"Sabahın yedisinde uyananların tek suçu, akşamın beşinde ölenlerden olmalarıdır." – Terry Pratchett (kurgusal)"

Bir Nisan Şakası

Müthiş bir ülkede yaşıyoruz hamdolsun. Eşi benzeri yok. Tadını çıkarın ey Türk milleti.

yazı resimYZ

Müthiş bir ülkede yaşıyoruz hamdolsun. Eşi benzeri yok. Tadını çıkarın ey Türk milleti.

Bakın, ot bakanlık yapıyor (bildiğiniz ot), size nasıl yaşamanız gerektiğini anlatarak öğretiyor. Dağ, taş, ova, bulut dinliyor (aynı sizin gibi). Onlar yaşamlarını bu otun söylediklerine göre yeniden düzenliyor. Mesela mevsim dışı sıcaklar, mevsim dışı yağan kar, mevsim dışı fırtınalar, en beklenmedik yerde olan depremler, yepyeni çiçeği burnunda salgın hastalıklar ve daha neler neler... Oysa sizde kıpırdanma yok. Saçınızın teli oynamıyor. Sessiz köleler gibisiniz hamdolsun. Olsun bakalım. Ramazanınız mübarek olsun dört bin iki yüz elli liralık mutlu ve mesut yurttaşlar.

Şu mübarek günlerde hayallerinizin gerçek, dualarınızın kabul olması için hangi türbe ya da mabet daha etkili ve saygınsa oraya bozuk para atıp çul bağlayın. Hatta elbisenizden bir parça çul olursa daha etkili olabilir.

Akşamları Medine hurması, manda yoğurdu, kestane balı yiyip yatın. Tatlı uykular... Yarın bugünden farklı olmayacak nasılsa.

Sizi iktidar gibi seviyorum ülkemin en nadide varlıkları. Kendi aranızdaki sorunlar olmasa hiç sorun çıkarmıyorsunuz.

1 Nisan 22
Gölcük

KİTAP İZLERİ

Başka Yollar

Enis Batur

Enis Batur'un Zihin Labirentinde Bir Gezinti Türk edebiyatının en üretken ve sınır tanımayan kalemlerinden Enis Batur, okurunu bir kez daha kendi zihin coğrafyasının dolambaçlı patikalarında
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön