..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, seçmek ve gizlemek sanatýdýr. -Chateaubriand
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ahmet Sargýn




24 Ocak 2014
Simurg Ateþini Antalya da Yaktýk  
Ahmet Sargýn
10 þair 10 þehir Antalya Toplantýsý


:AFGH:
SÝMURG ATEÞÝ ANTALYA DA YAKILDI

Yozgat’tan Ahmet Sargýn, Kayseri’den Ali Özkanlý, Nevþehir’den Ayþe Paslanmaz, Ýzmir’den Birgül Sevil Tekinay, Ankara’dan Gülay Altýnsoy, Tokat’tan Hasan Akar, Manisa Soma’dan Mehmet Metin Baþ, Samsun Bafra’dan Süleyman Altunbaþ, Antalya’dan Þafak Nur Yalçýn ve Gaziantep’ten Zekeriya Efiloðlu, “ BEN DEÐÝL BÝZÝZ” diyerek bir araya geldiler. Eserlerini “SÝMURG ATEÞÝ” Þiir kitabýnda birleþtirerek þiir severlere sundular. Edebiyat dünyasýnda yeni bir ses yeni bir nefes olmanýn gayretiyle ayrý ayrý þehirde olmalarýna raðmen 10 þair bu birlikteliðin ilk ateþini yakmak üzere de 18 Ocak 2014 Cumartesi günü Antalya Kaleiçi Karatay Medresesinde buluþtular. Bu buluþmaya Yozgat’tan Araþtýrmacý gazeteci yazar Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný hemþerimiz Ahmet Sargýn da katýldý.

Türkiye'nin 10 bölgesinin baþarýlý þair ve yazarlarý Antalya da. SÝMURG ATEÞÝ -Zümrüdü Anka Kuþu Þiir Seçkisi 'nin en güzel örneklerini sunmak üzere Kaleiçi Karatay Medresesi'nde sanatseverlerle buluþtular. Projenin isim babalýðýný yaparak çalýþmalara start veren Antalyalý Þair Þafak Nur Yalçýn'ýn ev sahipliðini yaptýðý programa çok sayýda þiir sever, bölgeden katýlan þairler, Eski Burdur Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Süleyman Coþkuner’ katýldý. Ayrýca Antalya Yozgatlýlar Derneði Baþkaný Ali Barýþ Yýldýrým Yönetim Kurulu Üyeleri Rýza Bardakçý, Ünal Þafak, Ýl Dernekler Müdürü Kadir Kaygusuz, Dernek Eðitim Ekibi Baþkaný Yusuf Özcan, Þair Yazar Afife Demirtaþ ve Yozgatlý Sanatçý Mami, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlýðý Ýl Müdürü Nevzat Özer de katýlarak Sargýna baþarý dileðinde bulundular.

**********
Projeye ismi verilen “SÝMURG ATEÞÝ”.Nedir? Efsaneye göre: Simurg, küllerinden yeniden doðan bir kuþ, Efsanenin büyülü kuþu. Kafdaðý'nda yaþar. Diðer adý Zümrüd-ü Anka.kuþudur. Simurg ayný zamanda, Farsça'da 'otuz kuþ' anlamýna geler. Rivayet olunur ki, kuþlarýn hükümdarý olan Simurg Anka, Bilgi Aðacý'nýn dallarýnda yaþar ve her þeyi bilirmiþ... Kuþlar Simurg'a inanýr ve onun kendilerini kurtaracaðýný düþünürlermiþ. Kuþlar dünyasýnda her þey ters gittikçe onlar da Simurg'u bekler
dururlarmýþ. Ne var ki, Simurg ortada görünmedikçe kuþkulanýr olmuþlar ve sonunda umudu kesmiþler.

Derken bir gün uzak bir ülkede bir kuþ sürüsü Simurg'un kanadýndan bir tüy bulmuþ. Simurg'un var olduðunu anlayan dünyadaki tüm kuþlar toplanmýþlar ve hep birlikte Simurg'un huzuruna gidip yardým istemeye karar vermiþler. Ancak Simurg'un yuvasý, etekleri bulutlarýn üzerinde olan Kaf Daðý'nýn tepesindeymiþ. Oraya varmak için yedi dipsiz vadiyi aþmak gerekirmiþ. Kuþlar, hep birlikte göðe doðru uçmaya baþlamýþlar. Yorulanlar ve düþenler olmuþ. Önce Bülbül geri dönmüþ, güle olan aþkýný hatýrlayýp; papaðan o güzelim tüylerini bahane etmiþ, oysa tüyleri yüzünden kafese kapatýlýrmýþ; Kartal; yükseklerdeki krallýðýný býrakamamýþ; baykuþ yýkýntýlarýný özlemiþ, balýkçýl kuþu bataklýðýný. Yedi vadi üzerinden uçtukça sayýlarý gittikçe azalmýþ.

