..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En güzel özgürlük düþü, hapishanede görülür. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Politika > Hulki Can Duru




7 Þubat 2016
Yeni (!) Anayasayý Kimler Ýstiyor?  
"Türkiye Cumhuriyeti Çökerken..." Vural Savaþ

Hulki Can Duru


Türkiye ve Türk ulusunun Anayasa ile bir sorunu yoktur. Ancak, siyasal partilerin ve bir çok siyasetçinin bu baðlamda çok ciddi sorunlarý vardýr. Ýþte sorunsal aslýnda o partilerin ve o kiþilerin kendilerini kurtarma ve aklama çabalarýdýr.


:BBIE:
Sèvres Barýþ (!) Antlaþmasýnýn mimarlarý emperyalist güçler istiyor mu? Ýstiyor !
Lozan’ý çöpe atma hevesinde olan bölücüler istiyor mu? Ýstiyor !
Avrupa Birliði istiyor mu? Ýstiyor !
ABD istiyor mu? Ýstiyor!
Gericiler istiyor mu? Ýstiyor !
Þeriatçýlar, cemaatçiler istiyor mu? Ýstiyor !
Terör örgütleri istiyor mu? Ýstiyor !
Teröre destek verenler istiyor mu? Ýstiyor !

O halde bu iþte bir bit yeniði yok mu millet? Türk ulusunu bir ümmete dönüþtürecek olan, emperyalistlerin, gericilerin, bölücülerin, teröristlerin istediði gibi bir Anayasa için düðmeye basýldý.
Büyük bir hýz ve kararlýlýkla yürütülen Ýslamlaþtýrma politikasý ile Sünni Müslümanlýk tek yerel ve milli deðer topluma dayatýldý. Osmanlý Ýmparatorluðu'nun küllerinden laik bir Cumhuriyet kuran Atatürk'ün devrimci ruhu artýk bu ülkede yok !

Ve sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ne son ölümcül darbeyi vurmanýn zamaný gelmiþ bulunuyor: Türk Milleti/Türk Ulusu kavramý Anayasa’dan kaldýrýlacak; özerklik, öz yönetim, yerel yönetim veya benzeri uygulamalarla federatif bir yapýlanmaya gidilecek; baþkanlýk veya yarý baþkanlýk düzeneði ile Osmanlý eyalet yönetimine ve padiþahlýða tornistan geri dönüþ olacak . Tüm bunlar zaten Sevres Antlaþmasýnda görülmüþtü.

Ýmdi, mevcut anayasanýn %70e yakýný zaten defalarca deðiþtirilmiþ olduðundan ona artýk “Darbe Anayasasý” demek mümkün deðildir: Mevcut anayasa çoktan sivilleþmiþ ve topluma mal olmuþtur. Bu anayasa daha özgürlükçü, daha devrimci, Atatürk ilkelerine çok daha uyumlu bir hale getirilebilir kuþkusuz. Ama yapýlmak isenen bu deðil, bunun tam tersidir. Amaç baþkadýr. 2023 ve 2071’in misyon ve vizyonu karþý devrimi Türk halkýna yutturmakýr.

Öte yandan, sanki demokrasi, baþkanlýk sistemi, federasyon ithal ürün deðilmiþ gibi “bugüne kadar hep ithal ürünlerle yönetildik, yerli ve milli bir anayasa yapalým” demek milletle dalga geçmek olup hiçbir bir mantýðý yoktur. Asýl hedef Anayasa’daki Türk sözünü yok sayarak herkesin Osmanlý’daki gibi ulus bilincinden yoksun, dine endeksli bir kavim, tebaa haline dönüþtürülmesidir. Bu durumda herkes kendi dinine, inancýna göre sýnýflandýrýlacak, her dinsel grup, cemaat ve tarikat kendine özgü þeriatý uygulayabilecek, akraba evlilikleri, çok eþlilik, küçük kýzlar ile evlilik ve baþka bir çok ahlaksýzlýk serbest býrakýlacak, yasalara göre artýk suç sayýlmayacak! Kýzlarýn ve kadýnlarýn asli görevi gebe kalýp bol bol çocuk doðurmak ve onlara bakmak olacaktýr.

Türkiye ve Türk ulusunun Anayasa ile bir sorunu yoktur. Ancak, siyasal partilerin ve bir çok siyasetçinin bu baðlamda çok ciddi sorunlarý vardýr. Ýþte sorunsal aslýnda o partilerin ve o kiþilerin kendilerini kurtarma ve aklama çabalarýdýr. Çünkü mevcut Anayasa’ya göre yaptýklarý pek çok þey anayasa ihlali, yasalara göre suç ve er veya geç Yüce Divan’da yargýlanmayý gerektiriyor.. Böylece tüm yolsuzluklar, hýrsýzlýklar, karanlýk iþler, vs bu þekilde silinmiþ olacak ve aklanacaklar! Miyadýný dolduranýn kimler olduðu ortadadýr. Onun için mevcut Anayasayý mümkün olduðu kadar yerin dibine batýrýp tamamen yok etmek istiyorlar. Böylece iktidara geldiklerinden beri yapmýþ olduklarý tüm yasa dýþý iþlere “Yeni Anayasa” kýlýfýný geçirecekler, iktidarlar deðiþse bile asla yargýlanmayacaklar!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: 24 anayasasý
Gönderen: Ahmet Odabaþ / , Türkiye
7 Þubat 2016
1924 anayasasý yeter de artar bile...anayasa sorunu yok




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politika kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Siyon Protokollarýnýn Kökeni (Ýkinci Bölüm)
Siyon Protokollarýnýn Kökeni (Birinci Bölüm)
Korku, Kötülük ve Terör Çaðý
Bm Güvenlik Konseyi Ýsrail'i Kýnamamýþtýr!

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çaðdaþ Gagavuz Þiiri
Mevlana'nýn Tesettür ve Kadýnlarýn Örtünmesine Bakýþý
Yahudi, Hristiyan ve Ýslam Teolojisinde Þeytan ve Þeytanlar (1. Ci Bölüm)
Ýslamlýktaki Cinselliðin Psikopatolojisi (2. Bölüm)
Yahudilik, Hristiyanlýk ve Müslümanlýkta Kutsal Savaþ ve Ganimetler
Yahudi - Hristiyan ve Ýslam Teolojisinde Cincilik ve Cinlere Ýnanýþ
Omega Melancholia (Omo) Sendromu
Ýslamlýktaki Cinselliðin Psikopatolojisi (1. Bölüm)
Yahudi Soykýrýmý Gerçek mi, Abartý mý? (3. Bölüm)
Ýslamlýktaki Cinselliðin Psikopatolojisi (3. Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Albatros [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.