.
Sorgun Ozanlar Derneði yönetimine ve baþkan Murat Erciyas kardeþimize de teþekkür ederiz. Dost vefayý unutmaz derler, vefanýn en güzel örneðini sergilediler. Sorgun yöneticilerine de teþekkür ederiz yanýmýzda bizimle birlikte olup arkadaþýmýzý onurlandýrdýlar; var olsunlar. Vefalý katýlýmcý dostlarýmýza da teþekkür ediyoruz. Unutulmaz bir dostluk örneði sundular…
Ekip kalabalýktý ama isimlerini hatýrlayabildiðim kadarýyla katýlýmcý dostlarýmýz þöyle sýralayalým: Rifat Çakýr, Durak Turan Düz, Turan Gürel, Murat Duman, Pehlivan Uzun, Ekrem Gürer, Rýza Doðangönül, Ozan Musa, Songül Yurdagül, Samed Özdemir, Aþýk Ýdris Gümüþ, Fatma Erzor, Kadir Çetin, Ýsmail Taþtekin, Erdoðan Bektaþ, Nevzat Pusmaz, Recep Natho, Yusuf Þahiner, Zeynep Ertal, Sorgun Umut Engelliler Derneði Baþkaný Süleyman Özdemir ve yönetimi…
Evet vefa ve dostluk unutulmamalý. Vefa sadece aramýzdan göçmüþ olanlara deðil yaþayan dostlarýmýza da gösterilmeli. Sorgun Ozanlar Derneði bunu en güzel þekilde baþardý tebrik ederiz. Ozan Ahmet Yýldýz kardeþimize þifa dilerken aramýzdan ayrýlan þair yazar dostlarýmýza da Allah tan rahmet diliyoruz. Mekânlarý cennet olsun. Ozan Yýldýz kardeþim sen de, vefalý dostlarýn da var olsun…
Haber Yorum: Ahmet SARGIN- Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021
Ýsmail Koçakla Vuslat Yolculuðu
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Þairler Tarihi Konaklarý Þenlendirdi
Yozgat'ta Þiir Rüzgarý Esti
Edebiyatýmýzýn Güçlü Kalemi Harika Ufuk
Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi
Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði
Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali
2017 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri [Deneme]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.