..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan gülümsemeyle gözyaþý arasýnda gidip gelen bir sarkaçtýr. -Byron
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý > Onur Bayrakçeken




21 Kasým 2008
Tanrýlar da Sever  
Onur Bayrakçeken
Melek, merakla sordu, “Nedir o kural?” Tanrý, büyük bir sýr veriyormuþçasýna fýsýldadý. “Aþkýn ulaþýlmazlýðý…” Melek anlamamýþtý. “Öyleyse insanlar nasýl ulaþýyorlar?” Tanrý bir kahkaha attý. “Ulaþtýklarýný kim söyledi ki?”


:BJAG:
“Tanrýlar da sever,” dedi Tanrý.

Melek gülümsedi. “Haklýsýnýz efendim.”

“Öyleyse, neden benim elim Zeliha’nýn eline deðemiyor Melek?”

Melek’in yüzü soldu. “Bilmiyorum yüce efendim! Siz her þeyi bilensiniz. Bunu bilmiyor musunuz?” Tanrý’dan korktuðu için bunu sorarken çekinmiþti.

Tanrý güldü. “Biliyorum tabi. Ama kendi yazdýðým kuralý bozamam. Bu yüzden sana sordum ya zaten, belki senden bir fikir çýkar.”

Melek, merakla sordu, “Nedir o kural?”

Tanrý, büyük bir sýr veriyormuþçasýna fýsýldadý. “Aþkýn ulaþýlmazlýðý…”

Melek anlamamýþtý. “Öyleyse insanlar nasýl ulaþýyorlar?”

Tanrý bir kahkaha attý. “Ulaþtýklarýný kim söyledi ki?”

Melek iyiden iyiye afallamýþtý. “Yani,” dedi. “Evlilikler falan hep yalan mý?”

“Tabii ya!”

“Ama efendim, siz yine de Zeliha’ya dokunabilirsiniz.”

Tanrý’nýn neþeli havasý yerini tekrar hüzün dolu bir yüreðe býrakmýþtý. Baþýný iki yana salladý ve, “Hayýr,” dedi. “Ona dokunursam eðer, tüm insanlar aþka ulaþýr… Kural bozulur.”

“Ýyi ya, ulaþsýnlar!”

“O zaman aþkýn ne deðeri kalýr ki?”

Melek Tanrý’nýn bu sözlerini garipsemiþti. “Ýyi ama, ulaþýlamayan bir aþkýn deðeri olsa ne olacak, olmasa ne olacak?”

“Aþka ulaþmak için ‘sevebildiðin kadar sevmenin’ bir manasý kalmayacak. Ve düþünsene, insanlar ne zaman oksijenin deðerini bildiler ki? Hiç birinin haberi yoktu. O bir hazineydi ve iþte, harcadýlar onu,” Ýç geçirdi Tanrý ve devam etti, “Ya aþkýn sonu da oksijen gibi olursa?” Son cümlesini söylerken, bir küreye uzanmýþtý Tanrý. Bu küreyi Melek’in önüne koydu. Biraz sonra kürede bir görüntü belirdi...

Görüntüde kýzýl saçlý, genç ve çok güzel bir kýz ile yakýþýklý bir oðlan vardý. Ele ele tutuþmuþ deniz kenarýnda yürüyorlardý. Yürüdüler, yürüdüler ve yürüdüler… Bir yandan da sohbet ediyorlardý. Fýsýr fýsýr bir þeyler konuþuyorlardý. Konuþtular, konuþtular ve konuþtular… Neden sonra, kýz durdu. Tartýþmaya baþladýlar. On beþ dakika sonra iki senelik iliþkileri sona ermiþti. Tek sorun, çocuk ile kýzýn siyasi görüþlerinin ters oluþuydu. Tanrý’nýn suratý asýldý.

“Bak,” dedi. “Oksijeni de böyle umursamamýþ, pis dumanlarla kirletmiþlerdi. Bu ikisinin aþklarý çok büyüktü Melek… Ama onlar, siyasi düþünceleri yüzünden heba ettiler bu aþklarýný, sevgilerini. Týpký, diðer ademoðullarýnýn alýþveriþ merkezi için ormanlarý heba ettiði gibi…”

Melek, Tanrý’yý haklý buldu. “Ne yazýk ki haklýsýnýz…”

Tanrý, suratýnda acý bir gülümsemeyle Melek’in baþýný okþadý. “Öyleyse,” dedi. “Bu hazineyi yok edeceðimize yüreðimize gömelim. Ona ulaþamamýþ olmanýn acýsýyla beraber gömelim…”

“Gömelim efendim. Sonsuza dek gömelim…”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yastýk [Þiir]
Bilindik Cümle [Þiir]
Devrimin Getirdiði Cazcý [Þiir]
Canavarlar [Þiir]
Yaðmur Damlalarý [Þiir]
Karanlýk mý Her Yer [Þiir]
Uyanýk Bir Savaþçý Ol [Þiir]
Müzik Ruhun Gýdasýdýr! [Deneme]
Normallik Anormalliktir [Deneme]
Sen, Ben, Biz [Deneme]


Onur Bayrakçeken kimdir?

Þiir yazarým. Öykü yazarým. Siyasetle ilgilenirim. Þiirlerim daha çok toplum ve dünyayla alakalýdýr. Ancak kendimi sýnýrlamamaya gayret gösteririm. Keza, öykülerimde de öyle fakat asýl olarak gerilim, fantastik, polisiye, macera öyküleri yazarým. Bazý felsefik çalýþmalarým da vardýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Steinbeck, Nâzým Hikmet, Neyzen Tevfik, John Grisham, Clive Cussler, Stephen King, Jim Morrison, Syd Barrett, sýradan insanlar, psychedelic ve indie müzik...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Onur Bayrakçeken, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.