..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, duygularýn dilidir. -W. Winter
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Hakan Yozcu




26 Eylül 2014
50 Bin Suriyeli Kktc"ye mi Geliyor?  
Hakan Yozcu
Dün bazý internet sayfalarýna bu konuyla ilgili Türkiye’nin alternatif bir çözüm üreterek 50 bin Suriyeli sýðýnmacýnýn KKTC’ye gönderileceði haberi yer aldý. Tabi bu þimdilik sadece bir iddia...


:ACHJ:

IÞID’den kaçan Suriye vatandaþlarý akýn akýn Türkiye’ye sýðýnýyor. Öyle ya can tatlý...
Suriye’nin kuzeyinde bulunan Kobani bölgesinden kaçan insanlar, Þanlýurfa’nýn Suruç ilçesinde çadýr kentlere yerleþtirildi. 2 gün içinde 100 binden fazla sýðýnmacýnýn buraya konuþlandýrýldýðý belirtiliyor...
Bu çok ciddi bir rakam. Býrakýn Türkiye’yi Dünyanýn en zengin ülkelerinin bile bu kadar yoðun bir sýðýnmacý nüfusu bünyesinde barýndýrmasý, onlarýn her türlü ihtiyaçlarýný karþýlamasý çok zor.
Çadýr, ekmek, su, yemek, tuvalet, banyo ihtiyaçlarý, bunlarýn yanýsýra, elektrik, saðlýk, ilaç gibi sorunlarý gidermek oldukça zor. O devlet için büyük bir külfet. Mutlaka dýþardan destek almasý þart. Aksi halde üstesinden gelmesi mümkün deðil... Hatta imkansýz...
Türkiye insaný deðerlerle hareket eden bir ülke olduðu için, bu insanlara kucaðýný açýp elinden geldiðince, en iyi þekilde onlarý barýndýrmaya çalýþýyor...
Dün bazý internet sayfalarýna bu konuyla ilgili Türkiye’nin alternatif bir çözüm üreterek 50 bin Suriyeli sýðýnmacýnýn KKTC’ye gönderileceði haberi yer aldý. Tabi bu þimdilik sadece bir iddia...
TC Cumhurbaþkaný Sayýn Recep Tayyip Erdoðan, Birleþmiþ Milletler Genel Kuruluna katýlmak üzere New York’a hareket ederken “tampon Bölgesi önemli bir konu” demiþti. Böylece Sayýn Erdoðan güvenli bir bölge kurulmasý gerektiðinin önemini vurgulamýþtý.
Bunun üzerine 50 bin Suriyeli sýðýnmacýnýn KKTC’ye gönderilmesi kararýnýn gizlice alýndýðýný ve þartlarýn oluþmasý halinde bu düþüncenin hemen hayata geçirileceði belirtildi.
Belki insanlýk adýna iyi bir düþünce olabilir bu. Ama mutlaka bunun olumsuz yanlarý da olacaktýr. Her þeyden önce bu karar alýnýrken veya hayata geçirilirken, KKTC Hükümeti ile istiþare edildi mi? Bu konuda KKTC’li yetkili mercilerin görüþüne baþ vuruldu mu?
Diyelim ki bunlar hep aþýldý. Daha da öte bakacak olursak, bunlarýn alt yapýsý nasýl yapýlacak? Nereye yerleþtirilecek? Neler verilecek? Yukarýda söz ettiðimiz þartlar nasýl saðlanacak? Maddi destek nereden alýnacak?
Bunlarý da bir yana býrakalým? Gelecek insanlarla burada yaþayanlarýn uyumu nasýl saðlanacak? Arada bir kültür farklýlýðý var. Kültür çatýþmasý nasýl engellenecek?
Þu anda Türkiye’de yaþayan Suriyeli sýðýnmacýlarýn yaþadýklarý veya yaþattýklarý ortada. Ayný sorunlar burada da yaþanacak...
Kavgalar, hýrsýzlýklar, ölümler, cinayetler beklemediðimiz þekilde artacak... Nitekim Türkiye’de bunlarýn örneðini gördük... Basýnda, Suriyeli sýðýnmacýlarýn çýkardýklarý olaylarý sürekli izliyoruz...
Burada þunu demek istiyorum: “Kelin ilacý olsaydý kendi baþýna sürerdi.”
Biz KKTC olarak çok mu daha iyiyiz? Kendi ayaklarýmýz üzerinde tamamen durabiliyor muyuz? Kendi içimizdeki ayrýmcýlýðý, bölücülüðü, kavgayý halledebildik mi?
Bunun cevabý hayýr. Çünkü adeta adayý Teksas’a çevirdik.
Eline silahý alan ya, “bar-pavyon” basýyor; ya “dükkan- okul” basýyor...
Soygunlar, cinayetler de cabasý...
Durun durduðunuz yerde Allahýnýzý severseniz...
Baþýmýz zaten dertten kurtulmuyor...







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cumali'ye Yapýlan Haksýzlýk
Kaymakam Küfrederse
Ýsrail"e Dur Diyen Yok Mu?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.