..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýyi bir aþk mektubu yazmak için, neler yazacaðýný bilmeden oturman, kalktýðýnda da ne yazdýðýný bilmemen gerekir. -Rouesseua
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Bireysel > asuman karakaya




28 Temmuz 2008
Koþarken  
asuman karakaya

:BACD:
amýna koymanýn ne olduðunu bilmeden küfürler sallayan çocuklar geçti yanýmdan.
ama biz biliyoruz,
biliyoruz deðil mi amýna koymayý.
varolanla yarattýklarýmýzý seviþtirirken hep amýna koyuyoruz birþeylerin.
rüzgara karþýyým þimdi.
ama biliyorum güneþ birgün devirecek.
o, rüzgardan da güçlü olsa gerek.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: cevap
Gönderen: H.Göçmen / , Türkiye
16 Kasým 2008
sistem hata verdiði için tekrar yazmayý deniyorum ------ sayýn erdoðmuþ. lütfen benimle ilgili nahoþ söylemlerinizi kendinize saklayýn. ayrýca moderatöründe bu konuda daha titiz olmasý gerektiðini düþünüyorum. ayrýca yazdýðýnýz eleþtirileri açýk seçik kimi neyi kast ettiðiniz belirterek yazarsanýz bu tür karýþýklýklarýn yaþanmasýnýda önlemiþ olursunuz.

:: cevap hakký mý?
Gönderen: mehmet asým erdoðmuþ / , Türkiye
15 Aðustos 2008
Sayýn Göçmen; neden üzerinize alýndýðýnýzý anlayamadým. Eðer size yazmýþ olsam direk olarak size yazardým. Ayrýca siz "kimin dikkatini" çekmek istiyorsunuz da böyle bir savunma durumuna geçtiniz? ve yine ayrýca Asuman Haným bir yazýma "hakarete varan cümleler yazdýðý için" eleþtirinin anlamýný yazmak ve kendisine iletmek durumunda kaldým. Ancak görüyorum ki en az sizin de Asuman haným kadar bunlarý okumaya ihtiyacýnýz varmýþ. Eleþtiri kiþinin karakterini ortaya koyan bir belge gibidir. Saygýlarýmla.

:: cevap hakký
Gönderen: H.Göçmen / , Türkiye
8 Aðustos 2008
yorumumu nükteli bir baþlýkla tamamen yapýt konusunda herkesin çýkarým yapabileceði tanýmlarý yazarak yapmýþtým.ama görülen odur ki siz alýp götürmüþsünüz bir yerlere(?)...burasýnýn kiþilerin tahlilini gerektirecek bir platform olduðunu zannetmiyorum.sizinde üstünüze vazife olmamalý! birilerine hürmet göstermek kiþinin kendi iradesinde olan eylemdir!birilerine saldýrada bulunmak ise yapýlmamasý gerekenler arasýnda yer alýr! ---- evet. düþüncelerim þu ki bu yapýtýda referans alarak, þiirin bir etiði var mýdýr? olmalý mýdýr?...

:: evet þiir...
Gönderen: mehmet asým erdoðmuþ / , Türkiye
5 Aðustos 2008
Eleþtiri... Ýki kýsma ayrýlýr. Yapýcý ya da Yýkýcý. Bu tip eleþtirileri ancak okuduðunu anlayan ya da anladýðýný okuyabilen bireyler yapabilir. Tabi okumak ve anlamak birbirlerinden farklý iki fiil gibi görünsede, aslýnda birbirini takip eden iki eylemdir. Buda belirli bir eðitim ve öðrenim sürecinden geçen bireylerden beklenebilir ( istisnalar mevcuttur). Sizin benim yazýma yaptýðýnýz yorum, yukarýda anlattýðým eylemlerden hangisinin kategorisine giriyor diye merak ettim. Muhtemelen sizde bunun bilincinde deðilsinizdir. Keza yazýlar ve yazgýlar insanlarýn, yaþadýklarýnýn (iyi ya da kötü) artýklarýdýr. Bu nedenle yazýlar ne kadar kötü olursa olsun, ne kadar okunamaz derece olursa olsun yine de "saygý" yý haketmektedir. Ama saygý da göreceli bir kavramdýr. Yaþamlarýnda saygýyý hakeden insanlar ancak karþýsýndaki insanlara bunu gösterebilir. Burada yine eðitim ve öðretim hatta aile terbiyesi devreye girmektedir. Bunlarýn eksikliði olan bireyler Tolstoy un romaný EZÝLENLER deki gibi saygý ve eðitim eksikliðini göstermektedir. Muhtemelen yaþýnýz ve yaþadýklarýnýz benden küçüktür. Kabul ederim her bireyin acýsý ve her bireyin yaþadýðý kendine fazla gelebilir. Önemli olan yaþadýklarýmýzdan çýkardýðýmýz derstir. Yazý noktasýnda sizinle "aþýk" atmak istemem. Muhtemeldir ki siz çevrenizdeki insanlardan daha güzel daha elit yazýlar yazmaktasýnýzdýr. Ancak yinede eleþtirinin sizin seviyenizi gösterdiðini unutmamanýz dileðiyle... Saygýlarýmla. Mehmet Asým Erdoðmuþ

:: Gerçekten Bu Ne?
Gönderen: H.Göçmen / , Türkiye
4 Aðustos 2008
Türk Dil Kurumu Sözlüðüne göre þiir tanýmlarý aþaðýda görülmektedir: -zengin sembollerle, ritimli sözlerle, seslerin uyumlu kullanýmýyla ortaya çýkan, hece ve durak bakýmýndan denk ve kendi baþýna bir bütün olan edebî anlatým biçimi, manzume, nazým, koþuk: "Halk þiirinden, divan þiirinden deðil, þiir mefhumundan, sadece þiirden bahsedeceðim. - mecaz Düþ gücüne, hayale, imgeye, gönle seslenen, aný, duygu, coþku uyandýran, etkileyen þey: "Burada herkes kendi gönlünden olduðu kadar bu tabiatýn içinden gelen bir þiiri dinler."- A. Þ. Hisar.

:: Bu ne böyle?
Gönderen: Zeynep Selçuk(Dikyar) / , Türkiye
4 Aðustos 2008
Daha edebi anlatabilirsin anlatacaklarýný eminim.Kusura bakma böyle düþünüyorum.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Þekilsizlerdenim
- () -
Ben Esir miyim (Oldum)
Bir Mektup
Sýkýcýdan Sinsiye
Ben "Yok"um Galiba
Diyalog
Bilemeyeceðim
Düþünüyorum
Þapka


asuman karakaya kimdir?

olur olmaz

Etkilendiði Yazarlar:
marquez


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © asuman karakaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.