..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Ahmet Odabaþ




6 Þubat 2011
Kan Grubu Sorunu  
Ahmet Odabaþ
Ýnsan bencilliðinin bir boyutu tartýþýlmaktadýr.


:BAAH:

     Bugün için dünyada 6-7 milyar kadar insan yaþadýðý söyleniyor. Bu insanlarýn birkaç renge bürünmüþ olduklarý, beyaz, sarý, kýrmýzý ve mor veya baþka renklerin olduðu kabul edilmektedir. Bu durum bazý bencil ve zeka özürlü, kýsmen de saygýsýz tiplerde, benim rengim daha güzel gibi aslýnda ne anlama geldiði bilinmeden söylenmiþ görüntülere neden olmaktadýr.

     Bilinen kan gruplarýný ben anlatsam komik olur. Yalnýz, A,B,AB ve O gibi gruplarýn varlýðýný duymuþtum. Genel alýcý, genel verici gibi daha çok týbbý ilgilendiren konulara girmem olasý deðil. Peki siz bu kan gruplarýnýn belli renkleri temsil ettiði gibi bir görüþ duydunuz mu. Ben duymadým. Duyanlar lütfen not alsýn, sýnavda çýkabilir.Sanýrým kan gruplarý hiçbir rengin tekelinde deðil.

     Lütfen ilkokul, ortaokul ya da lise bilgilerinizi, üniversiteye gidenler de burada edindikleri bilgileri biraz toplayýp, kafalarýnda bir canlý hücresi tasarlasýnlar. Bir adet bitki hücresi ve bir adet de hayvan hücresini yan yana koysunlar. Bu hayvan hücresi hangi hayvana ait. Ýnsanlara ait özelliði olan bir hücre var mý. Yoksa yüzeysel olarak bu ayrýmýn yapýlamayacaðý, insan hücresinin de herhangi bir hayvan hücresi olduðu sonucu mu ortaya çýkacak.

     Ýnsani bilgilerin hücrelerin derinliklerinde, kromozom ve genlerde saklý olduðunu mu duyduk yoksa. Elimizdeki hayvan hücresi insani bir görüntüyü içermemekte mi. Biraz öyle gibi.

     Bu gen kardeþiniz, iþin sýrrýnýn genlerde saklý olduðu gibi, kendi boyunu ve boyutunu aþan tahminlerde bulunuyor. Peki, bir hayvan hücresi bulduk, bunun bir insana ait olduðunu haricen öðrendik. Hemen araya biraz hukuk þýkýþtýrýyoruz. Anlayan ve fark edenlere önemle duyrulur. Bu insan hücresi hangi renk insana ya da hangi kan grubundaki insana ait. Bunu bilmek için Medyum Memiþ Beyfendiye baþvurmak mý gerekiyor.

     Aslýnda insan insan. Bunun baþka açýklamasý var mý. Afrika’dan ya da Çin’den aldýðýnýz bir insan kalbi, karaciðeri ya da böbreði ve sair organlarý Avrupa, Amerika, ve Avustralya’daki insana uymaz mý.

     Peki bu bölgeler arasýnda, kan nakli gerçekleþmez mi. Koyu renkli, zenci bir gen kardeþimiz, açýk renkli, sarýþýn bir Avrupalý, bir Amerika’lý ile aþk yapsa, çocuklarý olmaz mý. Neden olmasýn. Beyaz üstüne, dikine siyah ya da kareli çocuklar beklemiyoruz elbette. Sonuçta bir insan meydana gelecek.

     Peki, sarý ýrktan biri ile, beyaz ýrktan birinin çocuklarý olup, bunlar da sair ýrklarýn (varsa böyle bir þey) birleþmesi ile oluþan çocuklar aþk yaparlar, seviþirler ve/veya evlenirler, ya da evlilik dýþý beraberlik sonucu bir çocuk yaparlarsa, bu çocuðun hücre yapýsýnda bir deðiþiklik olacak mýdýr.

     Ýnsanlýðýn Adem ve Havva’dan yani ortak bir geçmiþken geldiðine, ibadet yaparken veya dini kitaplarý okurken inanan sevgili gen kardeþlerimiz, dünyayý kullanmaya, bölüþmeye sýra gelince birden bire bu inceliði unutuverirler.

