"Gelecek, şimdinin geçmişidir, sadece biraz daha pahalıya mal olur." - Mark Twain (kurgusal)"

Sen Değil O

İnsan hep arar ya dünyada diğer yarısını, / Buldum zannedipte dalar ya derin hülyalara, / İşte öyle bir rüyadan uyandığımda yazdım bu yazıyı. /

yazı resim

Bostancı sahilinde yapmıştım sarı sarı kumlardan ilk kalemi. Ve o gün vurmuştum kalbime düşlerimdeki krallığın kapısına kilit taki o gelene kadar. Ki anlayacaktım geldiğini içimde tutuşturduğu ateşin kaf dağının karlarını eritmesinden.
Kaç mahpus yılı düşlerime girip çıktı. Düşler ki uçsuz bucaksız, düşler ki yaşanan hayata ve acılara aykırı. Ama bulamadı aradığını gönül.
Kasımın soğuğu bastırmış, kış sokulmuştu içimize davetsiz bir misafir gibi. Güneş kara kara bulutların ardına saklanmış, gülüyordu sinsice. Ben ararken sıcak bir tebessüm titriyordum iliklerime kadar sessizce.
Ve seni gördüm üşümüyordum artık. Düşündüm yılların esareti bitecek miydi? Açılmaz dediğim kapılar açılacak mıydı acaba. İnan onu sende çok aradım.
Nereden bilirdim bana kaf dağının ardından baktığını, unutulmuşluğunda ötesinde yapayalnız bir başına açan umut çiçeklerimi sessizliğinle solduracağını.
Ama anlamamışsın gözlerinde parlayan yıldızların, beni sana değil onun hayaline getirdiğini. Ben hala onu kumdan kalelerimin önünde yalancı ışıkların aydınlattığı yarınlarımda bekliyorum. Elimde bir anahtar ve sonsuz sevgimle...

KİTAP İZLERİ

Çığırından Çıkmış Bir Dünya: Sosyal Sefaletin, Ekolojik Felaketin, Etik Yozlaşmanın Kökeni

Fikret Başkaya

Düzenin Çivisi Çıktığında: Kapitalizmin Büyük Yargılanması Fikret Başkaya, “Çığırından Çıkmış Bir Dünya” adlı eserinde sosyal, ekolojik ve ahlaki krizlerimizi tek bir kök nedene bağlıyor. Modern
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön