"Her yeni gün, içinde keşfedilmeyi bekleyen sonsuz bir hikaye taşır; kalemin cesareti, yaşamın anlamını yazmaktan gelir."

Düşündüren Sözler - 32

\*Açlık sınırını veya yoksulluk sınırını para cinsinden hesaplamak mümkün de, alçaklığın sınırını ne ile hesaplayacağız? \*Bildiğini bil, ama bilmediğini de bil! \*Sorunsuz bir aile, sorunsuz bir ülke ve sorunsuz bir dünya bekleme; ne zaman vardı ki şimdi de olsun?

yazı resim


*Yazdıklarınızda, söylediklerinizde insanlar sizin değil de kendilerinin görüş ve düşüncelerini görmek isteyebilirler. Onlara hoş görünmek için bu tuzağa düşmemeli; yoksa orijinal değil ısmarlama fikirler ortaya koymuş olursunuz.

*Beklersen, mutlaka bir bekleten bulursun!

*Varlığı bütün halinde kavrayıp algılayamayan bir zihinden yaratıcılık beklenemez.

*Söylediklerim, söyleyemediklerimin yanında ne ki.

*Şayet evren sonsuzsa tek bir tanedir; sonsuz değilse başka evrenler de daha var demektir. Tek bir tane evren varsa mesele yok; ya çok sayıda evren varsa ne yaparız? Çünkü bir tanesi hakkında bile bildiklerimiz o kadar az ki

*Açlık sınırını veya yoksulluk sınırını para cinsinden hesaplamak mümkün de, alçaklığın sınırını ne ile hesaplayacağız?

*Bildiğini bil, ama bilmediğini de bil!

*Sorunsuz bir aile, sorunsuz bir ülke ve sorunsuz bir dünya bekleme; ne zaman vardı ki şimdi de olsun?

*Evrende, kötümser insanların dünyasını aydınlatacak bir güneş aradım, bulamadım.

*Servete sahip değilim diye üzülme; belki farkında değilsin ama sen kendin bir servetsin.

*Her büyük düşün arkasında büyük bir adam vardır.

*Keşke kirlenen elbiseler gibi kirli düşünceleri de yıkayıp tertemiz bir dünya kurabilseydik

*Güvenin olmadığı yerde arkadaşlık, dostluk hatta sevgi aramak boşuna bir gayrettir.

*Âşık sevmekten korkmazsa, maşuk neden sevilmekten korksun?

*Giderken arkanda yaralı bir kalp, ağlayan bir çocuk, kuyruk acısı olan bir düşman, kırgın bir dost, beddua okuyan bir ana-baba bırakma.

*Ders alınmayan yaşantıyı tecrübeler hanesine yazamayız.

*Küstahta cahil cesareti tavan yapmıştır.

(Yakında kitap olarak bastırmayı düşündüğüm Oruç Baba'dan Aforizmalar-2 ön çalışmasından alınmıştır.)

Yorumlar

Başa Dön