     Dünya üzerinde, bu güne kadar yüzlerce devlet kurulmuþ, binlerce savaþ yapýlmýþ, milyonlarca insan, bu savaþlar sonucu ölmüþtür.

     Peki, bölüþülemeyen ne. Ayný oyuncak için kavga eden iki kardeþten, kardeþlerden ne kadar fark var. Bir ülkenin refahý ürettiði ve sattýðý silahlarla orantýlý. Silahlar pasta, ekmek vs. üretiminde kullanýlan þeyler deðil. Ýnsan öldürmek için kullanýlýyor.

     Övünülen üstün teknolojiler, geliþmiþ silahlar, hep ne kadar insaný, ne þekilde öldürdüðü ile bir deðer ifade ediyor. Ortak bir insanlýk, ortak bir doða, canlýlýk, dünyalýlýk veya uzaylýlýk adýna neden birþeyler düþünülmüyor. Hasta ruhlar savaþ çýkartýp silah satmazsa rahat edemiyor mu. Biraz öyle. Sahip olduðumuz fizik gücü, beyin gücünü, ortak amaç için, insani deðerler (?) için daha güzel ve olumlu bir dünya için kullanmak din, ahlak ve felsefe kitaplarýnýn sayfalarý arasýnda gizleniyor gibi...

     Uyuyan bir güzel yada yakýþýklý bir delikanlý bulundu. Bunlarýn dinleri, dilleri, milliyetleri vs. konularýnda hiçbir bilgi yok. Uyandýlar ve gülümseyerek çevreye bakýyorlar. Bu insanlar hangi soydan geliyor, hangi milleti veya milliyeti temsil ediyorlar.

     Bu insanlarý Türk olarak kabul ederseniz, bir kýsým . zeka özürlü kiþiler, bu insanlara Ermeni soykýrýmý gibi aslýnda kendilerinin de inanmadýklarý bir suç yükleyecekler . Yok bu kiþiler Ermeni olarak kabul edilirse, soykýrýma uðramýþ insanlar olarak ilan edilecekler. Bu insanlar, Yahudi olsa, Alman olsa, Ýngiliz olsa... onlara bakýþ da aptalca bir deðiþiklik gösterecektir.

     Peki hangi bilim adamý, hangi teknoloji ile, bu insanlarýn, dilleri, dinleri, ýrklarý, kan gruplarý ve saðlýk durumlarý hakkýnda bilgi edinecektir.

     Bu insanlarý yapay coðrafi sýnýrlar ile hangi sýnýra koyacaksýnýz. Hiçbir yere...

     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Rastlantý ve Uygarlýk
Eðitim, Hukuk Eðitimi, Ölçme ve Deðerlendirme
Ulusal Arpalýklar ve Üretim
Edirne'den Hakkari'ye
Yunanistana Tank Satma Savaþý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Masum Bir Gen'in Ýtiraflarý
Köy Enstitüleri Neden Kapandý
Trabzon - Ýzmir
Kendinle Ýlgilenme Sanatý
Kitaplar Üstüne
Beklentiler ve Sonuç (Pardon)
Mac Carty'nin Anýlarý
Annem ve Babam Nerden Geldi
Kendine Ayrýlan Zaman

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kukla [Þiir]
Odabaþ Tüm Þiirler [Þiir]
1001 Gece Masallarý [Þiir]
Buluþalým [Þiir]
Kuklacý Amca [Þiir]
Çay Koy Ortak [Þiir]
Çay Koy Ortak [Þiir]
Geliyorum Ortak [Þiir]
Zamanýn Yaptýklarý [Þiir]
Akrabalar [Þiir]


Ahmet Odabaþ kimdir?

1963 Çarþamba/Samsun doðumluyum. Serbest avukat olarak çalýþýyorum. (Ýzmir'de)

Etkilendiði Yazarlar:
Karacaoðlan, Pir Sultan Abdal, Hayyam, O Veli, Aziz Nesin,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Odabaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.