..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan deðil, çokluktan gelir. -Tolstoy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Mustafa Yener




16 Aðustos 2012
Altýn Yürekli Kahraman Beþar Esad…  
Mustafa Yener
Suriye’den yeni gelmiþte, hala yaþadýðý travmanýn etkisinden kurtulamamýþ muhabir edasýyla anlatýyorlar; “Esad kendi halkýný öldürüyor..!”


:BGFJ:
Suriye’den yeni gelmiþte, hala yaþadýðý travmanýn etkisinden kurtulamamýþ muhabir edasýyla anlatýyorlar; “Esad kendi halkýný öldürüyor..!”
Zannedersiniz ki Esad kafayý sýyýrmýþ, Suriye sokaklarýný halký kovalýyor. Bu hesaba göre; sýrtýnda bazuka ile koþturan Nato beslemeleri de ‘halk’ olsa gerek.

Zaman zaman iyi haberler de geliyor Suriye’den. Savunmasýz halkýn, kaç tane tanký imha ettiðini müjdeliyor haber programlarý.
Zavallý halk, son olarak bir de savaþ uçaðý düþürmüþ.
***
Eðer Suriye’de kan akýyor, eðer insanlar ölüyorsa bunun sebebi ABD ve iþbirlikçilerinin olaylarý kaþýmasý ve göndermiþ olduðu silahlardýr.

Otomatik silahlarla donatýlmýþ o katiller ‘halk’ ise, Beþar Esad altýn yürekli bir kahramandýr.
***
Bak görüyor musunuz; fazla sinirlenip bir diktatör parçasýna kahraman dedik. Altýndan bir de kalp ekleyiverdik o unvanýn önüne.
Zalimlere kahraman demenin, zulme ortak olmak sayýlacaðýný söyleyenler çýkabilir. Eðer böyle düþünenler varsa kendilerine kýzmadýðýmý, hatta ayný fikirde olduðumu bilsinler.

Ancak Esad’a “kahraman” demenin benim buluþum olmadýðýný belirtmeliyim. Irak’ta bir buçuk milyon insaný öldüren katillere, bir siyasetçi “kahraman Amerikan askeri” demiþti ya, ben ondan esinlendim. Eðer suçluysam zulme ortak olmaktan, beni o siyasetçiyle beraber lanetlesinler.
***
Bahar gelince doða canlanýr. Ýnsan da doðanýn parçasýdýr; o da canlanýr. Daha hassas olur. Nitekim ‘Arap baharý’nýn gelmesiyle insanlar daha hassas oldular. Irak’ta bir buçuk milyon insanýn katlediliþini donuk bakýþlarla izleyenler, gördüðünüz gibi Suriye için toplu halde aðlama krizine girdi.
Yalnýz siyaset deðil; yazýlý ve görsel medya, hatta blog yazarlarýný içine alan geniþ bir arazi, aylardýr Esad karþýtlarýnca akýtýlan göz yaþlarýyla sulanýyor.
Türkiye’nin çýkarlarýna aykýrý talepler için akan o gözyaþlarýnýn kýblesi, ne kadar ilginçtir ki, Suriye üzerindeki Amerikan çýkarlarý. Oysa kendi ülkelerinde kaç Mehmet’in öldüðü umurlarýnda deðil. Yoksa o duyarlý yürekler kendi ülkesine kýrgýn, kendi evlatlarýna küs mü..?

Güneydoðu’da ölenlerin sayýsýný boþ verip, Suriye’de ölenlerin istatistiðini tutan duyarlý tüm yüreklerin, “kahraman Amerikan askeri” için dua eden ideolojiye mensup olmasý bir tesadüf mü..?
***
Zulüm sadece Türkiye’de deðil, Ortadoðu’da bile onlarýn gözyaþlarýndan besleniyor.
Aðlaya aðlaya bir savaþýn kýyýsýna kadar geldik. O savaþ belki Ýran ve müttefiklerinin de dahil olmasýyla tüm Ortadoðu’yu saran bir yangýna, belki daha da yayýlarak bir dünya savaþýna dönüþecek.

Ne olur göz yaþlarýnýzý zayi etmeyin, ekonomik kullanýn artýk. O inci tanelerini gün gelip, belki de çocuklarýnýzýn anýsýna hediye etmemiz gerekecek…


Ýstanbul, Aðustos 2012
Mustafa Yener



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gavur Biliyor Kardeþim..!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Boþ Verin; Sol da Oluvermesin…
Haydi Kýzlar Kocaya..!
Su Ýçerdik Testiden…
Öcalan Ýçin Kardeþlik Türküsü Söylemek…
Kenan Evren'in Burnu...
Ýkiyüzlü Avrupa..!
Öðretmen Öðretir Direniþi de

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Lavman... [Þiir]
Babam Yaþasa Çok Kýzardý… [Deneme]
Kendisiyle Savaþan Toplum… [Deneme]
Hayat Kazýk Atar Ýnsana… [Deneme]
Ölen Bir Ülkenin Memesinden Beslenmek… [Deneme]
Ýþte Bunun Ýçin Üç Çocuk [Deneme]
Pandora’nýn Kutusu… [Deneme]
Chp Kur’an-ý Gerçekten Yasakladý Mý..? [Ýnceleme]
Savaþ Güvercinleri [Ýnceleme]
Türk Dil Kurumu’nuzu Eþek Arýsý Soksun… [Ýnceleme]


Mustafa Yener kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
Öyle bir etki altýnda olduðumu düþünsem, yazmam manasýz olurdu.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Yener, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.