Ve nihayet beþ vadiden geçtikten sonra gelen Altýncý Vadi "þaþkýnlýk" ve sonuncusu Yedinci Vadi "yok oluþ" ta bütün kuþlar umutlarýný yitirmiþ... Kaf Daðý'na vardýklarýnda geriye otuz kuþ kalmýþ. Simurg'un yuvasýný bulunca öðrenmiþler ki; "SÝMURG ANKA - Otuz Bilge Kuþmuþ. Kaf Daðýnýn ardýnda oturan Simurg'u kral seçmek isteyen kuþlarýn hepsi yolda ölmüþler. Sadece otuz kuþ Kaf Daðýna ulaþmýþ; bulduklarý Simurg kendilerinden baþka bir þey deðilmiþ.
*********
Bu derece bilinen ve bu derece gözlerden ýrak bir kuþtur Zümrüd-ü Anka… Her yerde var olduðu halde, hiçbir yerde bulunamayan bir kuþ…Otuz arayýcý kuþ artýk yoktur… Arayan ve aranan'da yok olmuþ; âþýk ve maþuk yoklukta buluþmuþlar. Çokluðun ahenginde; Birlik; Varlýðýn içinde; Yokluk; Yokluðun rahminde; Varlýk…

Programa Yozgat tan katýlan Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný Ahmet Sargýn emeði geçenlere teþekkür etti. Bizi Antalya da misafir eden ve projenin Antalya ayaðýný oluþturan deðerli eðitimci kardeþim Þair- Yazar Þafaknur Yalçýn’a ve þahsýmý onurlandýran Antalya Yozgatlýlar Derneði Yönetim kuruluna teþekkür ediyorum dedi. Sargýn: “Bizler edebiyat dünyasýnýn Simurgu olma yolundayýz. Ýstedik ki sonsuza kadar devam edecek bir güzelliðin ilk ateþini biz yakalým. Kapýlar her zaman iyilik ve güzelliklere açýlsýn… Yaktýðýmýz bu ateþ hiç sönmesin. Söndüðü sanýldýðý anda küllerinden yeniden doðsun. Hakikat yolunda hizmet kervaný hep yürüsün. Bütün gözleri güzellikler bürüsün… Erdem, edep ve edebiyat sonsuza kadar sürsün, birlik ve berberliðimiz daim olsun” dedi.
***********
Antalya programýmýza katýlarak bize destek veren: Devlet Konservetuarý Sanatçýsý Demet Emen'e, Av. Bestekar Ali Özparlar'a, Udi Bestekar Yýldýz Ýrengün'e, Geliþim Sanat Kurucusu Türk Öðer Koç'a, ÝLESAM Antalya Temsilcisi ve Gülce Edebiyat Akýmý Kurucusu Mustafa Ceylan'a, Burak TV Kanal 15 Program Yapýmcýsý Abbas Þenol'a, Kaliteli Yaþam Öncüsü Doç. Dr. Süleyman Coþkuner'e, Dr.Þair Ayþe Coþkuner'e teþekkür ederiz.
Ayrýca þair ve yazarlardan: Yusuf Özcan'a, Harun Yiðit'e, Ozan Çam Hasan'a, Ökkeþ Öztürk'e, Ayhan Çevik'e, Afife Demirtaþ'a, Mehmet Karanfildaðý'na ve bize destek olan tüm katýlýmcý dostlarýmýza teþekkür ediyor saygýlarýmýzý sunuyoruz.
Þafak Nur Yalçýn- Eðitimci Þair Yazar- 10 Þehir 10 Þair Projesi Antalya Temsilcisi
***********
Haber Yorum- Ahmet SARGIN
Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021
Ýsmail Koçakla Vuslat Yolculuðu
Þairler Tarihi Konaklarý Þenlendirdi
Yozgat'ta Þiir Rüzgarý Esti
Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi
Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði
Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali
2017 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni
Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Bayan Üye Kaydý
Yozgat Sevdasý Kitabýmýz Çýktý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Edebiyatýmýzýn Güçlü Kalemi Harika Ufuk
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz'a Vefa Gecesi Düzenlendi
Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii Ýnþaatý
Þair Yazar M. Nihat Malkoçla Röportaj
Hataya Serinyol Þiir Dinletisi
Sevil Mýýsrlýoglu - Güneþi Kurþunladýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri [Deneme]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.